prostor za dogovore o skupnih treningih - kje, kdaj, kako, ...
tu so vam na voljo tudi predlagani programi treninga

Moderatorji: ero, pegaz

Uporabniški avatar
 dannae
bobr napisal/-a:Oj dannae živjo, sem tudi slišal da nekaj bojkotiraš ime teka :twisted:. C c c se ne daš ane he he. K-Rožnik je demokratično izvoljeno ime in pika.

Joj, oprosti, samo sem mislila, da še ni odločeno. Ker je tudi v nekem zgornjem postu omenjeno drugo ime... Sem mislila, da anketa še kar velja. Sej sem se pa zmislila čist nekaj drugega. Ne me več kregat. Od danes naprej Krožnik, dokler ne rečeš drugače.. :oops: Pa dobro si prečitaj moj prejšnji post. V zadnjem odstavku je že omenjen Krožnik. :roll: Pa ne pusti se Pegazu šuntat...

bobr napisal/-a:Kje si dobila izrisane točke na karti? Z ipoda?

A ti mene tlele javno ....spominjaš na moj foodpod? Točke sem si zmislila sama z miško po zemljevidu - po spominu. Bi blo pa fajn, da tisti, k majo une zadevce na G... na zapestjih, da enkrat počjo zemljevid tule gor... :roll:

Aja, dolžina po mojem zemljevidu skoraj 9,3km.
Uporabniški avatar
 tini
Ojla,

Po spricanemu openingu prejsnji torek tudi jaz prvic.
Na Roznik sem sicer tudi custveno vezan, saj s teh pobocij izvirajo tudi moji tekaski zacetki. Ja, vcasih sem se res precej pregenjal tam okoli - v zadnjem casu sem ga pa prav zanemaril (po olimpijskem teku je bil tole sele drugi tek po Rozniku letos :oops: ).
Vceraj je bilo res izvrstno - super druzba, prijeten tempo (na trenutke ze skoraj na meji tekmovalnega - predvsem zadnji 3km v tempu 4min/km, pa tisti sprint k objektu rkc na vrhu :) ).
Tako, da ga bomo spet vkljucevali v redne treninge. Back to the roots. :)
Uporabniški avatar
 bobr
dannae napisal/-a:Ne me več kregat. Od danes naprej Krožnik, dokler ne rečeš drugače.. :oops: Pa ne pusti se Pegazu šuntat...

Ah daj no saj nisem nek diktator, takle ime pač imamo. In Pegaz nima nič pri tem :D

dannae napisal/-a:A ti mene tlele javno ....spominjaš na moj foodpod? Točke sem si zmislila sama z miško po zemljevidu - po spominu.
Aja, dolžina po mojem zemljevidu skoraj 9,3km.

Resno sem mislil tisto z ipodom, mogoče ima to funkcijo prenosa točk. Lepo si se potrudila s pravimi točkami, bom popravil izvrni post/vabilo in nalepil kar tvojo sliko. Če dovoliš copyright seveda :wink:.

Wega hvala za slikovno poročilo :wink:. Naslednji teden prinesem pogrešano majico.
Uporabniški avatar
 dannae
bobr napisal/-a:Ah daj no saj nisem nek diktator, takle ime pač imamo.

ne diktator. sploh ne. se pa strinjam, nek red mora bit. pa še pika nogavička pravi: RED VLADA SVET...
bobr napisal/-a:Resno sem mislil tisto z ipodom, mogoče ima to funkcijo prenosa točk. Lepo si se potrudila s pravimi točkami, bom popravil izvrni post/vabilo in nalepil kar tvojo sliko. Če dovoliš copyright seveda :wink:. .

bi blo fajn, če bi kaj takega ipod imel :roll: mislim pa, da bi to moral bit že satelit vmešan. meni samo korakce šteje.
če ti je res tako všeč, jo seveda lahko pripopaš spredaj. še vesela bom, če bo komu prav prišlo...

Bobr, čimprej se pozdravi! In upam, da se vidiva naslednji torek. Na KROŽNIKU :lol:
Uporabniški avatar
 Bor
...bilo je fino, tudi polžji tempo mi je odgovarjal...
....ko smo prišli v cilj, so le tega že skoraj podrli....
ps. Mija ti kr pridi: ttorek ob 18h krožnik, četrtek ob 18 h golada(ta četrtek verjetn ne-beri fotrov tek)
ps1: barb itak...pridi še ti :)
 bojanm
Tale krožnik je prov fejst,kolk bo povn al pa prazen je pa čist od nas samih odvisno
Uporabniški avatar
 Anja.com
zivjo!
jz bi tud šla z vami, sam sem ful počasna, pa še nobenga ne poznam :oops:
bom šla najprej nekajkrat po tej progi za trening, potem se vam pa pridružim kakšen torek :)
pa, a vas ne ujame tema? a imate lučke?
LP
Uporabniški avatar
 climber-z
Bil, pretekel, preživel :D

Imam pa en predlog za malo drugačno traso, ki je nekaj bolj ravninska.
Sploh bi bila primerna za zdaj bolj temačno obdobje leta, ker je na precejšnem delu vsaj deloma osvetljena in razen na vsponu prek sedem mostičkov povosd v glavnem brez kakšnih strašnih ovir (korenin).

Bom pa jo šel ob priliki pomerit, da ne bo predolga.

http://www.tekaskiforum.net/galerija2/d ... at=0&pos=0

Lp Zoran
Uporabniški avatar
 milkec
Anja.com napisal/-a:jz bi tud šla z vami, sam sem ful počasna, pa še nobenga ne poznam :oops:
LP

Kakšno naključje, ko sem šel jaz prvič teči sem bil tudi počasen, pa nobenega nisem poznal, pa sem preživel!

V glavnem ti kar pridi, saj nas je toliko, da ne bo noben vedel, da ne poznaš nikogar ;)
 maj
Jah, to se zgodi če Dano spustiš na čelo, sejsemvedu...prehiter tempo. Eno uro za dobrih 9 km, z lepim vzponom in postankom na vrhu. Ampak začuda smo jo vsi dobr odnesli in še eni ta novi so kr spredi tekli! Bravo Borja. Tud men Rožnik pomeni povratek koreninam (enkrat sem čez eno tud padu) tako da sem res vesel odziva in družbe. Ne bi imel pa nič proti, če bi kdaj tekli tudi ravninsko varianto ki jo je narisal Zoran. Me prav zanima koliko km je. Ja lučke pa kar pripravte!No čez ene dva tedna. Se dobimo v torek prav tam.
 luzr
@Wega
Seveda smo bili tudi zen tekači, nič strahu. Dva sta bila tudi tako prijazna, da sta vso pot pretekla z mano, ki v klanec kar hitro zatrokiram in vklopim kompresor na polno. Naslednjič pa res vabim še kakšnega polžka da se mi pridruži, je pa res, da je tudi meni koristilo, da sem poskušal teči vsaj tako hitro, da se čakajoči ne bi prehladili. Sicer pa so počakali tudi vmes, na vrhu Rožnika.

Se resnično opravičujem, še čakal sem po mostičkih na korenine, nisem pa štel. :oops:

@climber-z
Imam pa en predlog za malo drugačno traso, ki je nekaj bolj ravninska.
Sploh bi bila primerna za zdaj bolj temačno obdobje leta, ker je na precejšnem delu vsaj deloma osvetljena in razen na vsponu prek sedem mostičkov povosd v glavnem brez kakšnih strašnih ovir (korenin).

Vsekakor je varianta zanimiva in prijetna regeneracijska popestritev. Okoli 12 km? predlagam ob ponedeljkih ali sredah :wink: . Ime je lahko tudi krožlada :wink: , če hočete :) .

@Anja.com
ful počasna, pa še nobenga ne poznam ; a imate lučke?

Jaz sem zlasti počasen kadar tečem sam, v skupini se pač pretvarjam kako hiter sem. Poznam še zdaj ne vseh s teh dveh tekov.
Lučke :lol: niso nujne, večina poti je zaenkrat dovolj svetla celo zame :shock: . Na koreninah je za paziti, še posebej kadar je vlažno, na spustu od stare skakalnice na :!: odtočne jaške :!: kvadratne oblike, dim. 30x30x50cm. Ti so vedno na desni ob bregu, lahko zahrbtno prekriti z listjem. Izvzemši to je pot povsem nenevarna in deloma osvetljena s cestnimi svetilkami. Tempo je ponavadi prilagojen.

25.kimavca 2007.
Čas: 25 min do oštarije na Rožniku, 5 minut dihalnih vaj, 30min do cilja, 55 minut neto!! Temp.: 17stopinj, max višina 380(?)m, hitrost dviganja 10m/min, spuščanja 14 m/min,.....
Utrip povprečno 164, maks.: _ _ (bobr, a to pomeni več kot 199 ali moram zamenjati baterije v pejsmejkerju?)

------------------------------------------------------------------------------------
Moj zadnji tek

( :wink: doživljajski spis :lol: )

Joj, dobro ste me izmučili. Zanimiva tekma med navidez rekreativci.

Tisti možakar, ki mi ni hotel posoditi supreg je šel kar po svoje. Ostali so pognali od začetka živalskega vrta. Tam je postal asfalt nadležen, vodilni vedno vsaj lučaj daleč.
Preveč govorjenja in nadzor varovalne skupine na začelju me je stalo izhodiščne pozicije za šprint do cerkvice (utrip 182).
Z neenakomernim tekom sem še nekajkrat pretiraval in se vedel kot razposajen štirinožec (to je Wega tudi prijazno ovekovečil na štartu).

Tek je bil v znamenju zahrbtnih manevrov "šibkejšega spola". Igraje so se menjale na čelu skupine. Če je kazalo na zmago oranžne majice, je pokazala svojo zvitost modra. In popolno presenečenje ostaja rdeča. Prišla prvič. Ne teče veliko, je rekla, samo na maratonu(?!) je bila. In pokazala kako se teče!
Tekel sem na meji zmogljivosti in sopel kot drogiran ostareli nilski konj.
Deklice pa tiho, razen kadar so klepetale z mano kot na nedeljskem sprehodu.

Mooram opozoriti bobra, edini sem se držal začrtane trase in se spustil po Francoski do "Pasje jase"(utrip 185). In čakal ostale zabušante, ki jih je prestrašil rahlo razrit spust. Dve minuti za raztezanje in dve za opazovanje narave in resnih tivolskih "mačk".

Na vzponu od mostičkov, čez korenine(Pleterskijeva steza) proti skakalnicam sem spoznaval svojo nemoč v klanec in nisem mogel verjeti kako zlahka so skakljale forumašice.
Od stare skakalnice sem pri spustu precej opešal, preveč gofljal in začel nemarno nabijati z nogami. Slednje čutim še danes v kolenčkih.
Od štarije v Mostecu sem se celo zmotil v trasi. Brez treh prijaznih spremljevalcev bi se izgubil.
Še niti ne v polmraku smo pritekli v cilj. Kar nekaj časa so se nekateri sprenevedali in branili napolitank, ki so bile mnogo boljše kot moji lastni zvarki na prvi Goladi. Na koncu sem jih z nekim anorektikom pobiral z makadama in nisem imel nikakršnih prebavnih motenj. Očitno je bolj nevarno iti na analizo v kako ćevabđinico.
Kar zvilo me je ob pogledu na zaščitno trojico, ki nas je zlagoma vendarle počastila s prisotnostjo. Popolnoma sem pozabil nanje in prepričan sem bil v svoje zadnje mesto tudi na tokratnem teku. nameril sem natanko urico, s petminutnim postavanjem na Rožniku!

Z mene je teklo in zeblo me je med pedaliranjem domov. Seveda ni šlo brez običajnih zapletov. Na PSTu pri bajerju, kjer je sicer že prepovedano kolesarjenje(sic), sem, brez luči, počasi odkolesaril mimo dinaridskega parčka v belih trenerkicah in skoraj povozil njuno ščene, ki je capljalo trideset metrov za njima. Če bi vedel, da je zanemarjeni črni koder njun bi zapeljal čezenj. Na škripanje zavor in mojo, njima razumljivo besedico:"Prokleto!" sta se zgolj vzvišeno ozrla.
Bolj boleče bi utegnilo biti srečanje s preveč tekmovalno razpoloženim kolesarčkom srednjih let, ki je z oranžno čeladico, namesto luči, prirezal ovinek pri bunkerju na PSTju. Povsem po moji skrajno desni strani in dovolj blizu sem videl njegov zagrizeni obraz in domine. Na mojo pripombo:"Zelo pametno, tako rezat' ovin'k", ni ničesar odvrnil. Vsaj slišal nisem v tistem besu.

No, pridni bralci ste se prebili do konca. Tole je poslovilna zgodba ob torkovem terminu. Žal. In, upam reklama za nove ljubitelje teka po Rožniku, Šišencu, Tivoliju. :wink: .
Bom pa izkoristil kakšno luknjo v urniku za prijetno tekaško družbo.
Sicer bom na omenjenih stezicah v ponedeljek ali sredo...
Uporabniški avatar
 mazi
Ojla,

Bravo Luzr :laola zelo berljiv in doživet povzetek našega teka... :wink:
Uporabniški avatar
 milkec
luzr napisal/-a:Vsekakor je varianta zanimiva in prijetna regeneracijska popestritev. Okoli 12 km? predlagam ob ponedeljkih ali sredah :wink: . Ime je lahko tudi krožlada :wink: , če hočete :) .

Iz goladarske izkušnje je vse Golada, je pa res, da k temu nazivu dodamo še izvedbo ali varianto: leva, desna, dvojna, podaljšana, dvojan podaljšana, osmica (no te še nismo izvedli)...

Mogoče isto tudi tu?
Uporabniški avatar
 bobr
Ojla luzr. Res si se lepo potrudil s poročilom, ups spisom :oops:. Pravi pisatelj ni kaj. Sem že mislil da se je Bof zmotil s pisanjem v tej temi.
Škoda ker ti obveznosti ne dovolijo klasičnih izvedb priljubljenih tekov. Važno da boš nadaljeval s tekom in pridno nabiral kondicijo.

luzr napisal/-a:Utrip povprečno 164, maks.: _ _ (bobr, a to pomeni več kot 199 ali moram zamenjati baterije v pejsmejkerju?)
Pacemaker je pomojem čist še v redu 8). Tudi močno dvomim da si šel preko 199 če si imel pri šprintu v klanec 182. Zdaj ti lahko podam samo "tehnično" razlago. Vsaka ura se kdaj zmoti in zavaja s podatki. Moj Polar se je že tokrat zmotil da si raje ne merim več utripa in tečem po občutku.

A se potem vidimo na kaki tekmi, LM 10 oz. 21km? V izi tepmu seveda :).
  • 1
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 433

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA