Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

LEON RO
Rad bi se zahvalu Tiniju za dvig številke, tako da smo se lahko v miru pripeljali na štart.Glede na napovedi, da je proga navzdol so bili tudi cilji visoki - 3:00, kar pa je postalo nemogoče, ko sem v klanec porabil vso energijo, tako, da je bil za dolino tank prazen. Je pa dobra šola za naprej.Drugače organizacija dobra, le voda za polivanje je bila vedno na napačni strani proge in cilj je bil šele pri četrtem balonu.Je pa bila ves čas nekje blizu ena vaša kolesarka-imena ne vem, ki je bodrila in slikala lepe in težke trenutke.Upam, da mi na spodnji mail pošlje kako fotko.

leon.rojc@zav-tilia.si
Uporabniški avatar
 tae
klatež :arrow: spraševal sem zato, ker sem te na začetku pred štartom tam videl, potem pa nikjer nič več.
obivankenobi :arrow: morda sem sposoben za 1:25, vendar ne letos (naj ostanejo še kakšni cilji za drugo leto :D )

In zdaj še moj potek teka in nova spoznanja:
Zaradi predčasnih napovedi, da se proga najprej vzpenja, nato spušča in na koncu ravnina, sem se na začetku šparal, ker sem mislil, da je kakšen hud klanec. Šel sem absolutno prepočasi (tam okoli 4:45), potem sem po klancu dol lovil izgubljeni čas na začetku in stalno tekel pod 4 min. Zaradi klanca dol, je sicer lažje držati neko ciljno hitrost, po drugi strani pa veliko bolj bolijo noge, kolena, gležnji (jaz sem prvič v življenju spredaj na prstih dobil žulje). Tako, da tudi klanec dol ni tolk izi, kot si kdo misli. Nekje do 18km bi se mi kalkulacija o rekordu še mogoče izšla, vendar mi je bila zadnja ravnina ob obali dejansko mučna, kar nikamor ni šlo in tempo mi je iz kilometra v kilometer padal, na koncu že 4:18. Meni očitno ne sede hitro spreminjanje tempa. Veliko lažje bi bilo, če bi šel na začetku malo hitreje, na sredini malo počasneje in tako bi na koncu ostalo dovolj moči za vzdrževanje konstantnega tempa. Še vedno sem vmes pil le vodo. Lačen nisem bil nič, ker sem prvič v življenju pred tekom malo jedel.

Na koncu na TF "zasedanju" pogrešal Pegaza, Milkeca, še1pr, Klateža, Duleta, Dexija (kje ste bili, kar izgubili ste se v tisti množici)
Uporabniški avatar
 Laufer
LEON RO napisal/-a:Je pa bila ves čas nekje blizu ena vaša kolesarka-imena ne vem, ki je bodrila in slikala lepe in težke trenutke.Upam, da mi na spodnji mail pošlje kako fotko.

Še1PR je bila tista, ki nas je spodbujala in slikala :cast1:

Lep tekaški dan, samo malo zgodaj je bilo treba vstati. Pred tekom smo okupirali bližnji bife in narediti TF postojanko. Privoščili smo si jutranjo kavico, Pegaz si je omislil celotni zajtrk. Ko je nabral vse svoje ovčke, je potem mirno krenil na start.
Izpolnil moj cilj preteči progo na lagano. Hvala Milkecu, ki me je bremzal, da nisem podivjal, tako pa sem v zadnjem delu igral zajčka predstavnici nežnejšega spola (ne vem imena :roll: ), ki je bila v cilju zelo vesela z doseženim rezultatom in postavljenim PB-jem.
Čestitke vsem za PB-je in Kovitu za svoj prvi maraton. Ta izkušnja me letoš še čaka.
Hvala PUCHKOTU za dvig številke, Taetu za prevoz in Bobru za družbo.
Uporabniški avatar
 milkec
LEON RO napisal/-a:cilj je bil šele pri četrtem balonu

ja... malo psihično, ko gledaš balone, še prav posebno tisti za za inline skaterje, ker je na njem pisalo Arrivo in šele bližje si videl, da te proga pelje levo.
Vendar letos s tem nisem imel težav.

LEON RO napisal/-a:Je pa bila ves čas nekje blizu ena vaša kolesarka-imena ne vem, ki je bodrila in slikala lepe in težke trenutke.

Alja oz. še1PR

tae napisal/-a:Na koncu na TF "zasedanju" pogrešal ...Milkeca...

Priznam, da sem se zelo hitr spokal iz Trsta zaradi:
- nisem bil sam, ker sem bil v bistvu iz vračanja iz Rovinja, kjer so eni z menoj naredili še ovink skozi Trst (tudi zato, sem prišel zadnjo minuto)
- sem zadnjo noč spal manj kot 3 ure, poleg tega smo v prejšnjih dneh močno praznovali praznik dela in delavnih ljudi (v bistvu nekaj podobnega kot je napisal bobr)
- sem bil konkretno zelo lačen in sem se le vrgel v Divačo na en zrezek

Drugače pa najprej velika hvala Lauferju, ker je organiziral dvig številke preko ne vem koliko ljudi. Poleg tega mi je sproti pojasneval vsa navodila, ker priznam, da sem bil povsem nepripravljane na vse. Potem je tudi organiziral kontaktne osebe s telefoni, ker ga on ni imel.
Da ne bi mislili, da je to vse kar je Laufer naredil. Med tekom je bil do 14 km odličen zajček in nas zabaval s takimi in drugačnimi zgodbicami. Na vsaki okrepčevalnici je poskrbel, da smo jaz in Ana, Ani, Anni (nekaj takega, se opravičujem, ampam povsem natančno ne vem) vedno imela vodo, pomaranče in podobno. V bistvu naju je povsem razvajal.

No kar se pa tiče teka - na štartu sem se še sam sebi smisel. V bistvu sem bil zaspan, lačen (jesti nisem želel, ker sem itak celo noč previsel na WC-ju => v bistvu tudi zato nisem spal kot bi si želel <= več kot očitno posledica prejšnji treh večerov na morju), torej jesti niti nisem želel, čeprav bi vase spravil vse kar bi mi pod roke prišlo. Poleg tega se mi res ni dalo teči. Po moje sem kar malo zamoril vso zraven sedečo družbo (tae, laufer, matjaž, vito, micim, pegaz...).

Pred štartom sem kot ponavadi v Trstu srečal Krunota. Njega pa srečam vsako leto, pa čeprav se nikjer nič ne dogovarjava. Pač ni mogle iz svoje kože, je cel teden preležal z vročino, ampak v Trst je pa prišel.
Sva se oba strinjala, da je bil štart kar malo slabo pripravljen in označen (ni bilo WC-jev, štartntna črta je bila narejena tako, da smo mogli vanjo priti ali iz začetka ali pa po maratonski progi), vzdušja tudi ni bilo takega kot ponavadi na štartu v centru. Ampak OK... mene to ponavadi ne moti.

Tek do 14 km je bil v animaciji Laufarja, potem pa sem v Miramaru ugotovil, da se mi v bistvu da laufati in sem pač lovil pred seboj zanimive tekače. Enostavno sem si zadal za cilj npr. ujamem tisto v rdeči majici, pa sem jo. Pogledam pred njo in vidim enega v rumeni majici, pa jo ujamem, in tako naprej...
Pa moram reči, da mi je bilo iz Miramara mnogo boljše teči, ker so ob progi bili "netekmovalni tekači/sprehajalci" in je bilo zelo lepo.

Uff... Dovolj imate!

p.s. Očitno je slovel o mojem 1-minutnem zamujanju oz. prihajanju zadnji trenutek dosegel tudi Trst, ker sem tudi na avtobus stopil krepko preko uradnega odhoda zadnjega avtobusa.

Zdaj pa res dovolj!
 kovit
LEON RO napisal/-a:Rad bi se zahvalu Tiniju za dvig številke, tako da smo se lahko v miru pripeljali na štart.Glede na napovedi, da je proga navzdol so bili tudi cilji visoki - 3:00, kar pa je postalo nemogoče, ko sem v klanec porabil vso energijo, tako, da je bil za dolino tank prazen. Je pa dobra šola za naprej.Drugače organizacija dobra, le voda za polivanje je bila vedno na napačni strani proge in cilj je bil šele pri četrtem balonu.Je pa bila ves čas nekje blizu ena vaša kolesarka-imena ne vem, ki je bodrila in slikala lepe in težke trenutke.Upam, da mi na spodnji mail pošlje kako fotko.

leon.rojc@zav-tilia.si

Aha, si se ti tud na isto foro nasadu kot jest. za slikce se pa kr na še1PR obrni...itak pa tole prebira in jih bo z veseljem tle objavla.
Uporabniški avatar
 tae
A je kdo že kje zbrskal kakšne rezultate ?
Uporabniški avatar
 milkec
tae napisal/-a:A je kdo že kje zbrskal kakšne rezultate ?

Tule
Uporabniški avatar
 bobr
To so samo bruto časi :cry: Kako je bilo v prejšnjih letih a so bili tudi neto časi objavljeni?
Uporabniški avatar
 milkec
bobr napisal/-a:To so samo bruto časi :cry: Kako je bilo v prejšnjih letih a so bili tudi neto časi objavljeni?

V pragi, kjer je tudi delal TDS so bili tudi neto časi. Ne vem pa, kdaj so to objavili, ker sem po pragi prvič gledal šele po nekaj dneh. Za prejšnja leta pa ne vem... So imeli tudi malo drugače oz. ne vem, če je delal TDS.
 VIRUS
Moj drugi mali maraton v življenju, čas 1.34.25, kar je za dobre 3 minute bolje od mojega PB. Vse uredu, samo če nebi šel do 18 km s tempom 4.20, torej za dobro uro in pol na koncu, potem pa se mi je malo tema prikazala in sem naslednja dva kilometra odtrimčkal, nato pa so mi polne ulice zopet dale novih moči in sem dostojno pritekel v cilj.
V soboto sem se odpeljal v Trst po številko, da bo v nedeljo zjutraj mir, tudi ekipo sem nabral, da so se z mojim avtom odpeljali na cilj, a kaj ko sem po 20 minutah vožnje ugotovil, da imam vse, razen v tem primeru najpomembnejšega, številke in čipa!! Potem pa prvi izvoz na avtocesti ven, pa nazaj, pa ... "divjanje" v Duino, v glavnem včasih sanjam da sem na štartu in nimam številke ali pa superg :D :D , no tokrat se mi je skoraj uresničila nočna mora. Kakorkoli že, pred štartom sem hotel spoznati kakšnega TF-jevca, pa je bilo premalo časa, pa še malo živčen sem bil. Po tekmi pa me je čakala lačna ekipa in smo šli v Lokev na krvav biftek.
No drugič poiščem vašo bazo, morda že v soboto na trojkah!
LP
 kovit
milkec napisal/-a:
bobr napisal/-a:To so samo bruto časi :cry: Kako je bilo v prejšnjih letih a so bili tudi neto časi objavljeni?

V pragi, kjer je tudi delal TDS so bili tudi neto časi. Ne vem pa, kdaj so to objavili, ker sem po pragi prvič gledal šele po nekaj dneh. Za prejšnja leta pa ne vem... So imeli tudi malo drugače oz. ne vem, če je delal TDS.

gledam rezultate pa ... kaj je to : poz. MW
Uporabniški avatar
 adrian
Ambicije za ta maraton sem imel teči blizu PB (3:46)
Na štartu se nisem gužval, štartal sem čisto od zadaj, mislim da je bilo za mano max 20 tekačev. Dohitim zajčka z balonom 4:30, in nadaljujem v svojem tempu. Na 8 km ujamem zajčka z balonom 4:00. Ker sem se dobro počutil grem svoj tempo naprej vse do 20 km sem tekel z lahkoto. Nato sem začel molit naj bo že konec klanca, pa ga ni bilo. Tako sem do začetka spusta na 25 km porabil ves tank, pa tudi noge so postale težke. Posledica tega je bila, da je šlo navzdol počasneje kot navzgor. Vmes še nekaj odsekov hoje in prihod v cilj v času 4:46.

Hvala Duletu za nenadejano družbo in klatezu za spodbudo tik pred ciljem.

Že ko mislim iti iz Trsta domov srečam Duleta ki stoji v eni dolgi vrsti. Ko ga vprašam zakaj stoji tam reče da talajo denar. V tako vrsto se pa že splača postaviti. Šlo je za vračilo prijavnine 30€, za vse prijavljene pred 31.januarjem in ki so končali maraton pod 5:30. Če upoštevam še vračilo kavcije za čip 10€, je bil to skoraj brezplačen maraton, oz. točno 3€ "prijavnine".

Hvala organizatorjem za to prijazno akcijo.
Uporabniški avatar
 tae
kovit napisal/-a:gledam rezultate pa ... kaj je to : poz. MW

To tudi meni ni jasno. Poleg tega pa še "CAT.TM," pa kako povečati tisto slikco iz cilja, pa kako do vmesnih časov, pa o neto časih je že bobr spraševal. Kaj pa vem, vse nekako po italjansko.
 tomi_
Pa še o mojih občutkih

Ko sem se prijavil (januarja) na svoj drugi maraton so bile v planu 3 ure.
Ko pa sem zadnja dva meseca zaradi pomanjkanja treninga, beri lenobe,
pa tudi malo zaradi poškodb ostal skoraj brez treninga je bil že moj prihod v cilj vprašljiv, kaj šele tri ure.
Ura pred štartom mi je hitro minla v dobri družbi forumovcev iz štajerskega konca, in že je bil tu štart...
Kljub slabši pripravljenost sem se odločil za štart v spremstvu zajcev za 3.00 in ob boku dexija,
njihovemu tempu sem sledil do 20km, potem pa sem zaradi uhajanja pulza na 190 rahlo popustil
vendar suvereno, prispel v cilj pri 3:16:57 in tako za 1:24 minute izboljšal svoj PB iz Ljubljane.
Nadvse zadovoljen z rezultatom:)
Vsaka čast dexiju, ki je bil tudi najboljši od Slovencev in seveda tudi vsem ostalim forumovcem.

u glavnem
-Organizacija super,
-postaje dobro obložene,
-pasta party brez mesa:),
-vreme ugodno,
-polomljena italjanska angleščina:)

Skratka, super občutki

Slik najbrž še ni kje?

Tae, do vmesnih časov prideš tako, da klikneš na svoj priimek, mislim pa, da moraš biti logiran.
Uporabniški avatar
 Dule
adrian napisal/-a: Ker sem se dobro počutil grem svoj tempo naprej vse do 20 km sem tekel z lahkoto. Nato sem začel molit naj bo že konec klanca, pa ga ni bilo. Tako sem do začetka spusta na 25 km porabil ves tank, pa tudi noge so postale težke. Posledica tega je bila, da je šlo navzdol počasneje kot navzgor.

Enako kot pri Adrianu se je dogajalo tudi meni. Prvih 20 kilometrov počutje zelo lahkotno, drugih dvajset pa težavnih. Sploh se mi zdi da tisti klanec navzdol meni nič ne pomaga, celo lažje bi mi bilo teči po ravnem.. :roll:
Tudi samo vzdušje ob progi je prvih 20 kilometrov bilo neprimerno boljše - tekli smo skozi manjša mesteca kjer nas je navdušeno pričakalo veliko ljudi :D
Zadnjih par kilometrov sva se družno "vlekla" z Zlopijem, no pred ciljem pa ga je povlekla pred mano v cilj ena brhka sotekmovalka..Sva nato gruntala v cilju, da bi moralo biti več sotekmovalk pa bi tudi midva dosegla bistveno boljše čase :D

V cilju pa sem se samo na hitro pozdravil s forumovci kajti za družbo sem bil še eno uro potem neprimeren in sem se zato zavlekel na obalo kjer sem si malo odpočil in še enkrat podoživel celo traso 8)

Skratka bilo je lepo težko, se vidimo v naslednji borbi z kilometri. Če se že s časi ne morem pohvalit pa lahko ponosno povem, da je za menoj osmi klasični maraton :!:

ČAU ČAU

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA