Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 tae
Težko bi ti točno odgovoril v kakšnem času, sem pa ples treniral cca 3 leta in pol, karate cca 4 leta in taekwondo prav v klubu ene 6 ali 7 let (kasneje sem treniral sam in tekmoval še vedno za moj matični klub in imel svoje učence v neuradnem klubu). Ne spomnim se čisto točnih številk, ampak tu nekje je. Tečem pa sedaj dobra 3 leta.
Uporabniški avatar
 Sončka
No, potem je pa tek tvoja najslabša disciplina. :wink:
Ja, na tekmah teče veliko več moških in veliko manj žensk (v moje veselje in v tvojo žalost :wink: ).
To je vse, kar jaz uspem povlečt iz tvojih podatkov. Ne bom pa na nič direktno namigovala. :D :wink:
Lp, Sončka.
 kovit
tae napisal/-a:
kovit napisal/-a:Tae, mislm da bo treba poiskat strokovno pomoč :D ...pa bojo šle sekundice počasneje na tvoji uri

kovit, malce dvoumno razumem tvoje besede. Si pod strokovno pomoč mislil psihiatra ali trenerja ? Ura gre pa načeloma za vse naenkrat enako, vprašanje pa je, kako vsak posameznik izkoristi svoj čas.

Sicer pa, saj ne jamram, le v javnost sem dal moje misli in odločitve, v osnovi se nisem in se ne mislim nič spremeniti. Tekmovalni duh me vleče naprej. Za tek mislim, da imam še dovolj fore. V igri bom toliko časa, dokler bom zase menil, da sem še IN. Mogoče bom pa čez 5 let vnet zbiratelj metuljev. Človek ima itak v različnih življenjskih obdobjih različna veselja.

Včasih si s kakšnim bolj osebnim prispevkom javnosti olajšam dušo, kasneje pa mi je kar žal, da besed ne zadržim zase, ker je toliko mnenj, kot je ljudi.

Ja sej je lepo da poveš svoje misli. To znajo le najmočnejši.
Strokovna pomoč? :) ma jest mislm da bi bil zate zaenkrat čist dost en trener :D stari brez zamere.
Uporabniški avatar
 Obivankenobi
Tae, mogoče ti bo kaj v tolažbo, če ti na kratko opišem mojo športno pot od 5 leta starosti naprej...
1. sem treniral nogomet - cca 4 leta, rezultatov se ne spomnim, nič omembe vrednega, edino, kar se dobro spomnim od nogometa, da sem s treningov in tekem hodil v primeru slabega vremena usran od glave do pet :shock: :oops: :lol:
Potem sem treniral košarko, cca 8 let, tudi pri Olimpiji cca 2 leti, bil kao neki talent, vendar iz te moke tudi ni bilo kruha, zamenjal kar nekaj klubov, vendar rezultati zopet nič omembe vrednega :twisted: :roll:, s treniranjem košarke zaključil na Vrhniki in v vaških ligah, kjer se ne spomnim, če smo sploh kakšno tekmo zmagal, ampak jaz sem še vedno vztrajal :), potem sem se vpisal na tečaj karateja oziroma me je tja zvlekel en kolega iz osnovne šole in ful padu v zadevo, treniral kot zmešan, tudi dvakrat na dan, zamenjal vsaj dva kluba, in pristal pri mojem zadnjem trenerju, kjer sem bil okoli 8 let, ja tukal sploh nisem tekmoval, ker me je potreboval kot pomočnika za matranje otrok... :shock: :twisted:, no in pri 32 odkril tek, kjer pa zgodovino poznaš, tako, da se moji rezultati športnega udejstvovanja lahko praktično skrijejo pred tvojimi in ker se tudi sam večkrat vprašam, kaj me je sploh držalo v športu v preteklosti, ker tekmovanja so bila sigurno najslabša disciplina...tako, da jaz verjamem, da imaš tudi v teku svetlo prihodnost, samo vztrajajati moraš in te trenutni neuspehi ne smejo odvrniti od cilja, ki si si ga postavil...

Lepo treniraj...

Lp!
Uporabniški avatar
 tae
kovit, zakaj bi ti zameril, saj sva vendar frenda in verjamem v dobronamernost vseh izrečenih ali napisanih besed. :toast:
Uporabniški avatar
 tae
Obivankenobi napisal/-a:...tako, da jaz verjamem, da imaš tudi v teku svetlo prihodnost, samo vztrajajati moraš in te trenutni neuspehi ne smejo odvrniti od cilja, ki si si ga postavil...

Še bom treniral, še bom tekmoval, še imam cilje, vendar lastne časovne. Seveda si želim (tako, kot verjetno vsak) stopiti na stopničke, ampak, kot si enkrat rekel: "za naju dela čas" (za enega prej, za drugega kasnej :D )
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
dragi Tae,

ne vem sicer kdaj sem prvič rekla, da se mi zdi najbolje, da tekmujem sama s seboj... po vsej tej debati vidim, da to drži, ker pač človek pri tem ne more biti močno razočaran. ......pa čeprav nas imate samo za jogger-je :wink: kljub temu sem zelo ponosna na moje tekaške dosežke zadnjega leta :D :D :D :twisted:

želim Ti, da se ti samozavest kljub vsemu kmau vrne, še bolj Ti želim, da poskušaš vse to (s tem mislim tek) dojemati kot nekaj zabavnega, dobrega in da tvoj "tekmovalni nivo" znižaš do te mere, da ti bo življenje kljub vsemu LEPO.

SREČNO :!: :!:
Uporabniški avatar
 tae
Draga metkamarjetka !

Če od spredaj analiziram tvoje besede. Tudi sam sem na svoje pretekle dosežke ponosen in posledično zadovoljen. Vendar pa se je kljub vsemu ravno sedaj nabralo kar 5 porazov, ki so vezani na sotekmovalce in ne direktno na bitko z lastnim časom.

Žal mi tek brez tekmovanj (bodisi s sabo, z drugimi, z uro, s čimerkoli kar je povezano z neko primerjavo oziroma lastnim napredkom) nebi pomenil nič. Če govorimo npr. o sprostitvi in dobrem počutju po teku (zaradi česar se veliko ljudi ukvarja s tem športom), ti moram povedati, da se jaz enako dobro počutim z vadbo joge, borilnih veščin, dihalnih vaj ali katerokoli drugo športno dejavnostjo. Življenje mi je zaradi trenutne situacije še vedno lepo.

Zame sta šport in rekreacija dva ločena pojma.

Rekreacija je načeloma neko lahkotno gibanje za zdravje in boljše počutje, bistvo športa pa so tekmovanja in priprava na le te s trdimi in točno planiranimi treningi, z analizo rezultatov in treningov, taktiziranjem, različnimi metodami treniranja, iztržiti iz telesa več, kot si človek misli, da je sposoben, iti preko svojih meja. (govorim na splošno o vsakem športu, katerega se lotiš resno) Pri športu se ponavadi (no vsaj jaz) tudi teoretično veliko bolj posvetim poznavanju, kot bi se pri rekreaciji.

Zame je npr. rekreacija tenis ali pa plavanje, kar počnem nekajkrat na leto in me zadeva niti ne zanima kaj več, kot to, da rabiš za tenis lopar in da naj bi se v vodi držal na gladini in ne pod vodo :D

Če bi bil takšen, kot večina, verjetno nebi dosegel določenih športnih dosežkov, kot sem jih v preteklosti (v mislih imam predvsem neke lastne teste-to je bila dejansko tekma s samim seboj, mogoče o tem kdaj drugič in v drugi temi)

Verjetno si zdaj misliš in tudi vsi ostali, da mi ni pomoči.

Kakorkoli, hvala za tvoje besede, bile so dobronamerne.
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Tae, ti si pravi zmagovalec. Na tekaškem forumu si prvi. Poglej teme in tudi to temo - koliko odgovorov imaš v kratkem času. Eni se ti čudijo, drugi te občudujejo, vedno zmaguješ. Zanimivo je, da prav iščeš provokacije in izvajaš tehniko umirjanja žoge. Edinstveno in učinkovito.
Vse si že poizkusil, probaj enkrat speči palačinke :D
Uporabniški avatar
 tae
Zdravko, v kuhi, peki in ostali gurmanski pripravi sem pa zelo slab. Ne maram kuhati sploh, zato sem se poročil. :lol: :lol: :lol: Ko smo ravno pri palačinkah, kmalu bo znan nov datum.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA