- 14 Apr 2008, 11:32
Se opravičujem za spet eno temo o kolenih.
Po slabem polletnem tekanju so se mi začele pojavljati težave s koleni.
Po teku me namreč bolijo kolena,točno točko ne znam določiti.Bolečine se pojavijo kar nekaj časa po teku,naprimer po počitku.
Imam občutek utrujenosti sploh zjutraj,potrebujem kar nekaj časa,da se sestavim.
Nekako mislim,da sem pretiraval (pa tako sem se ogibal tega
).Začel sem z lahkotnimi teki in stopnjeval za cca. 10km na mesec.
Tekel sem redno trikrat na teden.Zadnji mesec sem preskočil iz 80 na 100km mesečne kvote,
kot zanalašč pa še opravil več plesnih treningov kot ponavadi,3-4krat tedensko.
Ko so se začele pojavljati bolečine,sem začel zmanjševati dolžine treningov,vendar se stanje ne izboljša.
Še dan po treningu sem polomljen in imam še težave pri hitrejši hoji.
Tako sem prišel do zaključka,da se čeprav zelo hudo (trenutno sije sonce
) za najmanj teden dni odpovem teku
(plesu še ne
) in potem naredim en testni ražji trening.
Pomisleke sem imel tudi pri copatih,ker še vedno ne vem kakšen tip tekača sem.
Samo po obliki odtisa stopala sem rahli supinator,po teku oz.bolje rečeno hitrejši hoji (!!!) po progi pa rahli pronator.
Pri teku pa sem izmenično uporabljal adidasove trediac (vendar vedno manj,ker so mi nekako pretrdi in zunaj je vsebolj suho) in asicsove gt-jevke 2120.
Skratka,privoščim ali kaznujem se s tednom počitka!Mogoče mi lahko še kdo pomaga s kakšnim nasvetom...thanks.
lp
Po slabem polletnem tekanju so se mi začele pojavljati težave s koleni.
Po teku me namreč bolijo kolena,točno točko ne znam določiti.Bolečine se pojavijo kar nekaj časa po teku,naprimer po počitku.
Imam občutek utrujenosti sploh zjutraj,potrebujem kar nekaj časa,da se sestavim.
Nekako mislim,da sem pretiraval (pa tako sem se ogibal tega

Tekel sem redno trikrat na teden.Zadnji mesec sem preskočil iz 80 na 100km mesečne kvote,
kot zanalašč pa še opravil več plesnih treningov kot ponavadi,3-4krat tedensko.
Ko so se začele pojavljati bolečine,sem začel zmanjševati dolžine treningov,vendar se stanje ne izboljša.
Še dan po treningu sem polomljen in imam še težave pri hitrejši hoji.
Tako sem prišel do zaključka,da se čeprav zelo hudo (trenutno sije sonce

(plesu še ne

Pomisleke sem imel tudi pri copatih,ker še vedno ne vem kakšen tip tekača sem.
Samo po obliki odtisa stopala sem rahli supinator,po teku oz.bolje rečeno hitrejši hoji (!!!) po progi pa rahli pronator.
Pri teku pa sem izmenično uporabljal adidasove trediac (vendar vedno manj,ker so mi nekako pretrdi in zunaj je vsebolj suho) in asicsove gt-jevke 2120.
Skratka,privoščim ali kaznujem se s tednom počitka!Mogoče mi lahko še kdo pomaga s kakšnim nasvetom...thanks.
lp