Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 shash
Sončka napisal/-a: Ratalu mi je.
Hvala, Lep dan Irena

Čestitke, zdaj pa novim zmagam naproti.

Lp
Uporabniški avatar
 Radolca
bravo forumovci, odlični ste.
Jaz sem se pa v nedeljo moral zadovoljiti z dvema krogoma okoli blejskega jezera :wink:
Uporabniški avatar
 ales
Že četrta Palma, večkrat je bil po moje le še Matjaž..Vsi štirje pod 1.30, letos sicer najpočasnejši, a še vedno zelo zadovoljen. Vreme zame mal premrzlo, celo pot me je po malem zeblo, sploh potem, ko sem premišljeval, kako fino bi bilo tečt v CEP dokolenkah.

Pred štartom je bilo časa še za preč metat, večinoma smo se kr po busu ogrevali. Štart v mestu sicer zanimiv, a prav nič ne pomaga k hitrejšemu teku. Prvi kilometer sva med vijuganjem odtekla v 4.20, naslednjega pa že pod štiri. Mrzla voda na okrepčevalnicah je tudi mene motila, tko da sem le dvakrat pil. Tokrat so bile Enervitove tablete res kar dobra izbira (ni treba tolk pit čeznje). Dva, tri kilometre pred koncem Nežko začne mal pobirat, a razen mojega čvekanja ne najdem druge motivacije še zanjo. Tik pred štadionom spet oživi in se ne pusti vsem italijančkom prehitevat kr tako. Je pa zvezda-vso pot se ni nikjer ustavila, nič spila, kaj šele jedla (za polovičko pa tega res ne potrebuješ, ji je menda svetoval oče).

Še v cilju je mraz. Zvrnem nekaj čajev in preoblečt v bus, kjer odkrijem Mihčevo zalogo laških. Pošteno! Tist mal pašte v šotoru zmažemo v no-time, še štiri italijančke v bližnjem bifeju tudi. Še mal in so nas začeli domačini zlo spoštljivo pozdravljat.

Z Lili sva najprej hotela une kakije mal narabutat in ravno ko sva zbirala, al bova delavce ob ograji nagovorila angleško al špansko, nama jih je prijazna gospa v domačem jeziku kar sama ponudila.

Pri Lisjaku so nam pokazali kako tudi lahko zgleda urejena klet, vino je bilo pa sploh neverjetno. Mogoče je čist mal motilo, da smo bili skor tešč. Aja, pa še srečo sem imel, sem se tko dobr usedel..

In tko smo komaj pričakali hrano. Res odlična jota, mal smo imel le težave od kje glavni jedi ime tris. Pojedel sem svojo porcijo, od sosede pečenico in sladico od Lili. Pa še sem bil lačen. K sreči nisem sklepal stav na mojo težo, sem imel že z unimi Sežanskimi časi menda dovolj opravit.

Vožnja v busu bistveno bolj mirna od prejšnje z Bofom, zgleda se mu je mudilo na hokej.

Ja in še to sem pozabil - vse vas prav prijazno povabit na zaključek tekaške sezone TULE.
Uporabniški avatar
 MatjazV
bobr napisal/-a:
Mija napisal/-a:Če Maša ne bo uspela, ti lahko jaz pošljem, vendar šele okoli 4h popoldan.
Dovolj hitro ali prepozno?

lp, M

Maša je bila samo aparat za škljocanje na Matjaževem Canonu. Matjaž ti je uspelo že urediti nekaj slik?

Hoj,

Maša je nastrelala tolk fotk, da že dva dni pošteno švicam. Komplet fotk bom zapekel na CD in jih bom skupaj s fotkami z ostalih letošnjih tekov rolal na big screen-u na novoletnem žuru. Saj ga bomo imel tud letos , a ne?

Izbrane fotke iz Palmanove bom objavil, čez kakšen dan ali dva.

Slika

Gasilska TF

Pa še ene par za pokušino - FOTKE, da boste lažje dočakali preostale.

Prilagam še link na filmček, ki ga je posnel Lojze: http://www.mojvideo.com/video-palmanova-2007-2/f3332e99ed0d4467d525. Posnetek je z zadnje tretjine proge, prikazuje pa eno od zasledovalnih tehnik na teku.

LP

MatjazV
 AinE
Prvič sem tekla v Palmanovi. Upala sem, da bo topleje, ampak vsaj deževalo ni. Presenečena sem nad velikim številom zelo hitrih tekačev in čestitke vsem, posebej še Kosovelju in Kotniku.

Bojanum, BoFu in vsem, ki ste sodelovali pri organizaciji udeležbe TF na tem teku, najlepša hvala za trud. Za lepe slikce hvala MatjažuV, Maši in lojzetuP. Slednjemu se zahvaljujem še za krepčilni napitek med tekom.

Danae hvala za tisto: Stisn, boš čez 5 min počivala. Olson, tebi pa se zahvaljujem za prevoz. Upam, da ti bom lahko to uslugo kmalu vrnila.

Bojanum se še nekrat opravilčujem za nerodno pomoto :oops: .

Prijetno je bilo poklepetati z vami.

Osebnega rekoda nisem dosegla, zato bo treba še kdaj v Palmanovo :D .

Se vidimo, E.
Uporabniški avatar
 mateja.hribar
Tem lepim besedam AinE se tudi jaz pridružujem. Še danes me bolijo noge, mnogo manj kot včeraj, ampak je prijetna bolečina in ni mi žal, da sem se odložila za ta tek. Ne ni mi žal, res sem vesela, da sem šla. :)

Nisem lovila PB-ja, želela sem le v drugo opravit s to razdaljo. Malo me je bilo strah, kako mi bo šlo, glede na to, da sem tekla bistveno manj zadnje čase.

Ampak mi je kar šlo. Zeblo me ni, zrak se mi je zdel zelo prijeten za dihanje. Na zimo me je spominjalo le jutranje sneženje v Ljubljani in ledeno mrzla voda na prvi postojanki. Na naslednjih sem zato jemala izotonik in sladkor. V cilj sem prišla hitreje kot sem si naračunala (2:09:59), hitreje kot sem upala upati (1:59:59). Zato še vedno rahlo dvomim, da je bilo to res 21,1 km in več kart na dan preberem kako ste namerili celo nekaj več.

Sladkorju, dobri družbi (vsi na spisku) in dobri TF organizaciji pripisujem svoj fantastičen rezultat 1:54:13. Vse kar sem sama rabila postorit zase je bilo, da si pripnem štartno številko. Tisoč krat hvala.

P.S. Ženski tuši so pa res nekaj svojevrstnega. Tudi pručka za vtičnico za fen bi prišla prav.
Uporabniški avatar
 dannae
Prišla sem točno. In avtobus je tudi točno odpeljal. Še sreča, da tokrat za spremembo nisem zamujala, saj bi se lahko zgodilo, da bi ostala v Ljubljani. In tako je bilo cel dan. Bojanu in BoF sta imela vse v nulo organizirano in planirano. Odstopanj ni bilo. Edina sprememba v planu je bila, da je prvi moral lulat že pri Postojni. In vsi ostali za njim :wink: . Ne pa šele čez mejo…

V Palmanovo smo kar padli. Drevesa so se šibila pod težo kakijev in nekatere so začeli srbeti prsti. Z doubledeckerja je pač odličen pogled čez vse ograje… :roll: . Se mi je zdelo, da so startne številke kar same našle pot do avtobusa, tako hitro sta B&B vse spedenala.

Gneča na stranišču. Predvsem, ker so moški ugotovili, da obstaja tudi žensko stranišče. Nekateri so odtekli par ogrevalnih kilometrov, še preden se je tekma začela. Meni pa zaenkrat še ne pride na misel, da bi tekala že pred tekmo gor in dol. Je že teh 21km dovolj za preteči. No, do starta sem tekla v družbi TF obiralcev. Smo skoraj zamudili start. Zeblo me pa ni več.

Sploh nisem vedela, da je mesto tako zanimivo in lepo. Pa stare kamne in obzidja imajo tudi…. :oops:

Tekma se je začela proti osrednjemu trgu. Lepo vzdušje. Lepi pogledi na množico… Tokrat sem začela malo hitreje, kot na LM. S Pegazom sva bila odličen duet. Več kot polovico sva pretekla skupaj. Vsake toliko je pritekel mimo bojanu, kateremu sem se priključila za par 100 metrov. Potem spet s Pegazom. Odlična zajčka sta bila oba. V ozadju sem zaslišala še Slona, kako me preganja… Sem malo potegnila. Napaka. Spet me je začelo zbadati in krčiti pod rebri. Mogoče zaradi požirkov hladne vode, zaradi nenatreniranih trebušnih mišic… Za par sekund sem se morala ustavit. Nekje na 15-16 kilometru. To me je stalo izgube vseh zajčkov, ki sem jih poznala. Ker sem tekla sama, se mi je tempo krepko znižal. Če tečem sama, vedno začnem razmišljat milijon stvari in pozabim, da se mi pravzaprav mudi v cilj. :oops: Proti koncu sem začela spet malo prehitevati, dajati spodbudne besede tistim, katerim se je korak malo skrajšal… Zadnji kilometer skušam še malo pospešiti, pa vidim naš avtobus, pa si kar želim, da bi se kar tam že vse končalo.
Še častni krog po štadionu, Mašin škljoc in za mano je mojih drugih 21km v enem kosu. V cilju sami Tf-jevci, čestitke, smeh, dobra volja, vsi več ali manj z dobrimi rezultati. Bobr s celim ruzakom sendvičev, čaj, pomaranče in suho sadje na stojnici…

Grem še po spominsko majčko in hitro na toplo v avtobus. Nekaj sem še razmišljala o tuširanju, pa sem se vsled prijetne temperature na avtobusu odločila, da bo dovolj uporaba vlažnih robčkov in principa iz srednjega veka. Smrad je treba prekriti z dišavami 8) . Ugotovila sem, da je trditev moje babice, »da od smradu ni še nihče umrl, od mraza pa že«, še kako resnična.…

Vroča ordinacija, paparaziji, dobra volja za mikrofonom v spodnjem domu, veliko smeha … so povzročili, da je vožnja na Kras minila v minuti… Lisjak je bil kriv, da sem prišla domov že s polovico novoletnih daril (uf, mi vsaj ne bo treba več tolk po štacunah letat), sladica v kraškem hramu je bila odlična. Prav fouš sem tamt, ki je imela priložnost pojest repete… :wink:

Preživela sem en prelep dan v družbi pozitivnih ljudi… Pa edino, kar sem imela za razmišljat je bilo, da odtečem 21km, vse ostalo je teklo kot po maslu. Zato velika zahvala organizatorjem. :cast: Pa tudi fotografom, spremljevalni ekipi na kolesu, pa zajčkom, pa protibolečinskemu skrbniku kolen… :cast: Pa Mirču in Tanji, ki sta me, ko smo ugotovili, da smo skoraj sosedje, z vsemi pritiklinami dostavila pred domači prag. :heart

Pa :heart tistim, kateri ste se uspeli prebit preko tega obširnega poročila :oops:
Uporabniški avatar
 5rca
climber-z napisal/-a:Končno našel čas in sem dodal še Pementosa! Upam da zdaj ne manjka nihče razen 5rca :D

:wink:
Uporabniški avatar
 softi
:clap: Bojanu pa Bofu za odličen guided tour :D
:heart Še1PR, k me je spodbujala in čakala, da sem vztrajno kao tekla za njo. Taki ljudje so skoraj izumrla vrsta....Res Hvala še enkrat!
:laola za vse k smo pršli skozi cilj.

Tko. Naslednje leto pa spet.

:D
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Najprej se zahvaljujem Bojanum za organizacijo tekmovalnega dela ekspedicije (invazije) rdečih pik. Res si se izkazal, samo predstavljam si lahko koliko časa, truda (in živcev) si moral za to zastaviti.
Potem se zahvaljujem Bofu za organizacijo kulinarično degustacijskega dela velikega dogodka. In za možnost nabave teranovega likerja pri viru.
Zahvaljujem se šoferju, za varen transfer na bojišče (pardon tekališče) in domov.
Zahvaljem se Obivankenobiju za odlično družbo in razgovore na poti na tekmovališče, ki mi je minila kot pi rekel keks in enako na poti domov. Ta zahvala gre seveda tudi bližnji (pogovorno dosegljivi okolici na avtobusu; Climber, tamt, Mojca Z....
Zahvaljujem se vsem za odlično družbo, vse pozitivne besede, misli, delitev tekaških občutij in tiste malenkosti, ki so pri TF tako privlačne.
Zahvaljujem se Bobru in Bostiju za zajčjo vlogo, žal sta bila zajca zame tokrat prehitra. Oziroma sem bil jaz prepočasen.
Zahvaljujem se svojim nogam, ki so kljub stavki v moji glavi in pomanjkanju energije v mojih nogah pritekle osebni rekord.
Zahvaljujem se sam sebi, da sem se po krizi na 12 km, na 17 km vseeno "pobral".
Zahvaljujem se vremenu, da ni deževalo in ne snežilo.
Zahvaljujem se organizatorju za testenine s katerimi sem preživel do degustacije in tudi degustacijo (malo sem stran zlival, tokrat ni šlo),
S TF-jem tudi v siv dan posveti sonce. Hvala!
Drugo leto pa upam spet. tale proga mi je ostala še nekaj dolžna.
Hvala, govoril sem, hvala.
Uporabniški avatar
 Mija
raziskovalec napisal/-a:Najprej se zahvaljujem Bojanum za organizacijo tekmovalnega dela ekspedicije (invazije) rdečih pik. Res si se izkazal, samo predstavljam si lahko koliko časa, truda (in živcev) si moral za to zastaviti.
Potem se zahvaljujem Bofu za organizacijo kulinarično degustacijskega dela velikega dogodka. In za možnost nabave teranovega likerja pri viru.
Zahvaljujem se šoferju, za varen transfer na bojišče (pardon tekališče) in domov.
Zahvaljem se Obivankenobiju za odlično družbo in razgovore na poti na tekmovališče, ki mi je minila kot pi rekel keks in enako na poti domov. Ta zahvala gre seveda tudi bližnji (pogovorno dosegljivi okolici na avtobusu; Climber, tamt, Mojca Z....
Zahvaljujem se vsem za odlično družbo, vse pozitivne besede, misli, delitev tekaških občutij in tiste malenkosti, ki so pri TF tako privlačne.
Zahvaljujem se Bobru in Bostiju za zajčjo vlogo, žal sta bila zajca zame tokrat prehitra. Oziroma sem bil jaz prepočasen.
Zahvaljujem se svojim nogam, ki so kljub stavki v moji glavi in pomanjkanju energije v mojih nogah pritekle osebni rekord.
Zahvaljujem se sam sebi, da sem se po krizi na 12 km, na 17 km vseeno "pobral".
Zahvaljujem se vremenu, da ni deževalo in ne snežilo.
Zahvaljujem se organizatorju za testenine s katerimi sem preživel do degustacije in tudi degustacijo (malo sem stran zlival, tokrat ni šlo),
S TF-jem tudi v siv dan posveti sonce. Hvala!
Drugo leto pa upam spet. tale proga mi je ostala še nekaj dolžna.
Hvala, govoril sem, hvala.

kje pa je zahvala mami in očetu? :shock:

:lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 zajc
Organizacija je bila brezhibna :), TF-jevci pa prešerni kot ponavadi :D Se pridružujem spodnjim besedam.

mateja.hribar napisal/-a:Vse kar sem sama rabila postorit zase je bilo, da si pripnem štartno številko.

Jaz bom pisal bolj o samem teku.

Vreme idealno, ni bilo premrzlo (mogoče kakšna stopinja ali dve bi bilo lahko topleje). Štart v "ozkem" središču mesta. Zaradi teka po zavitih ulicah je nastala gneča , ki se je raztegnila šele po 2-3 kilometrih. Tukaj se je zelo poznalo kje si začel. Tiste, ki so začeli samo 4 sekunde prej, sem ujel šele pri 3. kilometru. Tam sem ujel Pementosa in Mateja712, katerih tempo mi je ustrezal. Ob tem smo ugotovili, da smo bili prepočasni (skoraj 30-45 sekund) in pospešili. Tempo smo imeli bolj ali manj enakomeren, kmalu je "odpadel" Matej712, na 10 kilometru pa še jaz :oops: Pementos je nadaljeval v svojem ritmu, jaz pa v svojem. Na okrepčevalnicah sem pil, no ja, če se temu tako reče. Ker je bila mrzla voda sem spil požirek ali dva (manj kot 1 dcl) ampak z žejo nisem imel težav.

V drugem delu mi je ustrezalo rahlo spuščanje proge, da sem nekako obdržal tempo iz prvega dela. Pri zasledovalni tehniki z Italijani nisem imel sreče. Vsakič ko sem se komu "pripopal" za hrbet, se mi je odmaknil, da sem ga mogel prehiteti, potem pa sem jaz "šlepal" njega. Pred ciljem smo tekli en krog po stadionu. Prvič :oops: sem tekel po tartanu in zdelo se mi je, da se bom "ugreznil" v podlago. V ciljni ravnini mi je uspelo prehiteti nekaj "izmikajočih" Italijanov, tik pred ciljem pa še za 10 cm (beri centimetrov) :oops: Mateja712, ki je nadoknadil zaostanek iz sredine proge. Dosegel sem svoj PB, mogoče bi bil čas še boljši, če bi bila gneča na startu manjša.

Spoznal sem, da bom moral spremeniti način treninga (intervali), če bom želel biti še hitrejši.

Drugo leto se ponovno vidimo.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA