Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Radolca
koto, to je ta bol filing, ko drugi, kot si opisal, praskajo led, človek pa povsem skuliran v največjem užitku odteče mimo!
jaz sem pa včeraj po načrtovanem jutranjem teku, katerega nisem izvedel, nameraval tečt popoldne, pa se mi spet ni dalo, ti šment ti :-((
Uporabniški avatar
 5rca
BoF napisal/-a:Bom takoj pogledal v priročnik mojega starega ata, ki je bil partizan in pregledal poglavja:
:arrow: Zaseda v grmovju v tihoti nočnega tresenja od strahu
:arrow: Zaseda za divjad (ob lakoti)
:arrow: Nenaden napad s taktiko predhodnega nočnega oprezanja
:arrow: Hajka (v primeru, če je domobran, Nemec ali mačkojed prehiter nekaj prvih metrov pred tvojo cevjo)
:arrow: Izsiljena vdaja in plačilo repatriacije (tudi v naturalijah vzamemo)

Tako vas bom presenetil, da jo boste Šiškarice kot veverice šle iz ovinka pri rumeni hiši proti živalskemu vrtu, potem vas pa vse polovim... Oooops.... Zajebal! Zdaj pa sem izdal mesto svoje zasede! Seveda, saj... Če bi prebral priročnik od kraja, bi že vedel kako in kaj! :bum:

HA HA HA HA

si ne upaš :wink:

smo imele pred kratkim spet šmarnogorske priprave :wink: tokrat za nočno tekanje (slike ne bom prilagala, da ne bo spet foušije), tako da ... jaz ne bi v zasedi :) čeprav je tam na kolesarski stezi prav lepo samotno in temno :wink:
če pa pogum vseeno zbereš ... se ne bojiš protinapada :?: :?:
:lol: :lol: :lol:
 Jutro
Nisem bral vsega...

Praviloma tečem zvečer nekje med 8 in 9. Ali pa zgodaj zjutraj, 6-7. Čez dan bolj poredko. Ob teh urah se mi zdi svet bolj spokojen in se zato lažje sprostim, kot da bi tekel čez dan.

lp vsem
Uporabniški avatar
 Tasko
Tečem najraj zvečer najraj nekje med 17 - 20. Tisti pa k tečete zjutrej..svaka vam čast...men je že pri hoji zjutrej slabo...bljak..zame je zjutrej kakšen čajček..kaj bolj ekstrenega pa že ne :wink: :D :D

lp, BLaž
 guc
sam res, parkat sem skušal it teč zjutraj, pa sem vedno prišel nazaj popolnoma izčrpan (2x sm skor omedlel, zaradi pomankanja energije)... zvečer pa kr pokam od energije (verjetno zato k sm študent pa sm navajen da se mi zvečer dan začne ... :D )... po temi tekat brez lučke pa itak res ni problem sej se oko kar hitro navadi (1 mesec pa vidiš že skor k mačka)
Uporabniški avatar
 Tasko
guc napisal/-a: zvečer pa kr pokam od energije(verjetno zato k sm študent pa sm navajen da se mi zvečer dan začne ... :D )...

enako :D :D :D
Uporabniški avatar
 vencelj
Nikoli ne tečem ponoči, pa mislim, da se tudi tega oči morajo navaditi (ali se morda motim?). Izjemo sem naredil dvakrat:
:arrow: ko sem spremljal Martina, Slavca in Jocota v četrtem krogu GM4o, smo štartali ob 4.45 in imeli temo še do vrha Koble, nato se je videlo dovolj, da smo lahko ugasili čelke, pa me je že kar malce motilo;
:arrow: danes ponoči, ko je Joco ob 2h zjutraj štartal tri kroge GM4o, jaz pa sem šel z njim z namenom, da ga spremljam en krog. Namen je bil dober, uspelo mi pa ni: ko sem v vasi Kal odstopil, sem imel od mrzlega vetra in tistega buljenja v temo kar malce zamegljen pogled (vnete oči).
Vnaprej se bom teh nočnih zadev še bolj izogibal (navsezadnje je pa noč namenjena spanju, ali ne?).
LP, vencelj
 maraton 100
Tek ponoči. Hahahahaaaa! Se vedno nasmejim,ko se spomnim teka ponoči. Skoraj deset let sem redno tekel ponoči. Vzrok je bil predvsem v tem: majhni otroci brez varstva, gradnja hiše in ženino delo v dveh izmena in je tako običajno zmanjkalo časa za trening. Tako pa sem šel zjutraj ob 2h na trening in ob 5h sem bil vedno v službi. Tekel in treniral pa sem po osvetljenih delih mesta. Tako so me ničkolikokrat lovili policisti ali peš ali s plavo lučjo na marici. Večinoma sem uspešno ušel. Je pa nekaj pri tem, imaš občutek, da si hiter v resnici pa si počasnejši.
Potem me je pa moj šef videl večkrat teči ponoči, pa me je dal v nočno službo, da bi lahko tekel podnevi.
Tako vem iz lastnih izkušenj, da vedno najdeš čas za svoje dejavnosti, če si to res želiš!
Pa prijeten tek naj bo ponoči ali podnevi!
LP :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 Radolca
jaz pa veliko raje tekam podnevi, ko lahko vidiš prelepo slovensko pokrajino okoli sebe, ko je pa tema, pa moraš paziti na vsako luknjo na cesti, da ti "glih gležna vn ne vrže" :(
Nazadnje spremenil Radolca, dne 01 Dec 2007, 10:44, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 MihaPR
Raje že, samo glede na delovni čas, vožnje in obveznosti ne preostane drugega :)
Tudi ponoči je lep razgled na zvezde, če je le jasno :)
Uporabniški avatar
 Radolca
ja, sej jest med tednom tudi ponoči laufam, sicer samo 4 km, za vikend pa grem na bled dva kroga okol jezera :laola
 Runcajz
Tek je za mnoge možen le v večernih urah, ritem dela se je pač tako spremenil, da je prosto popoldne krajše, če ga sploh kaj ostane. Sam sem v zadnjih dveh letih natekel vsaj polovico kilometrine zvečer, večinoma po mestu. Osebno imam občutek, da se zvečer lažje umirim in najdem enakomeren ritem, kot podnevi. Intervali pa so res težji, res je občutek za hitrost malo slabši. Pred tekmo se pa potrudim in poskušam vsaj med vikendi teči ob približnem času štarta.

Se zelo strinjam z opremo: čelka, rdeča biciklistična na pasu zadaj. Nikoli se ne svetiš dovolj, to sem spoznal ob odskakovanju na trasi ljubljanca, ki jo včasih pretečem tam med 9 in 11 zvečer. Tisti odsek okoli Monsa in do Večne poti je res lahko milja smrti...

Zanimivo izkušnjo pa imam vezano na dnevni ritem, ko potujem v druge časovne cone. Doma me zjutraj tudi z inkvizicijskimi grožnjami ne bi pripravil do teka pred deveto, raje še kasneje.... Kot da sem še pomečkan od spanja. V Aziji (razlika 7 ur) se mi je pa pred dnevi zgodilo, da sem enostavno nisem mogel več spat in dvakrat šel teč lokalno ob 7 ali 8h zjutraj, to je kmalu po polnoči po našem času. Aklimatiziran pa še nisem bil, na trak sem stopil jutranje zmečkan kot zombi, da o praznem želodcu itd ne govorim. Obakrat sem tekel super, drugič naredil še Cooperja in to z zelo dobrim, najboljšim letošnjim rezultatom, čeprav sem po LM precej izpregel. (No, malo je pomagalo, da sem z enim tipom na sosednjem traku malo tekmoval, češ, kva se pa napihuje... ) Sklep, ki ga seveda še moram potrditi, pa je: važnejši je občutek v glavi in situacijska priprava, motivacija, kot pa biološka ura.
 luzr
odsek okoli Monsa in do Večne poti je res lahko milja smrti...

Hej, tebe sem zadnjič ravno tam pri Kinološkem društvu pazljivo obvozil in razmišljal ali bodo tudi netekači v avtomobilih dovolj obzirni.

:oops: Saj se ne mislim vmešavati v tvojo traso... Pri asfaltni bazi iz smeri Podutika zaviješ levo čez avtocestni nadvoz in čez polje po kolovozih na PST. Od tam potem na Večno pot.
:)
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Radolca napisal/-a:jaz pa veliko raje tekam podnevi, ko lahko vidiš prelepo slovensko pokrajino okoli sebe, ko je pa tema, pa moraš paziti na vsako luknjo na cesti, da ti "glih gležna vn ne vrže" :(

za mene je najlepše teči ob sončnem zahodu (vzhoda tako ali tako nikoli ne ujamem :oops: ), ko sonce tone za hribovje. sploh sedaj, ko "Miklavž piškote peče" :D
Uporabniški avatar
 Radolca
metka, sej vem da si bl zaspana in polet s spancem potegneš do devete :shock: zato ti ne rata vzhoda ujet :roll:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA