Medvedke nisem videl, bobr me tudi ni čakal skrit za drevesom; samo srne, zajci in bojda lisice...
Hm, če bobr ne bo preveč grizel bom malo zasmetil še naprej.
Odtekel sem predpremierno traso teka, ki se mu menda reče
K-rožnik, čeprav ni k-rožnik, ker je krožnik ponavadi v oštariji ali prazen doma v omari...
Dokler tečem po predpremjerni in nikoli več uporabljani stezi, ker je nekaterim prestttttttrrrrrrmaaaa, gre pravzaprav za drugo variacijo na temo teka po Rožniku, Drenikovem vrhu, Tivoliju, Šišenskem hribu, Debelem hribu... In tako naprej, dokler se vam ne obrne želodček od branja blezgarij.
Torej sem rabil nekaj več, kot običajno. 72 minut z dvominutnim slaćenjem. Bilo je samotno, čeprav so se vsake toliko pojavljali neosvetljeni, večinoma tekajoči čudaki. Tudi v na manj osvetljenih stezicah. Samotno zaradi spominov, ki so se po dolgem času priplazili skozi temo.
Tokrat sem se komaj premagal in nisem prestrašil radovednega cucka, saj sta me lastnika zelo prijazno pozdravila že od daleč.
Manj prijetno srečanje je bilo na Cesti na Cankarjev vrh, kot se reče oficijelno poligonu za sproščanje retardiranih avtomobilistov.
Zelo negativni dražljaji zbujajo v meni misli, ki niso za ta prijazni forum.
Križevem pot, zlasti med obema zanikrnima oštrijama, je tlakovan s samimi potencijalnimi neprijetnostmi, kadar nisem v vaši družbi.
Eh, naslednjič se bom kar na haubo vlegel in poklical odvetnika...
Pa še tisto srčkano leseno vikend hišico v secesijskem slogu so odstranili z ovinka! Kam gre ta svet?

(((
Tekel sem kolikor se je kolenom zdelo, sestavljal stvari v glavi in delal na nožni tehniki. Na koreninicah po mostičkih sem si skoraj zvilže vsega hudega vajeni gleženj, se spotaknil na prečnoležeči koreninici in zdrsnil po vzdolžni.
Ampak dejansko je možno ob zvezdnati noči preteči celo pot brez osvetlitve. Izvzemši tiste trenutke, ko sem žaloval za izginulo elektronsko igračo in svetil na staro, dobro Certiniko.
Na makadamu so zabavne luknje in tisti dve v asfaltu pred neosvetljanim parkiriščem pri zološkem vrtu.
Namig, če komu koristi...Krožna pot med oštarijo v Mostecu in skakalnico je precej lepo osvetljena.
Definitivno moram teči s K-rožnikovci. Bistveno bolj zabavno.