Bom še jaz povedala mojo izkušnjo glede teka.
Lani sem se malo po naključju in malo zares prijavila na DM tek. Nisem vedela, da sploh dobiš kakšno darilno vrečko, samo želela sem si, da bi postala tekačica
No in cela prireditev je name pustila nek vtis. Tekla sem na 5 km, dosežen rezultat je bil zame zelo dober, glede na to da nisem nikoli kaj preveč tekla. Odšla pa sem z mislijo, da naslednje leto pripeljem še kako kolegico, ki bo tekla ob meni.
Letos sem se odločila, da nadaljujem in da pretečem 10 km. Konec marca sem začela trenirati, tekla sem nekajkrat na teden in prvič zares vztrajala in nekaj naredila iz sebe. Končno sem našla nekaj kar me še vedno drži pri teku in mislim s tem nadaljevati.
Uspelo mi je preteči zastavljenih 10 km in to v manj kot eni uri, kar sem si potiho želela. So me pa organizatorji spet pozitivno presenetili s količino darilc in podarjene robe. Nisem prišla zaradi tega, moram pa priznat, da me je to še dodatno motiviralo
Kar se mene tiče, hvala bogu za DM tek, ker mogoče sem ravno zaradi tega našla motivacijo in upam, da se še letos ali pa naslednje leto udeležim še kakega drugega tekmovanja.
Kar se tiče gužve se bolj kot ne strinjam z že napisanim, bi pa verjetno omagala, če bi se med prvimi zagnala v hrib. Tako mi je pasal malo počasnejši prvi krog in potem vratolomen drugi
Progo sem tudi jaz izmerila. Polar je pokazal 9,5 km samo nisem začela takoj na startu, pa še po klancu navzdol delam večje korake kot ponavadi. Sem pa progo izmerila (približno) tudi na ortofoto Ljubljane in je kazalo da je en krog 4,4 km. Nevem, vbistvu je vseeno, če ima pa katera tu več izkušenj in bolše naravnano urco pa raje njej verjemite. Moje napravice ni rečeno da so prav umerjene.