prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Pozdravljeni! Sem nova na forumu in sem sicer zasledila nekaj tem o tekaških stezah, vendar nikjer nič konkretnega.Sama nimam pojma o tem katere so vredu. Že dalj časa si želim kupiti svojo :D :D . Predvsem zato, ker veliko časa doma ne izrabim za tek v naravi, saj vedno najdem izgovor, če ni lepo vreme, prav tako pa mi čas ne dopušča vedno teka čez dan. Zvečer pa za žensko ni vedno varno. V fitnes sem hodila predvsem zaradi teka, vendar mi ni bilo všeč tista gužva in pritisk drugih, ki so čakali.Kupiti si jo nameram sicer čez kakšno dobro leto, saj sedaj nimam dovolj prihodkov. Prebrala sem, da čim bolj dražje so, boljše so...Vendar iz izkušenj vem, da vedno ni tako. 8) Zanima me, na kaj naj bom pozorna in mogoče katere znamke so vredu. Se splača kupiti pri nas ali se spača pogledati tudi v tujini? Napr. Avstija? Lahko sam vzdržuješ napravo, koliko let delajo brezhibno in ali rabim tudi kakšen servis? Mogoče veste kam se je najbolje obrnit za nasvet? Ker večina trgovcev nima pojma oz. hvalijo to kar sami prodajajo :oops: No lep dan vsem, pa čim več užitkov med tekom...Mogoče pa se čez par let vidimo kje na kakšnem maratonu 8)
 usmiljeni_brat
Popolnoma ista stvar zanima tud mene.
Uporabniški avatar
 javaman
Ne kupiti najcenejšo. Raje daj nekaj sto eurov več za boljšo kvaliteto, ni pa ti potrebno pretiravati. Za ceno med 600 in 1000 € lahko dobiš izvrstno tekalno stezo za domačo uporabo.

Tekalna steza mora biti dovolj težka, da jo med tekom ne premikaš (vsaj 80 kg), zdržati mora čim večjo kilažo (dobre so tiste za 120 ali 135 kg - večja teža, manj jo boš obremenjevala, dlje bo zdržala), hitrost naj bo vsaj nekaj km/h večja kot jo boš v resnici rabila (vsaj 16 km/h), čim večja moč (pazi, tukaj se razlikujeta efektivna in največja moč, tako da steza, ki ima manjšo številko še ne pomenim da je slabša), čim daljša površina (vsaj 135 cm), zložljiva, itd.. Škatle so zelo velike in težke, zato prvoz iz tuhine je lahko kar problematičen. Če ti pripeljejo domov, toliko bolje.

Poglej si http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=5986, kjer lahko najdeš še kakšne ključne točke za izbiro steze (vedi, da Energetics ni edini).

Po letu in pol steza še vedno deluje BP. Nekajkrat sem jo podmazal s silikonskim oljem in to je to. Nobenega servisa do sedaj.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA