Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...

Naj bo nagobčnik del obvezne opreme za kosmatince?

DA
15
39%
NE
21
55%
Mi je vseeno
2
5%
 wind
Maša in Darja, zadeva celo obstaja. (za mrzle zimske dni) :D :D :D

Slika
 klopotec
wind napisal/-a:Maša in Darja, zadeva celo obstaja. (za mrzle zimske dni) :D :D :D

Slika

Jaz pa slučajno vem, kako temu rečejo na Balkanu. Nakurnik.
 guc
hja pri nas je pa eno psiho k je hodil po cesti pa ga je pes napadu pa ugriznil, ugriznil psa nazaj-resno, ja no sej se zdravi trenutno v vojniku al nekje tam na stajerskem... tako da nagobcnike poleg bikov in psom tudi nekaterim ljudem...
Uporabniški avatar
 Darja
Danes ste pa za hece, res :D
Klopotec, ali na Balkanu tisto luškano oranžno reč na kure (nakurnik) natikajo, ali si ti mogoče pozabil kakšno črko? :wink:
Wind, tebi pa najlepša hvala za trud, res se ne spodobi, da nevedna okrog bezljam, čeprav sva z Mašo imeli v mislih malo bolj "konkretno" varianto :oops: , bi rekla! Se mi zdi, da za kakšnega res zagnanega, takšna flikica blaga ne bi predstavljala prav hude ovire. :D
Uporabniški avatar
 Maša
Darja napisal/-a:Wind, tebi pa najlepša hvala za trud, res se ne spodobi, da nevedna okrog bezljam, čeprav sva z Mašo imeli v mislih malo bolj "konkretno" varianto :oops: , bi rekla! Se mi zdi, da za kakšnega res zagnanega, takšna flikica blaga ne bi predstavljala prav hude ovire. :D

Absolutno nekaj veliko bolj konkretnega (ne pa nujno velikega) :oops: :lol:
 bobsaap
Wind, se ti ne zdi, da si zašel v skrajnosti? :roll:

Malo pretiravaš,...!

Povej mi, ... pa malo logično razmisli, kolikokrat si že slišal, da je bik, koga napadel ali ugriznil, no razen tiste, ki ga na bikoborbah izivajo? Kolikokrat, da je papagaj naredil karkoli slabega tekaču...? Si mogoče že slišal? Mislim da ne,...če pa si slučajno, pa si verjetno to prebiral kje v kakem časopisju, pod rubriko,..."živim se vse zgodi".

Da pa je pes napadel človeka, pa se da velikokrat slišati,...! In mislim, da so posledice včasih tud lahko smrtne.

Skratka, opažam, da bo res tako, kot je bilo na začetku rečeno, da nebo tej temi konca,...pač nisem vedel, da je to tak trn v peti nekaterim,..čeprav močno predvidevam, da po večini tistim, ki imajo kosmatince doma kot svoje ljubljenčke,..no pa ne me narobe razumet, nimam nič proti vam, ampak pač, zato pride do nesoglasij, ker sami sebi sigurno nebi v skledo pluvali.
Uporabniški avatar
 Maša
O psih je bilo res že veliko povedanega, ti si pa odprl eno svežo temo, v kateri sprašuješ po mnenju, ali naj bi bil nagobčnik del obvezne opreme za pse, torej kar za vse po vrsti. Itak, da je to traparija, sicer bi pa rekla samo še to, da si ne bi želela, da me naskoči kak pasji hrust z nagobčnikom, ker te lahko z nagobčnikom ornk poškoduje. Imam raje, če je pes na povodcu, ampak sej to smo že tolikokrat obdelali... Zato pa je, pomoje, tema postala malce komična. Ne pa zato, ker bi si pljuvali v lastno skledo :roll:
Drugače pa, khm, tudi kak bik je že koga fental...
 bobsaap
Ja, je kak bik koga fental,...verjetno res, kje kdaj, ja,...koliko psov je pa fentalo ljudi,če ne fentalo pa vsaj hudo poškodovalo...? Veliko več kot pa bikov,...! Skratka,...! Nisem imel namena se prerekat, ampak le videt vaše mnenje,...nisem imel namena pokazat s prstom na vas, ki mate pse, in vas skupaj z njimi zapreti v kletko ali dom,...pač, če se že tolko govori, je zelo žalostno, da se nič ne naredi, pa če je to, nagobčnik, krajša vrvica, poučevanje lastnikov ali pa karkoli,...samo, da se bo nekaj ukrenlo, to je bil moj namen in nič druga,...! Pravijo, da ko psu stopiš na rep, zacvili,...očitno sem komu stopil,...se opravičujem, nisem nalašč.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
wind napisal/-a:No, jaz imam hujše probleme s kravami in biki. V zaèetku septembra so mi vrli kmetje takole unièili eno lepo tekaško pot. Mrcine se namreè pasejo kar na kolovozu, ki gre èez pašnik. Jaz bi raje gledal enega rotvajlerja brez nagobènika, kot pa bika, ki zabuljeno bulji vame, ko teèem nasproti (biki so namreè bolj butaste sorte, psa bom že preprièal, da se dobro razumeva in bo morda še tekel z mano). Kaj se hotel, moral sem obrnit, pa nazaj, pol sem pa trpel na afaltu. Kriminal, vam povem. In zdaj bo tako še kakšen mesec. Pa še potem bo pot lep èas posrana, da bom skakal od enega kravjeka do drugega, namesto, da bi v miru tekel. Jaz zato predlagam, da se vsem tem bikom natakne nagobènike, in jih priveže na bližnja drevesa, da bomo lahko tekli, kjer nam paše... :) :D

Aja, še tole, zadnjiè sem se po nekem makadamu skoraj zaletel v terenski avto, baraba je nagravžno poèasi in tiho lezel dol po klancu, da ga sploh nisem slišal, pa verjetno dobro ve, da se po tem zapušèenem makadamu predvsem hodi in teèe in posluša muziko z mp3 predvajalnikom!!! Èe ne bi skoèil stran, bi me nemarnež še povozil. Prepovemo vožnjo s terenci po vseh takih poteh? Pa ne samo prepovedat, v primeru kršitve zaplenit vozilo, šoferja pa v zapor, da bo za drugiè vedel. :D

Se tudi jaz podpisem pod tole.
Mislim da sem imel v svoji pohodniški karieri veè neprijetnih izkušenj z bikeci pred katerimi sem pa res bežal kot pa z psi.

Rdeè nahrbrtnik , pa preèkanje pašnikov cele množice goveda kjer se je že parkrkrat našel kakšen hud...Pri psu vem kako ukrepati, pri bikecu pa žal ne vem drugega kot samo BEG sto na uro z nahrbtnikom...

Kar se tièe nagobènika, potrebno ga je imeti èe greš s psom na vlak,...
Paè železnica si je tako postavila pravila, èe je kakšen prazen vlak
mu ga potem lahko daš dol in na turi...

Sicer pa mi to pride samo izražanje moèi in strahu nad psi oz. njihovimi vodniki. Sicer pa stare floskule: šolanje vodnikov psov ( glede na to da je veliko zapušèenih psov ali pa psov, ki so na vasi ali na dvorišèih izpušèenih pa skorajda mislim da vseh ki zahajajo v naravo ), veliko odprtosti in konec koncev tu so še sreèanja z divjimi svinjami, medvedi...in èe ima nekdo probleme že s psmi potem itak ni možno veè iti v naravo nme da dela cirkus v gozdu in da imajo mir tudi ostale živali.

Vodnikov, ki pa imajo pse zaradi tega da bi zavzemali prostor in ogrožali druge jaz k sreèi še nisem sreèal kot tekaè. Zato izhajam do takrat da takšnih ni in da je to problem ki ga èlovek v izohdišèu pri sebi ko se približuje ali vodniku ali psu. Vsako negativno èustvo in strah in posledièno izražanje moèi ( zaradi varnosti ) pa se slej kot prej plaèa. Tega ne bo rešil noben nov odlok ali zakon. Èe te lahko zašèiti na kakšbni park stezi ali turistièni stezi bo slej kot prej prišel v življenju dogodek kjer pa se bo treba sooèiti. Izkušnja žal ali na sreèo ( jaz gledam nanjo kot koristno ).
I v tem kontekstu so mi bila koristna tudi vsa negativna sreèanja s psmi dokler nisem prišel do te toèke spoznanja. Pa tudi muhastimi bikeci ki se jih poskušam izogibati ( pa ne gre vedno heheh e).
Uporabniški avatar
 alasska
Bravo za vse, ki ste stopili na stran psov. Tudi sama sem imela že kakšno srečanje s kosmatinci, pa ni blo tko hudo.

Maša napisal/-a:Jst sem pa za to, da se vsem moškim natakne kovinske gatke in se jih zaklene! Velik je enih čudnih tipov včasih, ki se plazijo po samotnih poteh in imajo zle misli do nasprotnega spola. A jim ne bi, tako, preventivno, nataknili "nalulčnike"? Sej so lahko v resnici čisto prijazni, ampak jaz se jih bojim!
:roll: :roll:

Rajši bi vidla, da me napade pes, kot pa kakšen primerek, ki ga opisuje Maša.
Je pa sigurno, da morjo bit psi, ki niso glih obvladljivi na vrvici, al pa da majo "mogoče" nagobčnik :cry: (čeprav se ponavad ljudje še bolj bojijo :x psa, ki ima nagobčnik).

Lp in čim manj neugodnih srečanj s komerkoli, ki vas ogroža :lol:

Psi so zakon! :heart
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Če bi bil nakur(...)nik edini kos tekaške opreme potem sem pa tudi jaz za to, da imajo psi nagobčnike... :D
Uporabniški avatar
 Darja
No, Dule KTKV, a ne bi bila luškana, ti pa tvoj kuža, on z nagobčnikom, ti pa (samo) z nakur(..)nikom, ko bi jo čez Mekinje rezala. :lol:
Ja, ja, petek se je lepo začel, čeprav lije kot iz škafa.
Lep vikend vsem!
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
Se mi zdi, da bi moral čez Mekinje zaradi bližine samostana zelo hiteti. Zaradi moralnih razlogov, če že ne zaradi nevarnosti ugrabitve :D
 klopotec
Darja napisal/-a:Danes ste pa za hece, res :D
Klopotec, ali na Balkanu tisto luškano oranžno reč na kure (nakurnik) natikajo, ali si ti mogoče pozabil kakšno črko? :wink:
Wind, tebi pa najlepša hvala za trud, res se ne spodobi, da nevedna okrog bezljam, čeprav sva z Mašo imeli v mislih malo bolj "konkretno" varianto :oops: , bi rekla! Se mi zdi, da za kakšnega res zagnanega, takšna flikica blaga ne bi predstavljala prav hude ovire. :D

Nisem pozabil nobene črke. Vprašanje je bilo na enem kvizu in sicer "šta je to nakurnik" In odgovor je bil da je to to. Če bi dodali recimo črko č, potem bi bilo vprašanje za kviz verjetno prelahko. Pa na Balkanu mislim da kuram rečejo nekoliko drugače.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA