- 09 Jul 2007, 16:53
Tole s fižolom je zelo zanimivo. Jaz sem se tega spomnil čisto slučajno, ker je tako kot banana bogat s kalijem in težko prebavljiv (čeprav se tudi meni zdi, da banana ni tako težko prebavljiva). Pogledal sem v Wikipedio in glej čudo: 100 g fižola 335 kcal., 55% OH, magnezij (proti krčem!), železo (izboljšan hemoglobin in več kisika), kalij (eden najpomebnejših elektrolitov), kalcij (kosti), fosfor (da se svetiš v temi ali kaj?).
Že moja nona je govorila, jej fižol, da boš imel dobre kosti.
Glede hrane jaz nisem tako previden kot ti, čeprav tele gensko spremenjene banane tudi meni niso preveč všeč. Tisto glede posmehovanja špinači je bilo na enem drugem topicu in se je nanašalo, da z zelenjavo ne moreš med tekom nadomestiti soli. Pri teku to ni tako kritično, ker tisti, ki redno ne trenira pač ne more 4 ure skupaj teči. Pri kolesarjenju pa je dokaj običajno, da se nedeljski kolesarji na kakšni tekmi 6 ur ženemo na meji svojih sposobnosti.
Že moja nona je govorila, jej fižol, da boš imel dobre kosti.
Glede hrane jaz nisem tako previden kot ti, čeprav tele gensko spremenjene banane tudi meni niso preveč všeč. Tisto glede posmehovanja špinači je bilo na enem drugem topicu in se je nanašalo, da z zelenjavo ne moreš med tekom nadomestiti soli. Pri teku to ni tako kritično, ker tisti, ki redno ne trenira pač ne more 4 ure skupaj teči. Pri kolesarjenju pa je dokaj običajno, da se nedeljski kolesarji na kakšni tekmi 6 ur ženemo na meji svojih sposobnosti.