klatez napisal/-a:Šele sedaj sem opazil tvoj opis prejšnjega tedna.
Ker sem Boè tudi sam prevozil po omenjeni varianti, nekaj informacij:
Na "vojaško cesto" lahko prideš že v Poljèanah in ni treba po glavni cesti do Studenic (v Poljèanah je treba iti mimo cerkve in potem prideš direktno na to cesto - utrjen makedam).
Glede vojske na vrhu - to ni veè problem. Lahko še pelješ do vrha (odajnika) in nobeden ne bo skoèil iz grmovja. Relikvije iz èasov JNA so paè še ostale (stražarnice in podobno).
Glede prehoda od vrha do doma pa sem jaz uporabil bolj kolesarsko varianto. Najprej se spustiš nekaj kilometrov po isti cesti kot si prišel, potem pa je cesta, ki se odcepi desno in po njej se da priti na cesto (pot), ki sta jo verjetno vidva uporabila za pot proti Donaèki gori. Jaz sem takrat paè šel v smeri proti Domu na Boèu (nazaj), lahko pa bi nadaljeval tudi proti Donaèki.
P.S. Hja Damijan, mogoèe pa res kakšen tek(ec) Boè - Donaèka.... Kakšen pa je profil med Boèem in Donaèko (je dosti gore-dole)?
Aha ta makadam iz Poljcan namesto iz Studenic no to pa je nekaj novega.
Ja tisti odcep nad gozdno koco proti domu sem videl na kareti in tudi v zivo sem ga videl ampak se nisem spustil nazaj dol iz vrha.
Sicer ni noben problem dati kolo na rame in mislim da je celo lazje in prej si pri domu ce das kolo na rame...Moj problem je bil edino ker sem pac imel torbe namesto rukzaka. Drugace bi v prihodnje vsekakor rajsi ubral to pot preko vrha in s kolesom na rame. Nima smisla se vracati.
Ad vojasko...
Mislim da si narobe razumel moj tekst. Meni je bilo super zgoraj. In ze tudi za casa JNA ni bilo problema se smukati okoli vojaskega oddajnika.
No sedaj sem imel samo ta problem ker sem s kolesom sel kar ob zici in sem bil bolj cudna pojava...kolesarkse bisage, kolo na ramah in po tistih skalah tik ob zici mimo tiste koce do planinskega stolpa...Pa je tudi slo.Malo mi je bilo tocno dol do doma in se enkrat verjento nisi razumel ali pa si slabo prebral:....super se da s kolesom na rami priti ( pa se hitrejsi si ) do doma edino jaz sem pac racunal da v tistih krajih ne zmorete postene daljse kilometrske poti po markacijah pa sem racunal da markacije ni mogoce zbrati po takih terenih ...Namrec sam imam rajsi manj cestne terene...ampak predsodek....
Kar se tice poti med Boèom in Donaèko ti lahk s prve povem.
Oèitno vidva èeprav iz teh krajev sta bolj turista v svojih krajih in ne obvladata...tako ti povem...po markacijah ki sem se jih drzal in sel s kolesom kejr sem vozil sem vozil drugod pa sem potiskal in pazil da je kolo na tleh...sem prisel da imam od Studenic do Rudijevega doma v eno smer 33km seveda prevo vrha Boèa. Edino tistih kilometrov ni
ko sem se spušèal iz vrha Boèa do doma...pa tistih nekaj 200 300m metrov pod vojaško žico od oddajnika do planinskega stolpa.
Kar pa je zanemarljivo.
Šel pa oz. šla pa sva po ruti:
Donaèka - Lož - potem pa po poti Stoperške planinske poti do ceste Majšperk - Rogatec. Cesto sva preèila in tu potem markacija zavije proti Donaèki oz dela vijaèno pot do Rudijevega doma.
Èe še tega nisi uspel prebrati oz. sem jaz bil nejasen vraèala pa sva se
s spsutom proti Stopercam kar po markaciji lepo previdno poèasi ( èe imaš gorsko koli se ni razlog da moras biti glasen in bucen in hiter heheh )
potem sva na krzisicu zavila v Žetale in preko Podlehnika in Vidma pri PTuju in Vurberka domov.
No jutri bom krenil kar iz Poljcan in ne po cesti ampak kar po planiski marakciji iz Poljcan in do table pa gor do doma. NAto pa po markaciji ampak samo z nahrbtnikom in tekasko opremo. Torej racunam na cca. 20 do 25 kilometrov v eni smeri. Torej v obeh cca. 50km.
Zdaj ce imata kaj odvec casa bi veljalo da bi se morda organiziralo kaksno letno srecanje tekaskega foruma recinmo v Rudijevem domu ali pa da se tam zmenite s kaksnim drustvom in lokalnimi sponozrji za kaksen gorski maraton v tistih krajih. Malo dolgocasno je ze da so gorsk imaratoni samo na severu Slovenije nic pa proti Jugovzhodu?
A ne bi bilo cool ...mislim da je trasa veliko bolj zanimiva kot SAM pa se gibljiva je ceprav metri ne gredo tako v visino so pa izredno valoviti tereni tako da mislim da bi to lahko bil celo lepsi maraton kot SAM.