prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 klatez
obi napisal/-a:
klatez napisal/-a:
obi napisal/-a:Pegaz imaš še 4. varianto, ki pa je zelo podobna 2. Če nočeš, da je nosilec "trajno" fiksiran na krmilo.
Povprašaš za Sigmin nosilec. Meni ga je priskrbel prijazni gospod iz Interšporta v Kranjski gori. In to brezplačno.

In kako ta zgleda?

PS: Obi, ti si tudi še živ? :wink:

Razlika med polarjevim in sigminim nosilcem je v tem, da polarjevega pripneš na krmilo z vezicami in ga lahko odstraniš samo tako, da vezice prerežeš. Sigmin pa objame krmilo in ga spodaj spneš z elastiko. Je trdno fiksiran in demontiraš ga lahko v trenutku.
Seveda pa je FR305 samosvoje oblike in ne paše ne v enega ne v drugega "kot ata na mamo". Je pa čisto zadovoljivo stabilen v nosilcu, da ni potrebe po kakšnem podlaganju...

:nono: Pri Polarjevem dobiš zraven vezice in elastiko in lahko uporabiš, kar ti bolj odgovarja (moj je montiran z elastiko).

Malo me firbec matra - kakšne oblike pa je ta Sigmin? To niso tisti, ki so za kolesarske Sigmine števce, a ne? Kakšna slika?

obi napisal/-a:Ja zdaj počasi oživljam. imam poškodovano koleno in sem tekaško bil mrtev zadnja pol leta.

Sem videl, da si se striktno držal naloge na LM. :lol:

Si bil kje v bližini na LM?

Čimprej se pozdravi, da gremo spet kam zgago delat...
Uporabniški avatar
 obi
Ta nosilec je od merilca srčne frekvence.

Slika

Ga malo težje montiraš, če imaš oversize krmilo (31,8 ) ampak gre.

Sem mislil, da se polarja montira samo z vezicami. Potem najbrž ni velike razlike v funkcionalnosti.

Bil sem na Drenikovi, malo pred Celovško. Sem se ti navijal, najbolj glasno daleč naokoli. Sem te pa malo pozno opazil.

Do poletja upam, da bom že pripravljen za kako daljšo pustolovščino.
 wind
klatez napisal/-a:Malo me firbec matra - kakšne oblike pa je ta Sigmin?

Tkole zgleda:

Slika
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Ola Pegaz,

Evo mene nazaj iz južnega "hiperprostora" :P

Se pa v petek nisi nič pohvalil, da imaš novo igračko... ampak ja, so bile bolj aktualne "tekoče zadeve". :drink :D

pegaz napisal/-a:...
Me zanima, kaj bo rekel cyclop_si (ko se vrne iz hiperprostora ;) )
...

Moram priznati, da razen pohval izčrpnosti odgorovo klateza in obi-ja nimam več nič kaj pametnega povedati na to temo... bi se tudi jaz glede na robne pogoje (izgled, cena...) najbrž odločil kar za klateževo varianto #2 :wink: če bi Dedku Mrazu iz sani padla 305-ko meni na nogo. :P

LP
 ZigaS
Mene pa zanima ali ima kdo kaj izkušenj z garminom (po možnosti konkretno z modelom FR 305) kupljenim v tujini?
Zanimajo me tako dobre kot slabe. Sam sem namreč razmišljal o nakupu spomladi v ZDA. zadeva je tam neprimerno cenejša, vendar pa ne želim da to za seboj potegne težave, v primeru da se kaj pokvari, internacionalna garancija,.....
Zadevo bi verjetno (če se bom zato odločil) naročil preko spleta na naslov znanca, ki tam živi, nato pa bi ga osebno prevzel. Zdi se mi namreč da je zadeva preko interneta še vedno cenejša kot v trgovinah, ker če ni bi bila praktično vseeno ali jo grem kupit kar v eno od tamkajšnjih trgovin. Garmina sem sicer našel na Amazon-u, vendar me je kolega opozoril na to da amazon ni ravno na garminovi listi uradnih prodajalcev(tu sem takoj pomislil na težave pri morebitnem uveljavljanju garancije pri nas), čeprav ga ponujajo za 199$, glede na SLO cene, ki so okoli 360€, se mi ta cena zdi "smešna" obenem pa mamljiva, če pa sem iskal trgovine, ki so na tisti listi, pa je cena okoli 270$, kar je 70$ več, pa vseeno veliko ceneje kot pri nas.

Kakšno je vaše mnenje o tem?

Vnaprej hvala za info & veliko dobrih tekov želim.

Lp, ZigaS
:D :D :D
 luzr
Prijazno postavljeno vprašanje, a po tej logiki lahko tukajšnji trgovci zapro štacune...
Garancijski zahtevki ali kaj podobnega, kupljeni za izdelke "čez lužo" niso nujno priznani pri tukajšnjih uvoznikih.
To je sladkost nizke cene ogromnega tržišča.
Kako je konkretno z Garminom ne vem in me ne zanima.
Pri tej uri bojda ni možno zamenjati baterij, kar je vsaj smešno.

http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.p ... &start=150
Preberi vseh 13 strani ;) in rubriko Pritožbe in pohvale...

Pri naročanju preko spleta bodi pozoren na originalno zapakiran in nerabljen izdelek!
Brand new, not reopened or reused.
Kar je enkrat odprto in vrnjeno, morajo prodati ceneje.
O tem sem že pisal.

Vem, tebe zanima, kako bi dobil igračo za pol cene, s popolno garancijo.
(Dream on.) Jaz bi raje pri nas doplačal za razširjeno garancijo...
Za tistih 150$ pač dobiš temu primerno; ti jo bo pa prijatelj izvozil na servis...
Uporabniški avatar
 flikca
Lahko še jaz nekaj vprašam...
glede uporabnosti navigacije - ali je zadeva uporabna samo za vračanje po isti poti, ali se ti lahko pomaga orientirati tudi, če delaš krog? Torej ali lahko izberem pot, za katero se mi zdi da me bo vodila do izhodiščne točke, in iz garmina razberem, ča grem v pravi smeri?

Mogoče butasto vprašanje, ampak ne vem kako zadeva v praksi zgleda...
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
Flikica,
Odgovor je DA.
Sicer 305 ne podpira rutabilnih zemljevidov, imaš pa vseeno dve možnosti:
1. Doma na računalniku pripraviš ruto tako, da med sabo povežeš do 100 waypointov.
2. Pripraviš si "course"... za več podrobnosti pogledj to temo par strani nazaj.
LP
Uporabniški avatar
 flikca
Cyclop_si, hvala za odgovor;
temo sem že kar dobro prebrala preden sem vprašala, da ne gnjavim po nepotrebnem; vendar sem bolj nagnjena k improvizaciji in sem upala da je to možno tudi brez da progo vnaprej splaniraš. Verjetno malo preveč zahtevam od uboge ure :oops:
Uporabniški avatar
 Cyclop_si
flikica,
da bi delalo tako, kot si želiš, bi morala ura podpirati kartografijo (skratka, cela karta z vsemi potmi bi se morala naložiti v uro), česar pa 305 na želost ne ponuja. Od Garminove fitnes serije podpirata kartografijo šele modela nova Edge 605 in 705, ki pa zaradi velikosti nista primerna za tek ampak kolesarjenje.
LP, D*
Uporabniški avatar
 pegaz
flikca napisal/-a:... ali je zadeva uporabna samo za vračanje po isti poti, ali se ti lahko pomaga orientirati tudi, če delaš krog? Torej ali lahko izberem pot, za katero se mi zdi da me bo vodila do izhodiščne točke, in iz garmina razberem, ča grem v pravi smeri?

Flikca,

Cyclop ima sicer prav, vendar je po naravi malo bolj zorganiziran človek, kot jaz, zato ima morda malo manj izkušenj z improviziranim izgubljanjem kot jaz :)

Torej: odgovor je DA, takole se pa naredi:
1. prideš na prosto pred štartno točko in sinhroniziraš gremlina (305ka rabi malo več časa od 301ke)
2. shraniš trenutno lokacijo izhodišča (hotel, dom, most...) v mašinco (postopek je preprost)
3. pritisneš start in tečeš, kamor hočeš.
4. ko se hočeš vrniti, imaš dve možnosti:
- Back to start: te pelje nazaj po isti poti
- GoTo: izbereš prej shranjeno izhodišče in izbereš GoTo: pelje te po najbližji poti na start.

Ves čas, ko ti na poti kaže smer, imaš izpisano na ekranu puščico s smerjo, zračno razdaljo do cilja in pričakovan čas do tja.

Na ta način sem turistično pretekel že precej tujih mest in se vedno uspešno vrnil nazaj v hotel. To je ena najboljših funkcij garmina.

Še to: cenim to, da si prebrala celo temo, preden si spraševala! Dobrodošla na Forumu!

Lep let, Pegaz :)
Uporabniški avatar
 flikca
Super, točno to rabim, zdravilo proti izgubljanju :D
Mislim da sem dobila še zadnjo manjkajočo informacijo in da bo Garmin kmalu moj. Najlepša hvala za pomoč!
 gregap
ZigaS napisal/-a:Mene pa zanima ali ima kdo kaj izkušenj z garminom (po možnosti konkretno z modelom FR 305) kupljenim v tujini?
Zanimajo me tako dobre kot slabe. Sam sem namreč razmišljal o nakupu spomladi v ZDA. zadeva je tam neprimerno cenejša, vendar pa ne želim da to za seboj potegne težave, v primeru da se kaj pokvari, internacionalna garancija,.....
Zadevo bi verjetno (če se bom zato odločil) naročil preko spleta na naslov znanca, ki tam živi, nato pa bi ga osebno prevzel. Zdi se mi namreč da je zadeva preko interneta še vedno cenejša kot v trgovinah, ker če ni bi bila praktično vseeno ali jo grem kupit kar v eno od tamkajšnjih trgovin. Garmina sem sicer našel na Amazon-u, vendar me je kolega opozoril na to da amazon ni ravno na garminovi listi uradnih prodajalcev(tu sem takoj pomislil na težave pri morebitnem uveljavljanju garancije pri nas), čeprav ga ponujajo za 199$, glede na SLO cene, ki so okoli 360€, se mi ta cena zdi "smešna" obenem pa mamljiva, če pa sem iskal trgovine, ki so na tisti listi, pa je cena okoli 270$, kar je 70$ več, pa vseeno veliko ceneje kot pri nas.

Kakšno je vaše mnenje o tem?

Vnaprej hvala za info & veliko dobrih tekov želim.

Lp, ZigaS
:D :D :D

zdravo ,

če imaš naslov v zda , si naroči 305 na amazonu . točno to sem naredil jaz . cena je bila v primerjavi s cenami pri nas res smešna ( 135 eur ) . ker sem imel naročene še nekaj druge robe iz zda , mi je znanec uro in vse ostalo skril v paket , tako da ni bilo carine in ddv-ja . pa tudi če plačaš dajatve , se še vedno splača . uro uporabljam mesec in pol cca. 6 × tedensko ( 40 km teka , 25 km hoje ) in ne bi mogel biti bolj zadovoljen .

lp.
grega
 greh29
Pozdravljeni!
Sem nabavil FR305 in sem zelo zadovoljen!V Big Bangu je stal 329€ :cry: ,ampak je vreden svojega denarja,vsaj zame!

L.P.
Uporabniški avatar
 NaceM
Pozdravljeni,
glede na to, da se tu pogovarjate o mal dražjih zadevah, sam pa imam Forerunnerja 101, ki je (če te ne moti velikost) čisto OK. Deluje na dve AAA bateriji (tisti mali), ki jih dobiš na vsakem koraku (sam imam 4 polnilne) in če slučajno zmanjka, se baterije hitro zamenjajo (ne pozabi podatkov) in to je to. Ok, nima priklopa na računalnik, ampak postreže pa z vsemi informacijami, kot dražje zadeve.
Pulzmeter pač dam na drugo roko in to je to. Imam na levi roki podatke o skupnem času, trenutnem pulzu in povprečnem pulzu, na desni pa dolžino teka. Garmin dela OK, sem ga testiral pod drevesi, med stavbami itd itd..
Ko sem kupoval tega garmina, sem gledal tudi eno podobno napravico in sicer Globalsat GH-601. Razlika je v tem, da ima tale Globalsat čip SirfStar III, Garminov Forerunner pa GMT-12. Odločil sem se za Garmina, ker mi tisti prvič fluorescenten ni bil všeč (čeprav nima to neke vloge), vendar Garmin ima nekaj funkcij kar se tiče osebnega trenerstva več.
Garmin sem tudi meril kar se tiče hitrosti itd... In je TOČEN, odstopanja so minimalna (sem meril v avtu, na kolesu - v primerjavi s skalibriranim števcem in v primerjavi z GPS napravo Garmin Nüvi 350, kateri pa ima SirfStar III čip). Testiral sem ga tako izven stadiona, kot na stadionu (Poljane MB), kot manjšem stadionu (krog je 290 m), blizu mojega doma. Odstopanja so bila zanemarljiva. Saj Garmina nimam za kroženje po stadionu, ampak za tek izven njega.
Razni Foot-pod-i in podobna jajca me ne interesirajo, saj se s tekom ukvarjam zunaj, kjer je satelitskega signala dovolj.
No, toliko z moje strani. :) Pa lep pozdrav.
Aja.. Še to.. Za Forerunnerja 101 sem dal (takrat) okrog 120€. In dobil še 24 mesecev garancije pri nas.
  • 1
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA