Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Na polovički ironmana v St. Poltnu se je danes kar trlo Slovencev! Tudi iz Tekaškega foruma ( :ignore: in še več iz mojega kluba 3K Sport). Več o tekmovanju, dogodkih pred in po njem vam bodo povedali kar sami. Za začetek pa čestitke Nataši Nakrst za odlično 17. mesto in supersonični čas. In seveda našemu Mateju Peljhanu, ki je s 5.05.35 še enkrat pokazal, da, kjer je volja, je tudi pot. :laola
Uporabniški avatar
 MatjazV
BRAVO!! Čestitke vsem udeležencem.

MatjazV
 Luksonson
Čestitke tudi z moje strani!
Na žalost sem bil v službi in nikakor nisem mogel it navijat za 3k- jevce. Škoda, pa drugo leto, mogoče pa ne samo navijat :shock: .
Še enkrat čestitke vsem!
Uporabniški avatar
 še1PR
:clap: :cast: :laola Bravo vsi!
Uporabniški avatar
 Matej
Sem dolžan nekaj napisati, ker tako navijate za nas!
Hkrati pa je to tudi opravičilo in pojasnilo, zakaj se bolj poredko javim na TF. Letos imam namreč v planu IM Celovec in mi rahlo zmanjkuje časa.

Polovička v St. Poltnu je privabila res veliko Slovencev, mnogim je bil to glavni cilj sezone, nekaterim pa pomembna vmesna tekma do IM.

Organizacija prireditve je bila res na nivoju, čeprav so naravne danosti okolja za tako veliko prireditev (1500 tekmovalcev), kar malo "ozke". Tu seveda ne mislim naravnih lepot, ki so enkratne, ampak predvsem majhne vodne površine (plava se v dvej jezercih, da prideš iz prvega do drugega je potrebno 300-400m teka) polne trave skozi katero se je potrebno mukoma prebijati. Zaradi tega je štart v valovih in sicer vsaka starostna kategorija štarta z 5 minutnim zamikom.
Druga neposrečena stvar je, da sta menjalna prostora dva (cca 1km narazen) in je potrebno pri oddajanju opreme biti res pozore, ker se sicer kar dobro nahodiš.
Tretje, kar ti da misliti so vetrne elektrarne v okolici, ki niso ravno dober znak za kolesarje.

Sicer pa tekma res kot se šika.

Sam sem s svojim nastopom res zadovoljen. Verjetno je to moj najboljši triatlon do sedaj, saj sem se uvrstil med 20-25% vseh nastopajočih.
Plaval sem malo bolje od pričakovanj - 40 minut za 1900m, kolo sem odpeljal odlično - 35km/h, odtekel pa rahlo pod pričakovanji - 1:46.

P.S.: Ko so delili "slote" za Svetovno prvenstvo nisem bil ves čas zraven, tako da ne vem zanesljivo, ampak slišal sem, da si je naš Lojze Primožič (GTA) prigaral pot na Florido. Čestitam! Lojze, ti si car!
Uporabniški avatar
 GTA
Matej napisal/-a:P.S.: Ko so delili "slote" za Svetovno prvenstvo nisem bil ves čas zraven, tako da ne vem zanesljivo, ampak slišal sem, da si je naš Lojze Primožič (GTA) prigaral pot na Florido. Čestitam! Lojze, ti si car!

Hvala vsem za čestitke. Res mi je uspelo dobiti "slot" za finale na Floridi po tem, ko sem z 20im mestom v kategoriji malo po sreči, ker predhodniki niso vzeli vseh razpoložljivih 7 "slotov" (mislim, da ga je dobil še eden za mano) tudi na prigovarjanje prijateljev Edota in Mateja, ki sta prav tako tekmovala v St. Pöltnu, dvignil roko in šel vplačat prijavnino za Clearwater 8.11.2008. Mogoče je bila to edina priložnost v življenju, da doživim finale Ironmana 70.3 in res bi bilo neumno, da je ne bi izkoristil - najbrž tudi kot malce daljši izlet za celo družino. Nisem pa si pod razno predstavljal, da mi bo uspelo, tako da sem bil brez denarja za štartnino, saj sem ga zjutraj večino dal ven iz denarnice, da ga ne bi kje izgubil ipd, tako, da me je rešila Nataša N. (HVALA!).

PS.: Matej, mislim, da se vsak, ki pride v cilj potrudi po svojih najboljših močeh, vsi vlagamo v ta šport, ki je še vedno zgolj in samo rekreacija veliko (za svoje bližnje definitivno preveč), vendar je tvoj pristop in pogled na IM triatlon, odnose do domačih, prijateljev, službe... za vse nas lahko le vodilo. Za nas si pravi CAR ti!!!
 ton
Bravo, GTA, bravo zmagovalci (v kategorijah še Nataša pa Harnold in Kromar, na svetovno pa se je kvalificiral še Mori, Škrlep in Mlinar sta bila druga v svojih kategorijah) in vsi finišanti - meni je bilo že v četrtek na IronKidsih kar malo nerodno, ko je Slowenien tako zmagovala (predvsem je bil zaslužen poln kombi kamniške mladeži)... ampak, well, tkle mamo.

Tudi meni je bila tole prva polovička v življenju in očitno ne tazadnja, je pač to en čudežni svet.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA