povezave na uradne koledarje rekreativnih prireditev, osebni koledarji, ...

Moderator: ero

Uporabniški avatar
 matej712
ero napisal/-a:hoj,

dodane so tudi točke z Blaguškega jezera :arrow:

mimogrede - če opazite kako nepravilnost, mi to sporočite...

link do rezultatov je napačen :roll:
Uporabniški avatar
 RoKo
Zdaj delamo ko je cajt, po dopustih pa izboljšave. Al pa ne..................
Uporabniški avatar
 jur
Vsa pohvala organizatorjem, za enkratne prireditve.

Mogoče je šibka točka pri sistemu točkovanja, zato imam predlog.
Pri točkovanju je opaziti, da nas je vse več takih tekačev, ki glede na povečano število udeležencev in glede na svoje zmožnosti nimamo šans, da bi dobili več kot 1 točko (nad 30 mestom) :( . Kar pomeni, da nas bo letos kar nekaj takih, ki bomo (če bomo pridno tekli v nadaljevanju sezone) kljub izpolnitvi pogoja imeli le v eni sezoni le 4 ali največ 5 točk v svoji kategoriji. Po drugi strani pa je vsaj 1 točka :lol: ( pri regiijskih pokalih - gorenjski,... je ponavadi 0 točk :evil: )
Zato bi predlagal, da organizatorji slo. pokala in ostali razmislite o drugačnem točkovanju, ki bi malo bolj stimulativno deloval na tekače, ki smo zaradi svojih preddispozicij le povprečni, čeprav napredujemo, se tudi vsako sezono poveča število tekačev, točkovanje pa ostaja enako in smo letos precej daleč od možnosti, da bi dobili več kot 1 točko :?
Konkreten predlogi :idea: :
- enostavnejši : več kategorij - recimo dolenjski pokal ima kategorije v starostnih kategorijah po pet let
- še enostavnejši: povečati nabor točk, da dobijo točke prvih 50 ali celo 100 - recimo nekatere zdajšnje kategorije imajo že letos običajno nad 50 udeležencev
- izvirnejši : glede na kako telesno posebnost, mogoče telesno višino (ker sem med najvišjimi, bi navijal za tako kategorijo)
- mogoče zanimiv in verodostojen in unikaten : glede na izmerjeno telesno sposobnost (recimo izmeritev VO2max) - se kosaš z sebi podobnimi
- itd

Prosim razmislite in se prilagodite tudi bolj povprečnim. Kajti že zdaj je situacija taka, da moraš v najbolj zastopanih katergorijah imeti povrečni čas pod 4:30 min/km :shock: , da lahko upaš na kakšno dodatno točko.
Tak čas pa zdaleč ni več povprečen in nekaterim (upam da se motim) nedosegljiv oz. dosegljiv le ob optimalnih pogojih večletnega načrtnega treninga, kar pa že presega pojme rekreativnega teka.

Opozoril bi še na napakico :!: - pri kliku na kjukico pri http://www.oks-zsz.si/slo_tece/pokal_slo.asp?l=2007&t=p se odprejo neprave strani.
Uporabniški avatar
 husein
Imam eno vprašanje v zvezi z lestvico. Bil sem na dveh tekih Gorenjskega pokala, ki štejeta za točke, na mojo žalost, pa se pred tekmo nisem prijavil (evidenčne strani) za slovenski pokal v rekreativnih tekih. Zanima me, če je možno sedaj upoštevati ta dva teka?
Hvala za odgovor
Uporabniški avatar
 ero
hoj
husein napisal/-a:Imam eno vprašanje v zvezi z lestvico. Bil sem na dveh tekih Gorenjskega pokala, ki štejeta za točke, na mojo žalost, pa se pred tekmo nisem prijavil (evidenčne strani) za slovenski pokal v rekreativnih tekih. Zanima me, če je možno sedaj upoštevati ta dva teka?
Hvala za odgovor

za Slovenski pokal se ni potrebno 'evidentirati' temveč ob točkovanju 'polavtomatsko' ugotovim iz vaših prijavnih podatkov, kdo že ima točke in kdo je nov. mogoče misliš na žig v zgibanki Slovenija teče?

če te torej ni v točkovanju, mi na emajl ( ero.sramel@esc.si ) sporoči svoje podatke, da preverim in po potrebi popravim seznam.

sicer pa je do sedaj iz Gorenjskega pokala za Slovenski pokal štel le tek na Jošta...
Uporabniški avatar
 ero
hoj

jur napisal/-a:Mogoče je šibka točka pri sistemu točkovanja, zato imam predlog...

vsako leto se po končani sezoni sestanemo koordinatorji področnih pokalov ter pogledamo nazaj, kako je bilo, in naprej, kako zastaviti prihodnjo sezono. točkovanje, ki ga omenjaš in ki so ga lani uvedli Dolenjci, je ena možnost, kako upoštevati vedno večjo udeležbo. po drugi strani pa ne želimo, da imajo posamezni pokali vsak po svoje urejene kategorije in točkovanje. tako je trenutna rešitev, ki velja zadnja štiri leta, glede števila kategorij in števila mest, ki prinašajo točke, kompromis med obvladljivostjo sistema in nagrajevanjem udeležencev. s podvojenim številom kategorij se podvojijo stroški za nagrade, podaljša podelitev, ...

nikakor pa ne trdim, da se sistem ne bo nikoli spremenil. saj ga prilagajamo. vsako leto je kaj novega. zato so vsi vaši predlogi dobrodošli in jih bomo na koncu leta pregledali in se morebiti tudi ravnali po njih...

jur napisal/-a:Opozoril bi še na napakico :!: - pri kliku na kjukico pri http://www.oks-zsz.si/slo_tece/pokal_slo.asp?l=2007&t=p se odprejo neprave strani.

hvala, popravljeno!
Uporabniški avatar
 husein
ero napisal/-a:hoj
sicer pa je do sedaj iz Gorenjskega pokala za Slovenski pokal štel le tek na Jošta...

Sem šele sedaj opazil, da Tek pod Kriško goro ni štel za slovenski pokal, temveč le za gorenjskega :roll:
Uporabniški avatar
 jur
hoj
Še na temo predlogov točkovanja -

Dejstvo je, da število udeležencev skokovito narašča. Kar je zelo pohvalno :D , obenem pa zahteva več dela za organizatorje. Del dela, ki ga opravi organizator je tudi hitra in natančna obdelava podatkov. In ker je udeležencev več, zahteva več časa tudi ažuriranje točk preko leta za skupni pokal (verjetno ni preveč zanimiv obdelovat podatke, če ima preveč ljudi po 1 točko, pa naslednjič morda še eno, itd).

Da bi bili podatki še bolj zanimivi in bi sistem točkovanja tudi v bodoče deloval stimulativno je potreben razmislek kako ga nadgradit.
Razen če so prireditelji mnenja, da je število udeležencev že doseglo kritično maso,…to pa je že druga tema.

Dejansko je (ali pa še bo) točkovanje postalo nezanimivo za povprečne tekače, ki tečejo v najbolj zastopanih kategorijah. Ker letos je že tako, da nekateri ob normalnih pogojih nimamo šans, da bi dosegli več kot 1 točko na eni prireditvi, kar pomeni največ 5 točk na leto! Z vidika dela, ki je potreben za ažurno podajanje točk v pokalu pa je dela enako.

Gotovo je cilj točkovanja preprost, pregleden in zanimiv sistem, ki ne bi pomenil dodatnega dela organizatorju.

:idea: Predlog A:
1. v primeru, da v posamezni kategoriji na eni tekmi več kot 30 udeležencev se poveča uteženost te tekme (ker dejansko se poveča konkurenca) in dobijo zadnji eno točko, predzadnji 2, itd, do prvega, ki dobi vsaj 40 točk tako kot zdaj, lahko pa tudi več.

2. glej tč.1 in zaradi lažjega pregleda in nelinearnega dodeljevanja točk od 1-5 mesta, dobijo točke več od 1 tisti, ki so do mesta gledano od zadaj zaokroženo oz. odsekano na desetico (primer 48 udeležencev, od 48-40 mesta dobijo 1 točko, 39 mesto 2 točki, …,6 mesto 35, 5mesto 36, 4 mesto 38, 3 mesto 41, 2 mesto 45 in prvo mesto 50 točk)

3. glej tč. 2 , le da so dobitniki točk dejansko zaokroženo na destico (primer 48 udeležencev, se upošteva točkovanje za 50 udeležencev, tako za 48 mesta se tako dobi 3 točke, 47 mesto 4 točke, …,6 mesto 45, 5mesto 46, 4 mesto 48, 3 mesto 51, 2 mesto 55 in prvo mesto 60 točk)

Predlog B:
Sistem obremenjujočih točk, glede na časovni zaostanek od zmagovalca. Manj ko imaš skupnega zaostanka iz več tekem višje si uvrščen. Če pa te na tekmi ni imaš avtomatski pribitek enak povprečnemu ali pa najslabšemu tekmovalcu

Predlog C:
pozanimati se za sisteme točkovanja iz drugih panog, ki bi bil bolj fer od trenutnega :!:

Mogoče sem se preveč vpiču v te točke :? sam bolj žalosten je capljat zadaj z eno pa eno pa še eno...točko :cry: :cry:
Uporabniški avatar
 jur
:?: Še vprašanje - ali bo zadnja letošnja prireditev - v Žalcu štela v točkovanje ali pa bo upoštevala razvrstitev do tistega dne
Uporabniški avatar
 RoKo
jur napisal/-a::?: Še vprašanje - ali bo zadnja letošnja prireditev - v Žalcu štela v točkovanje ali pa bo upoštevala razvrstitev do tistega dne

Zadnja tekma samo za udeležbo. Na žalost je za točkovanje za Štajersko samo še Mislinja.
Uporabniški avatar
 RoKo
RoKo napisal/-a:
jur napisal/-a::?: Še vprašanje - ali bo zadnja letošnja prireditev - v Žalcu štela v točkovanje ali pa bo upoštevala razvrstitev do tistega dne

Zadnja tekma samo za udeležbo. Na žalost je za točkovanje za Štajersko samo še Mislinja.

Zdaj pa nisem več prepričan. Bo treba preverit.

http://www.oks-zsz.si/slo_tece/koledar.asp
Očitno je neka sprememba koledarja. Zdaj je zaključek spet v Novi Gorici, pod Žalec pa je navadna tekma. Se bo že kdo oglasil in pojasnil.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA