Danes 16.04.2008 sem si ponovno prebral tole, kar sem spesnil in ugotovil nekaj nepravilnosti v tekstu. Zato naj si imetniki in tisti, ki bi to radi postali, vse skupaj še enkrat preberite.
Posebej za Darcyja in vse dejanske ali potencialne imetnike te ure.
Prednosti in slabosti ure Garmin Forerunner 50:
Prednosti:
- dokaj natančna meritev razdalj (konkretni test na polmaratonu v Gorici; pri dejanski razdalji 21.097m, mi je ura namerila 21,37 se pravi 21km in 370 metrov, kar je 273 metrov preveč, kar predstavlja odstopanje le 1,3%)
- lahko spremljaš trenutni srčni utrip, trenutni tempo (min./km ali miljo) ali trenutno hitrost (km/h ali milja/h), kadenco (število korakov), čas skupaj, čas za posamezen krog (nastaviš določeno razdaljo ali sam pritiskaš "lap"), skupno razdaljo
- meni osebno najbolj uporabna funkcija

z zvočnim signalom določiš ciljni tempo od najnižjega do najvišjega (če greš prepočasi ali prehitro zadeva piska)
- lahko uporabiš za intervalni trening (timer 1 in timer 2)
- Če imaš določeno avtolap funkcijo (jaz konkretno na 1km), mi na vsak km zapiska, analiza pa pokaže podatke za skupaj: začetek treninga (ura), skupni čas, skupno razdaljo, skupaj število korakov (to sicer še ne vem zakaj bi koristilo), porabljene kalorije, koliko časa smo tekli pod nastavljenim tempom, koliko časa smo tekli nad nastavljenim tempom in koliko časa smo tekli v nastavljenem tempu, skupni povprečni čas kroga (glede na nastavljeno razdaljo), povprečni tempo na km (ali hitrost v km na h, če imamo tako nastavljeno), povprečni srčni utrip, . Potem pa še za vsak krog posebej naslednje podatke: čas posameznega kroga, čas posameznega krog in skupni čas (npr. 3. krog tempo 4:00, skupni čas 12 minut), razdalja kroga, povprečni tempo, število korakov, povprečni in maksimalni utrip, povprečno in maksimalno kadenco, porabljene kalorije.
- zelo preprost samodejni brezžični in praktično brez pritiskanja in funkcij prehod na računalnik
- trenutni srčni utrip na vsakih 100m, če se z miško premikaš po grafu
- dodatno napisano; na računalniku dejansko lahko spremljaš katerikoli podatek grafično, le predčasno ga je treba izbrati (lahko le hitrost, tempo, kadenco ali pa kombinirate z večimi podatki hkrati) v vsakem trenutku pretečene razdalje.
- dodatno napisano; lahko si nastaviš drug pogled ure, kjer dejansko po želji skombiniraš 2 katerakoli podatka, za vsakega se odločiš ali bi ga rad imel prikazanega zgoraj ali spodaj.
Slabosti:
- Pobrisal sem tekst, kjer sem omenjal, da lahko spremljaš le en podatek naenkrat, vendar pa je vseeno nerodno, ker moraš za konkretno spreminjanje ekrančka držati gumb med treningom
- Pri srčnem utripu lahko določiš le spodnjo in zgornjo mejo, ne pa tudi vmesnih (npr. pri drugih urah lahko konkretno do 134 ena cona, od 134-162 druga cona in nad 163 tretja cona)
- Pri srčnem utripu ne kaže % od maksimalne obremenitve
- pri rabi intervalnega treninga ne piše kdaj je hitri interval in kdaj pavza
- pri analizi na koncu treninga ni prikazan maksimalni utrip skupaj v danem treningu oziroma razdalji
- ko zadevo preneseš na računalnik ne moreš videti točnega tempa ali hitrosti na točno danem odseku, ampak je le grafični prikaz, kar ni dovolj pregledno niti natančno, enako je pri drugih podatkih.
- Ura si ob hitri analizi ne zapomni najhitrejšega tempa (radovedneži ga moramo kasneje iskati šele doma na računalniškem grafu)