- 23 Okt 2007, 08:14
Fanči, ta občutek poznam in vem, da ti ni lahko.
Meni se je enako zgodilo pred leti, ko sem se pripravljala za svojo prvo 21-ko. Štirinajst dni pred tekom sem zbolela in se kljub počivanju in drugim vsem mogočim pripomočkom nikakor nisem mogla pozdraviti. Bila sem neskončno utrujena. Vročino sem imela vseskozi okoli 37. Tudi na dan tekme. Tisti dan je bil zelo hladen. Odločila sem se, da vseeno grem v LJ z vso potrebno opremo, potem pa se tam odločim, ali bom tekla ali ne. In ko sem tam videlo tisto množico, navdušenje, slišala The stroj... sem si rekla, da tega štarta ne smem zamuditi. Prepričala sem se, da bom tisti 2 uri že zdržala. In sem tekla. V cilj sem prišla v 2 urah. Navdušena. Nekoliko so me bolela kolena, drugega nič. Naslednji dan nisem imela več vročine.
Zdaj mislim, da je bila moja bolezen le psihičnega izvora - trema pred nastopom.
Fanči, mislim, da je zdaj najbolje, da počivaš. Misli na tekmo preženi z branjem kakšne dobre knjige, ogledom filma,... in se v nedeljo po počutju odloči, kaj boš storila. Če boš tekla, ne pozabi na ustrezno opremo. Za tek se ne napravi pretoplo. Na cilju se čimprej preobleci (preobuj) v suhe čevlje, debele nogavice, žabe, bundo, kapo,... in spij kaj toplega - juho, čaj.
Držim pesti zate.
Lp E.