No pa se moram tudi jaz oglasiti.
Žal imam TS Celje (city center) slabo izkušnjo. Da ne bo pomote, šef (menda je šef) je "car". Res se spozna na opremo in zna svetovati ...
Ampak prejšnji teden sva s punco (ki ji počasi poizkušam prodati mojo "drogo" - tek) kupovala osnovno sredstvo teka (beri tekaške copate). Žal šefa ni bilo

.
Pristopi prodajalka: "Lahko pomagam?"
"Porebujeva copat za mojo boljšo polovico, še prej, če se sevda da, pa bi opravila test tehnike teka (pronacija,....)" rečem.
Prodajalka: "Žal šefa ni, samo on zna uporabljati tole tehnologijo, tako da to ne bo možno."
"OK ni panike (sva že doma primerjala odtis podplata na ploščicah in je definitivno lepši kot moj, ki je izrazito sploščen), saj mislim, da veva, da potrebujeva čisto normalen copat (ne za pron.., ne za supn..). Vendar vseeno potrebujeva copat, ki je dokaj vzdržljiv (tečeva tudi po gozdnih poteh), jaz pa ne vem kaj veliko o ženski copatih. Kaj svetujete?
Odgovor prodajalke : "Er, em, mogoče, no nevem točno..."
Potem se moja punca obrne k meni: "Katere imaš ti? (v mislih je imela znamko)"
"New Balance in Reebok" ji odvrnem.
V tem pa prodajalka: "No te so tu (kaže na New Balance), tiste pa tam." Ter se previdno umakne korak ali dva nazaj (po mojem mnenju upajoč, da jo bo še kdo ogovoril). In v tem trenutku res neki kupec naredi korak ali dva proti njej in ona samo reče: " No kar poglejta si, ko bosta pa kaj našla pa pokličita." In odide proti novi stranki
In nato sem pač na podlagi mojih spoznaj in izkušenj svetoval in na koncu sva vseeno kupila copate (ki ji btw ustrezajo - sreča - drgač bi jih kar nekaj časa poslušal )
Torej, če zaključim tale moj esej, ni samo Hervis ali Intersport trgovina, kjer prodajo športno opremo tisti, ki jo vidijo samo in izključno na njihovih policah. Očitno je pač res pomanjkanje strokovnega kadra, zakaj, pa je vprašanje za kakšno dugo temo.