Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 lenči
Rollback, hvala za fotogalerijo, sem se tudi jaz našla in predvsem, hvala za fotko prihoda v cilj :oops: :lol: .
Uporabniški avatar
 Darja
Ero, tvoj odnos do te prireditve pojasni marsikaj. Se pa popolnoma strinjam z Rollbackom, danes je težko potegniti ločnico med rekreativnim športom in komercializacijo le-tega, konec koncev, zakaj pa bi, če to pomeni, da je organizatorju uspelo celo množico žensk prepričati, da se spopadejo z vsaj 5-km razdaljo. Prepričana sem, da je za marsikatero začetnico DM tek izziv in na koncu zmaga ter najboljša popotnica v tekaški svet. Pa zagotovo ne zaradi oranžne majčke in darilne vrečke!
Pa še to. Ero, izraz "čoporativno" bi pa res lahko preskočil.
Uporabniški avatar
 ero
hoj,

namerno sem bil malce provokativen, da bi izzval vaše reakcije. za sam izraz se opravičujem. itak večina sploh ne ve več, kaj to pomeni in iz katerega jezika izhaja...

OK, z vsem zgoraj napisanim in z vašimi odzivi se strinjam. ostaja pa osnovna dilema - kako privabiti tiste, ki se ne udeležujejo prireditev, nanje?

če je edini recept po zgledu DM teka in podobnih v tujini, kjer se to izvaja že dolga leta, kaj naj potem naredijo vsa slovenska tekaška društva, ki itak delajo prostovoljno in v naprej vedo, da bo na koncu pod črto minus. pa vseeno pripravijo tek. za nas.

kaj je omogočilo to super prireditev? veliko denarja! kdo je 'prispeval' ta denar? hm ...

vidiš, zato imam grenak priokus.

veselim se, ker vas je bilo toliko zbranih - veliko dobre volje, zabave, veselja nad doseženim, potrditve vloženega truda in motivacije za naprej. pojdite zdaj naprej in širite to dobro voljo po vsej Sloveniji in ne čakajte na DM tek prihodnje leto :)
Uporabniški avatar
 izzardly
Rollback, hvala za slike, sem se tud jaz našla! :D

Bi me pa zanimala višinska razlika tega teka, če jo je katera slučajno zabeležila. Se mi zdi, da je bil le kratek del brez klanca gor/dol.

Čestitke vsem, ki ste se odločile teči kljub temu, da drugače ne tečete! Vsa čast!

LP
 spela*
Ero, po moje je tvoja kritika neutemeljena. :wink:
Tek DM je bil moja druga tekaška prireditev (prva so bili Radenci), zagotovo pa ne zadnja do Ljubljanskega maratona. Zakaj ta tek? Preprosto, ker so pohvalili lanskoletno organizacijo. Darila seveda pridejo zelo prav, ampak ni to razlog za prijavo. Navsezadnje, če bo naslednje leto spet skupni štart, me morda ne bo mikalo iti, ker se pač v prvem krogu tako rekoč ni dalo teči, kot sem že prej napisala.
Ampak hotela sem reči nekaj drugega. Na teku DM je bilo, kolikor sem videla, poleg izkušenih in manj izkušenih rednih tekačic tudi veliko žensk, ki sicer ne tečejo (poglej si npr. rezultate teka na 5 km, pa boš videl, da so morale večino proge prehoditi). Ne verjamem, da so se te prijavile le zaradi oranžne majice in zaradi daril, kot misliš ti. Pač pa zato, ker jim je bilo jasno posredovano sporočilo, da rezultat RES ni najpomembnejši, pač pa to, da opraviš s progo, kakor koli že. Morda večina od teh še vedno ne bo začela teči, nekaj pa je mogoče takih, ki jih je ta prireditev navdušila in bodo prišle še na kakšno drugo. :wink:
Uporabniški avatar
 garač
Živjo!

Sam sem se teka udeležil kot fotograf domače hišne ženske ekipe :oops: Punce bile ste super...od prve do zadnje :clap:
Organizaciji pa kapo dol...tako za pred tekom, med tekom-kjer je bilo poskrbljeno za moške,mlade oskarje in po teku...kjer je bilo vsega v izobilju...upam, da ste to izkoristile... :wink:

P.S. Med tekom sem v objektiv ujel dve kapci TF s številko;
:arrow: 0476
:arrow: 1102
Javite se na zasebno in vama pošljem fotke :wink:
 spela*
Rollback, tudi jaz se ti zahvaljujem za fotke, sem se tudi jaz našla.
Mene zanima še nekaj drugega: je kdo izmeril progo? Je bila res dolga 10 km? Ker če je res bila, to pomeni, da sem zadnjih 5 km pretekla s hitrostjo 5,5 minute na km, kar je zame zelo v redu. Samo da mi ne boste zdaj rekli, da je bila v resnici dolga le 8 km. :lol:
 ton
Huh, težko objektivno gledam. Iz neznanega razloga smo od doma odrinili prepozno in se seveda znašli v neskončni gneči pri prevzemanju štartnih majic + vreč z dobrotami, tako da sem ob svojem siceršnjem občudovanju ženskega spola srečal tudi veliko komolčarstva... Moji dami sta zato odrinili na štart brez čipov in zelo na konec kolone, zato sta potem poročali, kako sta se čez vsak omembe vreden klanec prebijali skozi hodečo množico... JE pa treba pohvaliti organizatorje, ki so zaradi polne prijavne mize štart premaknili za 10, celo 15 minut.
Medtem sem s tatretjo izgubljal živce na otroškem igrišču, kjer je bilo podobno neskončno preveč otroka na igralo...
Teki tamalih so bili dokaj v redu, čeprav bi veljalo upoštevati modrost iz Radenec, kjer starše spustijo zraven samo pri res najmlajši kategoriji.
Glede majic sem skeptičen. Gesta je sicer zanimiva, ampak svojih tekačic zaradi množice uniformirank ni mogoče najti, pofotkati, vzpodbujati. LAni smo tanajmanjšo seveda izgubili in je bilo celo sranje, zato smol ji letos posadili na glavo kapo in prav policijsko uredili varovanje na vseh možnih izhodnih točkah, pa je šlo.
Takole. Še en moški pogled. Zame preglasno, preveč sejmarsko, razumem pa pozitivno mnenje žensk in bi rekel, da če taka oblika spravi v superge 10 punc vsako leto, naj ostane. Nujno je treba porihtati prijavo (magari z nujnim predhodnim prevzemom številk, celo dvodnevnim) in premisliti o tem, da bi bil tek bolj užitek za vse prijavljene.
Uporabniški avatar
 izzardly
Spela, jaz sem na 15 km progi namerila 14,98. Bolj točno bi šlo težko. Čestitam!
 tulipan
Jst pa moram priznat, da sm bila letos malo razočarana nad organizacijo, vsaj kar se tiče prijav: gužva za znoret, čakala sm 45 min, štartno številko sm dobila ob 10h, v 10 minutah sm se mogla preoblečt in laufat na štart, čipov je zmanjkal !!!(tak da niti ne vem kakšn je bil moj rezultat), pa še številk M za majice je zmankal, ampak ok, to me je še najmanj motilo. Drugače vzdušje in ostalo pa je blo ok...edin gužva je bla res prehuda...ločen štart bi bil super.

Naslednje leto se bojo mogl mal bolj organizirat!
 spela*
izzardly napisal/-a:Spela, jaz sem na 15 km progi namerila 14,98. Bolj točno bi šlo težko. Čestitam!

Hvala! Potem sem pa sploh zadovoljna! :D
Uporabniški avatar
 raf
Te velike številke ful dobro izpadejo, če jih postaviš skupaj v večtisočglavo množico. :wink:
Drugače pa pohvala vsem udeleženkam oziroma ker vidim, da je to postal modni hit, bodo organizatorji za drugo leto morlai nekaj spremeniti kar se tiče orgnaizacije, ker se lahko zgodi, da bo sistem organizacije odpovedla, če se jih pojavi blizu 5 jurjev.
 Daisy
Jaz sem bila na tem teku prvič in zadnjič. Že ob prevzemu štartne številke sem sploh dvomila, da jo bom uspela dobiti do začetka teka, potem je zmanjkalo še čipov. Počasi sem se prebila na štart nekje v ozadje in potem pol prvega kroga pretekla v nekem počasnem tempu, ter se ves čas prebijala med hodečimi tekmovalkami. Pa še celo progo sem vonjala mešanico različnih parfumov kombinirano s švicom. Tega pa res ne razumem, zakaj se za tek rabiš naparfumirati!
 Ic3PrIncZ
Bom še jaz povedala mojo izkušnjo glede teka.

Lani sem se malo po naključju in malo zares prijavila na DM tek. Nisem vedela, da sploh dobiš kakšno darilno vrečko, samo želela sem si, da bi postala tekačica :D
No in cela prireditev je name pustila nek vtis. Tekla sem na 5 km, dosežen rezultat je bil zame zelo dober, glede na to da nisem nikoli kaj preveč tekla. Odšla pa sem z mislijo, da naslednje leto pripeljem še kako kolegico, ki bo tekla ob meni.

Letos sem se odločila, da nadaljujem in da pretečem 10 km. Konec marca sem začela trenirati, tekla sem nekajkrat na teden in prvič zares vztrajala in nekaj naredila iz sebe. Končno sem našla nekaj kar me še vedno drži pri teku in mislim s tem nadaljevati.
Uspelo mi je preteči zastavljenih 10 km in to v manj kot eni uri, kar sem si potiho želela. So me pa organizatorji spet pozitivno presenetili s količino darilc in podarjene robe. Nisem prišla zaradi tega, moram pa priznat, da me je to še dodatno motiviralo :)
Kar se mene tiče, hvala bogu za DM tek, ker mogoče sem ravno zaradi tega našla motivacijo in upam, da se še letos ali pa naslednje leto udeležim še kakega drugega tekmovanja.

Kar se tiče gužve se bolj kot ne strinjam z že napisanim, bi pa verjetno omagala, če bi se med prvimi zagnala v hrib. Tako mi je pasal malo počasnejši prvi krog in potem vratolomen drugi :D

Progo sem tudi jaz izmerila. Polar je pokazal 9,5 km samo nisem začela takoj na startu, pa še po klancu navzdol delam večje korake kot ponavadi. Sem pa progo izmerila (približno) tudi na ortofoto Ljubljane in je kazalo da je en krog 4,4 km. Nevem, vbistvu je vseeno, če ima pa katera tu več izkušenj in bolše naravnano urco pa raje njej verjemite. Moje napravice ni rečeno da so prav umerjene.
 Mythos
Daisy napisal/-a:Pa še celo progo sem vonjala mešanico različnih parfumov kombinirano s švicom. Tega pa res ne razumem, zakaj se za tek rabiš naparfumirati!

Ja. Ma res. Ene preveč švicajo, zato so hotle s kilo parfuma na sebi prikriti ''švicarski parfum''. Pfujjj in pfejjj!!

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA