Obala napisal/-a:He he,najedaš MBrando....neeeeee ,marsikdo bi se povabil k tebi na zajtrk ,tudi jaz!
Čez pol tedna je bilo kosilo in večerja združeno,(bila sva na aktivnem dopustu) v četrtek je bil curry s puranjimi prsi,riž in radič v solati.
V petek rezanci,losos v smetanovi omaki, zelena solata,sledila je penina in pavlova z jagodami
Sobota: krompir v pečici in kalamari(pečem skupaj-oz najprej pečem krompir na pol,nekje na sredini dodam kalamare-običajno sipe,pol deci malvazije,zelenjavo in začimbe, premešaš,pečeš naprej in okusna jed je tu...pa še nič ne škropi naokoli kot ko jih delaš na žaru) ,motovilec z jajčkom..pavlova z pomarančo,kivijem in banano..ena za dva
Nedelja: perutničke v pečici s krompirjem in rdečo papriko,svežo in v prahu..regratova solata s krompirjem ,nič sladkega.
Danes pa, ker me je moj zpustil z tri dni, tuna v solati s čebulo in jajčkom..in ovsenimi domačimi žemljicani....za naprej pa še nevem !?
KAJ SPLOH ŠE OSTANE BOGATIM (ampak ne po duši, temveč kapitalistom) ? Ob taki hrani, takšni skrbi za detajle, se človeku kar milo stori in je SILA SILA ponosen, da ima takšne forumske/internet prijatelje. PERFETKNI obroki. Naj se vsi RITZI, WALDORFI in podobne "ustanove" kar poskrijejo
VČERAJVečerja
(mešano in upam da ni to bila katastrofa za telo. Mnenje prosim)
- Žlica TETKE SKUTE in par krhljev jabolke,pomaranče in magna
- Mala skledica sveže narezane zelenjave--> dolga rdeča paprika, bučka, paradižnik, rdeči fižol, kitajsko zelje.
- čaj.
Danes:
Skleda sočne in "IZ VSEH VETROV" sklede solate. Prevladovala bo RUKOLA
. Zaljubljen v RUKOLO!!! Ostalo pa po navdihu. Od fižola, do paprike, preko korenčka do črne redkve...
Preveč mešanja hranič za zvečer? Neugodno da sem sadje jedel zvečer?
Drugače pa pač vitaminčki in ohji za moje shirano telo
KOSILO:Presenetil klic sredi noči! No,no, po mojih normativih. Včeraj spal že ob 20.30 (prijetno zavit pod deko) in pridno naročeval novo porcijo TETKE SKUTE, ko me kličejo predraga MAMAN in porečejo, da njen bivši šef pride na Tinje in če grem z njima. Razumite; človek v komi, možgani na off oz na 20% delovanja, ona pa z takšnimi visokoletečimi vprašanji! Ja kaj bom...SEVEDA PRIDEM le grande maman. Vedno grem rad na Tinje, pa danes bi naj še vreme držalo, tako da lepotam in šetnji nič ne kaže roge. Takolele! In odpadle so skrbi okoli kosila
A niso zlate, te naše mamike. Na mestu točno takrat ko se ne spomnimo, kaj natančno bi si zakuhali .
DANES:
TINJSKI LONEC (kaj bo iz njega skočilo, pa ve samo "ONI" zgoraj, ter moja maman)
JUTRI:
Prestavljeno iz torka;
- ostanki pečene bremze od ponedeljka
- ostanek integralnega riziBizija od ponedeljka
- različna zelenjava podinstana in na hitro popečena na ostanku olja od pečenja slastne kurike
- velika skleda mešane soljat z glavnim FAVORITOM--> RUKOLO (mater je slastna. Ta specifičen okus, izgled, eleganca.). Z navdušenjem zajca, katerega položimo v kopalno kad iz glavnate solate, bom tudi sam izgledal podobno. Levo in desno iz ust bo štrlela...solata! da ne bo pomote