Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 BoF
Akopak je dan nedeljski že mirno pospravljen pod ponedeljkovo streho, se preklemanska mokrota iz tekaškega obuvala še noče spraviti ven. Radiator se skuša preriniti v tiste najbolj mokre predele adidajsk, pa se mu ne pustijo. Luže, lužice, potočki in pravcati hudournički so bili posladek na letošnjem ljubljanskem maratonu. Kot cukerček na krofih, ni kaj.

Pred štartom sem pogledoval na svoj starokopiten, že štiri leta srtar Polar. Sicer ne tečem nikoli z njim, ker se mi za neke PB rezultate in ostalo navlako rahlo žvižga, ma kadar sem šel okoli Ljubljane sem tisto piskajočo zoprnijo navlekel nase in pogledoval, kdaj se bo utrip približal infarktnemu stanju. Ja, tale moj Polarček je bil le za informacijo, kdaj bom spustil zadnji prdec iz sebe. Na, pa je kripa škripnila prej kot jaz, sem ga dal v čuvanje Vlajkotu in mu sedaj toplo priporočam, da če bo tisti stvor pričel smrdeti, pomeni, da je ras že čisto prava crkovina in ga vrzi čez balkon, da ga pohrustajo mačke!

No, pa da se lotim trase, na katero sem se iz cone C prebil v nekaj treh ali štirih minutah. Obplotno gledalstvo je huronsko ploskalo in navijalo, sam pa sem se skorjada prestopical na mestu in si mislil: Kaj za hudiča se predirate, saj sploh še nismo začeli hropsti med tekom. Ko sem se prikopicljal mimo Zorana J., ki se je dičil z zelono bundo na štartu, me je samo pogledal in pomenljivo pogledal. Zagotovo sio je mislil: E, moja budalo, pa zar i ti? Ma seveda, Zoki, itak. Saj pravijo, da smo novinarji poleg gostincev in delavcev v alkoholni industriji največji alkoholiki. E, stari moj, pa jih bom zajebal! Grem dve uri tečt in potem ne morem te dve uri spit ni vode, kaj šele pivo ali šnops...

Ergo, se je začelo vleči naravnost. Jebela pa taka glavna ljubljanska vpadnica iz Kamnika, ki gre samo nartavnost. Drgnil in drgnil sem tiste svoje kotake in nikakor ujel tistega pravega ritma. Pizdarija stari!, sem si ponavljal mimo Dela, pa ob prčvarnici z burekom ob Gospodarcu pred seboj ugledal nekaj lepega. Ne! Vrhunsko privlačnega. Bila je kodrolasa, spetih las v čop, z rdečim trakom preko, ki so ji v ušesa zalimali slušalke. Zgornij del života je imela oblečeno v neko rdečo dolgorokavno opravo, spodaj pa... Sam Zgornji mi jo je posla pred oči. Sicer se je sprva nekaj nekdo v neki modri majici štulil v moj zorni kot, a ko sem mu siknil nekaj o mami in njegovem prerivanju, se mi je spravil spred ksihta. Potem sva jo šla. Lepotica pred menoj, ki sem ji sledil v korak, pa jaz za njo. Ne sprašujete koliko časa. Vem le, da sem ovinek na Glinščkovo ploščad skorajda zgrešil. Potem sem imel občutek, da je damica kakšnih centimeter ali dva prekratkega koraka zame in sem jo brizgnil naprej. Ampak sedaj javno tej lepotici, ki mi je nekaj kilometrov vsajala tempo in mi polepšala uvod v maraton, izrekam vseobsegajočo zahvalo. Ako bi bil Zgornji toliko vsemogočen, bi se mi jo še kdaj upal pripeljati pred oči.

E, ko je bilo romantike konec, sem se nadjeal, da bo mimo tiskarne in mlekarne šlo že bolj zajebano. E, pa ni bilo tako. Pred seboj sem ugledal grabek ženstvenosti, ki ji je tempo dajala 5rca, pa so babe jako fino tekle, pa zraven opravljale vsevprek. Samo pomislite, kaj se dogodi, kose takole dekleta spravijo na kup in gofljajo... I, kaj! Ulije se. Ma kaj ulije, uščije! Presneto, je pa začelo proti Šiški al kaj je že tisti konec, ko greš preko Celovške, scati, da mi je srce zavriskalo! Seveda, to je moje vreme, to je domače udobje preskakovanja luž, blata in ostalega, kar pade izpod neba na področje Mežakle! Sem jo spet malček pospešil, 5rca in ono debatno skupino sem pustil nekaj za sabo in se odločil, da sem toliko pri moči, da se lahko odločim, da me tisti Kenijci ne bodo prehiteli, pa če tečejo dva kroga! Dobro, med mojo odločitvijo ni bilo Ukrajinca, pa me ta tudi ni ujel!

Tisti predel poti okoli Brda mi je bil zoprn, že ko sem se prvič pojal na ljubljanskem maratonu. Saj še nekako gre, pa vzponček nad avtocesto prvič, v redu, dobrom, naj vam bo... Ampak jebela, a je treba potem zajebavat pa to še dvakrat ponovit. In potem še tisti predel proti živlaskemu vrtu... Sem tam videl AljoŠE1PR in njenega spremljevalca z dvema steklenicama vode. Hja, sta mi pomahala, ko sem tekel žalostnih oči mimo njiju... Ker sem bil žejen! Ker na nobebni H2O postaji nisem hotel iti v gnečo in se boriti za požirek vode! Potem pa ta dva modela iz TF z dvema steklenicama vode... In sta mi mahala... Kar mahajta, kar mahajta, sem si mislil, drugič bom... Ma ja, kaj bom? nič, potrpel in se zagrizel skozi ovinek proti vhodu v živlaski vrt. Pa sem jo ravno šel tam mimo, ko se mi moj odličen, sedaj že nekdanji prijatelj, tako kot lani vzpodbudno zadere iz obpotnega občinstva: Kaj se vlečeš kljuse?

Hja, sem se pa res vlekel! Ti pa tvoje kljuse... Si morete zamisliti take vzpodbude. Kljuse? Aja? Katere pasme pa? Arabski žrebec zagotovo ne, pa tudi Lipicancu nisem bil tako premočen in znojno smrdeč sploh ne podoben. Kvečjemu sem izgledal kot Haflinger, priznano vlečno kljuse z območij Severnega morja...

Ampak sem potem pa vedel: Cilj je blizu, ave Cezar, morituri te salutat! Sem bil skorajda mrtev, pa sem pospešil. Saj veste: Kar te ne ubije, te ojača. Vlajko, ki me je opazoval nekje ob poti, mi je danes poslal ZS in spisal, da sem izgledal dokaj svež. Hvala Vlajko, seveda pa ti ob tej priložnosti priporočam obisk dobrega okulista ali vsaj optika... Sveže zgledal je rekel... Aha, kot zelenjava v Šparu! Vložena predvsem!

Ciljni šprint se je pričel... Malo morgen se je pričel. Hropel sem kot božično prase, ko mu zasadijo šilo v vrat in mu odteka kri. Ovinek pred parlamentom me je nekdo silovito prehtel, pa sem bil toliko naveličan samega sebe, da mu tiso okoli ženske žlahte še v mislih nisem povedal. Sem pa potem le izpod kapice dvignil pogled in zagledal rezultat. Jebela, stari, pa saj si šel tri minute bolje kot lani. Ali pa štiri, morda celo štiri in pol... Koliko pa sem že šel lani? Je mar pomembno? Kje pa, pomembno se je bilo prigrebsti do požirka, potem še do juhice in če bi bil lačen še do piškotov, ki so jih vrli tekači zmešali s cukrenimi kroglicami kot kokoši. Sem pa pobasal torbo s preoblačili, ki sem jo imel skrito v šotoru pri kolegu preprodajalcu japonske tekaške obutve, ki jo delajo v Bangladešu in Pakistanu ter se pobral zamenjat cunje. Garderobni šotor je bil kot iz Blatnega dola, zato sem napetnajstil varnostnika v šotoru za prehranjevanje in se izmuznil noter. Medtem, ko so se eni matrali s hrano, sem si obrisal pot s telesa in oneja, daj nase frišne spodnjice in se pobral iz gneče.

B1, B3, B& in B12... Iz lekarne Laško! Seveda sem si vitaminsko hranilni napoj po priporočilih mojega tekaškega vzornika takoj zašibal v žile in po dveh sem bil še bolj zadovoljen kot po enem. Pa sem potem nekaj pojedel, ma se ne bi vedel pomujati z imenom, ker je bilo bolj varianta fast fud kot kaj drugega. Smuknil sem še v službo, kjer so mi dejali tako kot uro pred štartom da vendar sem potrjeno nor. Bil je prijeten dan in zakaj ga ne bi nadaljeval še v večer?

So me vabili na analizo sem in analizo tja in še eno tekaško dekletce se je ponujalo, da bi si pri njej skupaj izmila pot s teles, a sem jo mahnil še na eno dozo vitaminskega napoja in potem zarajžal zvečer na... Saj ne boste verjeli: na nogometno tekmo tretje nogometne lige. Naši so proti Olimpiji izgubili... Pa saj ni važno!

Samo da smo mi čez dan zmagali, kajne!!!

Sedaj pa Palmanova!!!

Juriš!!!
Uporabniški avatar
 dexi27
[quote="Damijan"]Helou,

dodajam nekaj malega, kar sem uspel ujeti v cilju.

Dexi
Slika

Damjan hvala za sliko iz cilja, sem vesel da si me prepoznal kljub temu, da ne premorem dresa TF :D
Uporabniški avatar
 dexi27
[quote="Damijan"]Helou,

dodajam nekaj malega, kar sem uspel ujeti v cilju.

Dexi
Slika

Damjan hvala za sliko iz cilja, sem vesel da si me prepoznal kljub temu, da ne premorem dresa TF :D
Uporabniški avatar
 Vreme
No ker sem pač v teh vaših postih največkrat omenjen se oglašm tudi sam.

Vreme je bilo super tudi Wega ki je tekel z menoj je rekel,da je bilo tako :D

Sicer pa sva midva uprizorila pravi zen tek. Na začetku naju je sicer potegnila množica, a sva pravi čas ugotovila, da zajec ZdravkoC teče še vedno malo pred nama. Nato sva našla svoj pravi tempo in v čistem pogovornem teku tekla vse do cilja. Sva pa se na koncu vprašala, a sva sploh pretekla 21 km? Sam še jih nikoli nisem pretekel z tako lahkoto. Čas nekaj malega čez 2:18 ni za v anale ljubljanskega maratona, a sama zase sva zmagovalca in le to šteje!!!

Se vidimo drugo leto!!
Uporabniški avatar
 Tasko
A mi zna kdo pomagati?! :cry:

Na teh rezultatih od Timinga, mojega rezultata ni oziroma me sploh ni v tej tabeli z rezultati.

A morda ve kaj naj bi bilo narobe oz. kaj naj naredim?

Hvala.

lp, Blaž
Uporabniški avatar
 DuleKTKV
raziskovalec napisal/-a:Drugače pa je DuleKTKV zame nedosegljiv na skoraj vseh tekih in ne tekmujem z njim zares. V Kurji vasi imajo očitno (zame) (pre)dober klub / treninge / tekače.

V KT Kurja vas imamo akcijo za vpis novih članov. Še posebej smo veseli takih, ki premorejo nekaj tekmovalnosti pomešane s smislom za humor in občutkom za objektivno sprejemanje realnosti. Za zrele in izkušene tekače, ki so pripravljeni inštruirati tek navzdol, pa nudimo še dodatne ugodnosti... Raziii?! :D

tae napisal/-a:ki pomeni Klub Tekačev Kurja Vas in je bolj fora, kot kaj dejanskega.

Tae tebi pa ne bomo dovolili vpisa, če boš pisal traparije, pa če boš še tako lepo prosil :wink:
Uporabniški avatar
 Bernie
Tudi naša ekipa,štarejska Poletova ekipa 2007 smo se v nedeljo skupaj z našim trenerjem Ivanom zbrali v beli Ljubljani.
Udeležili smo se rekreativnega 10.5km dolgega teka.
Matjaž,Zvone,Katja,Janez,Sonja,Jan,Melita,Aleksandra,Heda,Ivanka,Alenka,
Janez,Mateja V.,Mateja T.,Dragica in Bernarda smo dobro branili naše barve.
Z organizacijo bili zadovoljni z uspehi pa še bolj.
Vse lepo pozdravljam in se vidimo drugo leto mogoče na 21km.
LP,
Bernie
Uporabniški avatar
 zdejan
Tole kopiram iz narobe z moje strani izbrane teme:

Tudi jaz sem imel podobne težave (s kolenom - tu se nanaša na prejšnjo temo). Vesel sem, da sem prišel do cilja, saj je bil to moj prvi maraton. Vendar bi bil še bolj, če me ne bi pri 33. km izdalo desno koleno. Imel sem namen teči 3:30, do 26. km sem se držal zajca, potem pa sem moral na žalost popustiti zaradi bolečin v mečih (malo preambiciozno sem si zgleda vse skupaj zadal). No pri 33. km me je še vsekalo v desnem kolenu. Pri 36. km me je dohitel Ero, ko sem jaz lahko samo peš še hodil zaradi bolečin. Pa so me na okrepčevalnici nekak skup zrihtali, da sem lahko prišepal do konca, preden me je dohitel zajec za 4:00. No, sem rekel, na prvem maratonu bi prišel makar peš v cilj ali pa po zobeh, samo da končam.

No danes bi še dodal, da so bili bobni na štartu zelo impresivni, so celo sovpadali z vremenom.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Evo, končno sem najdu nekaj časa, da tudi jaz končno nekaj napišem o mojem 2. nastopu na LM - ju :shock: :oops: Ja, vsekakor se je veliko dogajalo, jutro se sicer ni začelo po mojih željah, saj me je premik ure popolnoma zmedel in sem že ob pol petih rogovilil okoli, tako, da sem v resnici spal eno uro premalu, čeprav bi moral spati eno uro več :roll:, druga zadeva, ki mi je šla kar malo na živce je bil dež, ki ni in ni hotel nehati padati :twisted: :?, ter tretja težava, kaj naj oblečem za tek, ter se po daljši meditaciji odločil za slabšo varianto in sicer kratke pajkice...Po standardnem zajtrku in dvakratnem obisku školjke (tremo sem zmeraj bolj čutil :cenz: tako fizično kot psihično) sem pohitel na štart. Iskal sem forumovce pred dramo, vendar tam nisem opazil nikogar znanega. Čez nekaj časa me je po telefonu poklical Tae, ki je tudi lutal okoli, po kratkem slikanju, ki sva ga ujela za mišjo dlako sva odvečno opremo pustila pri Taetovi mami in odbrzela na ultra kratko ogrevanje, ter hitro na štart, kjer sva se prerinila v drugo oziroma tretjo vrsto (tako blizu štartne črte še nisem nikoli stal in mi je bilo kar malo nerodno... :oops: :oops:). Kot po čudežu je nekaj minut pred štartom nehalo padati, tako, da sem komaj čakal na pok pištole. Začetek dirke se mi je zdel ultra hiter, saj sem po prvem kilometru s pogledom na polarko ugotovil, da tečem 3.48 min/km, kar se mi je zdelo prehitro. Tae (kot sem pričakoval) je izginil v množici in jaz sem poskušal krotiti hitrost, nekaj tekačev me je začelo prehitevati, jaz sem poskušal umiriti dihanje ter posledično srčni utrip, vendar mi to nikakor ni uspevalo, dihanje je bilo prehitro, srčni utrip je bezljal v višino, po drugem kilometru sem imel že čez 170 utripov in začelo me je kar malo skrbeti, kako se bo zadeva končala. :lauf: :?:Poskusil sem ohraniti pozitivno razmišljanje, nehal gledati na uro ter brzel naprej. Na približno 5. kilometru me je prehitel sošolec s faksa, vendar ni tekel prehitro, tako, da je postal moj neuradni zajček. Na 6. kilometru sem ga popolnoma ujel in sva nekaj časa tekla skupaj, ter izmenjala nekaj besed :argue: Družba, mi je dobro dela, malo sem se spočil ter čez nekaj časa odbrzel naprej. Potem je prišel 8. kilometer, kjer sem začutil prvo krizo, tempo je kar padel, začel sem kleti, zakaj sem na začetku tekel prehitro, ter se tolažiti, da je samo še dva in pol kilometra do cilja. :lol: 8)
V ciljni ravnini me je prehitel en tekač, jaz se nisem posebej trudil, da bi tekmoval z njim, saj nisem imel več nobene moči, tako, da sem z rezultatom 41.37 brutto oziroma 41.33 netto pritekel v cilj. Z rezultatom sem bil zelo zadovoljen, saj nisem računal, da bom tekel pod 42 minutami. V cilju srečal Taeta, ter se šel hitro preoblečt v podhod maxija.
V kavarni maxija (na toplem in suhem :D) sem pričakal prihod kolega, ki je tekel na 21 km!
Analiza v subitu je maksimalno uspela, po dolgem času srečal veliko tekaških kolegov, tako, da sem v dobri družbi preživel popoldan! :TF) :toast: :cast1: :clap:
Ob koncu bi Taetu (ki ga letos nisem uspel prehiteti :cry: :wink:, upam, na boljše čase drugo leto...) ter vsem ostalim čestital za rezultate in upam, da se kmalu vidimo na naslednji prireditvi...Palmanova je pred vrati...komaj čakam :D

Lp! :wink:
 darcy
S svojim 12. nastopom na LM sem lahko zadovoljen (kot vedno).
Začel umirjeno in prvič prva dva km planirano nad 10 min, nato pa pazil, da me polovičkarji ne potegnejo v prehiter tempo. Čas na polovici malo slabši, kar sem v drugem krogu v dokaj enakomernem tempu , v družbi ironmana Aleša :?: z "lahkoto" nadoknadil. Na koncu je ostalo še toliko moči, da je bil zadnji km celo najhitrejši.
Še čas 3:19:25 neto (PB iz leta 2000 pa sledi v drugi rubriki).
Tudi gledalci in navijači so se kljub slabemu vremenu izkazali.
Na cilju in seveda ob progi je bilo okrepčil veliko (na eni so ponujali sadje... skoraj kot na tržnici :) :) ),le na cilju cem pogrešal "ogrevalni polovinil".
Ker me zeblo, sem si namesto analize bolj zaželel vroč domač tuš.
Se vidimo na avtobusu za Palmanovo.

Dare
Uporabniški avatar
 Wega
Še moje doživetje maratona (bom kar prekopiral z bloga, da ne pišem dvakrat):

Wega, ki je prvič v življenju tekmoval v polmaratonu in ga v prijetnem tempu skupaj z Vremenom tudi zlahka odtekel, dež pa ga ni preveč motil, sploh ne ob takem vzdušju in dobri organizaciji, kot je bila... napisal/-a: V bistvu je bilo kar v redu
 luzr
chazhmy napisal/-a:Kaj pomeni neto čas?

V zmagovalni evforiji ni nihče odgovoril na značilno vprašanjce.
Neto čas je pretečeni čas na progi od štartne do ciljne preproge.
Bruto čas je neto čas povečan za zakasnitev pred prehodom štartne črte.
Odvisen je od tega kje štartaš. Jaz sem zadnji, zato imam skoraj štiri minute zamika.

Klanjal sem se že nekaterim udeležencem analize, vsem ostalim se sedaj.
Impozantni rezultati. :laola :clap:
Ker sem zamudil fototermin se bom samokaznoval...

xxxxxxxxxxxxxxxx luzr 0:29:06 1:26:09 2:01:08 2:04:41
Tako je, kadar človek ne trenira dovolj in gre na vso moč...

Ah, ja. Razy ima dolgega, Bof daljšega, jaz bom imel pa najdaljšega. :lol:
<Doživljajski spis namreč>
 nenadb
Tudi jaz sem z 12. maratonom zelo zadovoljen. Sicer je zame bil polmaraton. Za celega potrebujem še nekaj kilometrine.

Na slikanju mi je Vreme povedal, da je vreme pravzaprav odlično, kar se je kasneje izkazalo za resnično. Strokovnjaku je treba zaupati! Tek v dežju - vodno hlajenje - mi je zelo ustrezal, mokrote čisto zares nisem čutil niti v copatih (kar pa ne pomeni, da je ni bilo :wink: ).

Prvo polovico sem se trudil teči počasi, čeprav me je veliko število udeležencev kar nekam vleklo naprej. Tako sem prihranil moči za drugo polovico in pospeševanje tempa do cilja.

Moj cilj je bil:
1. teči brez da "me pobere" nekje na sredini in se potem mučim do cilja, mi je odlično uspelo.
2. čas 1:50, presegel željeno za skoraj 2 min neto.
Skupni rezultat (1+2) je torej odličen.

Kot zanimivost naj dodam še razburljiv finiš. Ljubljanske proge še nisem poznal in sem tako mislil, da je cilj že pri prvih zelenih napihnjenih SiMobil "vratih". ŠPRINT! Spoznal sem, da se motim! Naslednje sem videl rdeča vrata, kjer je bil štart. ŠPRINT naprej! In spet sem spoznal, da še ni konec! Potem pa še šprint v pravi cilj. Še dobro, da je srce zdržalo.

Analizo v Subitu sva, kljub drugačni napovedi, s Hano preskočila, ker je naša skupinica počakala na Marčnega Zajca in njegovih prvih 42 ter se poklonila njegovemu velikemu podvigu.

Skratka, lepo je bilo.

Nenad
 eggy
Ojla!

Da še jaz povem, da sem se na 12.LM imela super.

Dannae.....tudi tebi hvala za družbo!

Če sem še zjutraj gledala skozi okno.....bo ali ne bo nehalo deževati, me to na 15.km ni prav nič več zanimalo in....presenetljivo tudi ne prav posebno motilo.

Tek super, rezultat.....sem zadovoljna, analiza.....mega (Snežinka...dobro si to zrihtala)!

Še bom tekla:)

lp,eggy
  • 1
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA