Moderator: Z*
Vreme napisal/-a:matej712 napisal/-a:Vreme napisal/-a:Sedaj pa moram še najti samo kakšen program teka, kateri upošteva laktatni prag
dnevnik tekača 4
Aja, HVALA sem ga dobil v Radencih. Bom pokukal tam noter
Leon81 napisal/-a:
Po moji razlagi je možnih več odgovorov:
a) Ker sem začetnik, sem nevede minimalno spremenil tempo, kar se je pokazalo na SU.
b) Uporabljam nizkocenovni merilnik, ki dela napake, zato meritev ni točna.
c) Nekaj je narobe s srcem.
d) To je pri začetniku normalno.
Kaj se vam zdi?
ZdravkoC napisal/-a:Boljše ure imajo zato neke vrste stabilizatorje, ki špice enostavno porežejo, oziroma pokažejo povprečen pulz več zaporednih udarcev.
Damijan napisal/-a: Še boljše ure pa zabeležijo vsak udarec; Polar to imenuje "R-R beat-to-beat recording", torej zapisovanje vsakega udarca. Moj model (s710i) npr. beleži pulz le vsakih 5 sekund, mislim pa, da to ni povprečje, ampak preprosto "posnetek" pulza na teh 5 sekund.
Leon81 napisal/-a: Med tekom pa se je večkrat dogajalo, da mi je frekvenca takorekoč v trenutku (v največ 3 s) narasla za 5-10 u/min, čeprav nisem spreminjal tempa (vsaj zavestno ne).
Leon81 napisal/-a:Sem na hitro preletel tole temo, ampak odgovora na moje vprašanje nisem dobil.
Torej... V teku sem takorekoč začetnik, še bolj začetnik sem pri uporabi merilnika srčnega utripa. Problem pa je naslednji: Danes sem tekel približno 8 km s tempom cca 7 min/km in povprečnim SU 147 u/min, kar pomeni okoli 75% FSU max. Med tekom pa se je večkrat dogajalo, da mi je frekvenca takorekoč v trenutku (v največ 3 s) narasla za 5-10 u/min, čeprav nisem spreminjal tempa (vsaj zavestno ne). Pri tem nisem občutil kakšnega poslabšanja občutka.
Po moji razlagi je možnih več odgovorov:
a) Ker sem začetnik, sem nevede minimalno spremenil tempo, kar se je pokazalo na SU.
b) Uporabljam nizkocenovni merilnik, ki dela napake, zato meritev ni točna.
c) Nekaj je narobe s srcem.
d) To je pri začetniku normalno.
Kaj se vam zdi?
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA