Forum je namenjen objavi razpisov na tekaške prireditve, ki so pred nami.

Moderatorji: ero, AVI, ziga, dragons

Uporabniški avatar
 zvone
tek_v_snegu napisal/-a:Z večjim opisom poti se bom oglasil po službi.

Hvala, ki ste držali energijo med javljanjem.

Začel sem ob 11h15 v Betnavskem gozdu, koncal pa ob 20.33 na cesti Kamnice po spustu iz Urbana ( pri kmetiji Skok ).

Sedaj so šele porasle želje in ideje kako zadevo narediti še boljšo in gladko.

Najbolj zanimivo je , da ti je praktično na hišnem pragu pa vseeno zelo zanimivo in pestro.

Ja kmalu bo treba spet ponoviti :).

Čestitam za upešno prečanje Pohorja in Kozjaka!

Tokrat " izziv nismo delali skupaj", a smo vseeno bili uspešni!

Strinjam se z tvojimi besedami "kmalu bo treba spet ponoviti".

Do tedaj lep pozdrav! Zvone

pisati "i
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
Ma vam zavidam ko vam to tako štima in ta EKSTREMNO ima tako moè.

Mene te zgodbe v kolikor se niè drugega razen teka in pumpanja in vzpodbujanja kako nekdo zmore drugi ne...me utrudijo.

Kaj èem ponoèi teèt po Pernicah, ko pa ni lepšega jih zjutraj ob zori ujet. Zaèutit travnik ali pa tudi sneg pod cerkvijo Sv. Juda Tadeja. Potem si doma pogledat kdo je bil Juda Tadej in zakaj je tako pomemben. Èe bi ponoèi šel tam mimo v stresu da pridem gor ali ne...Kaj bi to takrat bilo...
Eno turistiièno potovanje, kjer me ne zanima kje teèem...Še Kmpasov izlet veè da...sam da se malo manj namuèiš...in rabiš pisati zgodbe o herojstvu mar ne?

Potem ko si jo videl v tako pri belem dnevu , greš naslednjiè gor s kolesom ali odteèeš gor z Mute prideš k maši v cerkev da spoznaš ljudi....

Èe bi èloveku lastno okolje dalo vse kar rabi...potem tudi tekat ne rabi...
Èe pa že teèe potem pa to èe sem tam ne morem kaj nauèiti , kaj dobiti , kaj dobiti v dar...

No potem ERGO...tek je sicer važen ampak to je samo naèin da ne motim narave in da se zlijem...sicer pa je na prvem mestu pokrajina in to kaj se dogaja...Èe pa to se mroa izvajati pod pritiskom utrujenosti ???

No in ko je tako se pa vprašaš...ali ne bi bilo fajn teèi 24 ur recimo do cerkve S. Juda Tadeja na Pernicah , nobenega ne motiš, pozoren si do pokrajine, dreves, živali ( ne iz navadne mešèanske razvajenosti :) ) ampak ker si prisiljen ( side effect :) ) in da nisi utrujen.

Ja tukaj pa smo potem da za to pa treba delati...

Ampak da grem nekam samo zato da 24 ur spoznavam kako zmorem iali ne zmorem....Ta teorija pa se mi vedno bolj ruši.

Blagor vam , da štima...

Zato pa Pohorje&Kozjak ni Pohorje&Kozjak ampak :) je spoznavanje celotnega Zg. Podravja del zgodbe od izvira Drave do Maribora :)...

Ko bo ta zgodba konèana ( èe bo )...pa bo Bog daj še že kaj drugega prišlo v dar :)...

Menda se dela na tem da bi projekt Drava segal do Osijeka...

Cool. :)...
Uporabniški avatar
 zvone
andreya napisal/-a:Zvone, ni mi jasno, kako je šlo 700 mvr "ritensko"?
:shock:

Pozdravljena Andreja!

Dejansko pri tem "delaš korake nazaj" ...

Z malo vaje se na ta način da tudi rahlo tekati... (dober trening).

Lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 andreya
Zvone, saj to mi je jasno, da delaš korake nazaj. Samo 700 mvr???

Jaz že več mesecev tako hodim po stopnicah navzdol zaradi težav s koleni. :roll:
Uporabniški avatar
 zvone
andreya napisal/-a:Zvone, saj to mi je jasno, da delaš korake nazaj. Samo 700 mvr???

Jaz že več mesecev tako hodim po stopnicah navzdol zaradi težav s koleni. :roll:

Pozdravljena Andreya!

Udeleženci "Teka čez Pohorje " dobro vedo (vemo), da je "najtežji del teka" spust od Belvia v ciljno Areno. Teh 700 mvr na cca 3,5 km dolgem spustu je res "preizkus kolen" in marsikdo tu "omaga".

Tudi meni se je "godilo podobno", toliko bolj, ker sem imel za sabo cca 156 km in okrog 5800 mvr gor in prav toliko dol, ter 32 ur "teka in hoje".

Nisem želel "riskirati" poškodbo.

Korakanje "nazaj" je bila res dobra rešitev.

Bilo je "prav zabavno", tako da je to bila "pika na i" za uspešen zaključek.

kljub zgornjim ugotovitvam, upam in želim, da tvoja težava s koleni "ni resna", in da bo kmalu "preteklost".

Lep pozdrav iz Maribora! Zvone
Uporabniški avatar
 alfamann
Bravo vsem, ki vam je uspelo. Lepo branje in doživetja so me pripeljala do navdušenja nad to progo. Prvi del proge bi rad spoznal od Dravograda do MB. Nato pa še 2 del. Zanima me, če imate kje vrisano progo?LP
Uporabniški avatar
 zvone
Pozdravljen alfa!

Veseli me, "da bo še kdo spoznal lepote" Pohorja in Kozjaka.

Nakratko:

Če koliko-toliko obvladuješ planinsko markacijo in orientacijo, potem je dovolj, da kupiš planinsko karto Pohorja(na katerm je tudi Kozjak ) in pot pod noge.

Za prečanje Pohorja ( MB - Dravograd) potrebuješ cca 10 do 14 h , za Kozjak (MB - Dravograd) pa med 17 in 20 h ( odvisno od hitrosti ki jo premoreš).

Jesenski čas prečanja je "tudi" med "ta lepšimi"- ga priporočam.

Če ni veliko snega, se dajo izvesti tudi zimska prečanja.

Vsekakor pa ja najboljše, da spremljaš Forum in se pridružiš komu ki
pot "že pozna"- predvsem zaradi tega, ker del poti moraš opravitipo temi.

Na Kozjaku je tudi "več možnih" varianat in je dobro če imaš vse informacije.

Za podrobnosti po ZS.

Veliko užitkov in lahek korak ti želim.

Lep pozdrav in lep dan še naprej! Zvone
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
alfamann napisal/-a:Bravo vsem, ki vam je uspelo. Lepo branje in doživetja so me pripeljala do navdušenja nad to progo. Prvi del proge bi rad spoznal od Dravograda do MB. Nato pa še 2 del. Zanima me, èe imate kje vrisano progo?LP

Javi se kaj.
Jaz raèunam v zgodnji jeseni da bi še ponovil zadevo.
Pa èe nimaš kakšnih ciljev v obliki samozadostnosti in neodvisnosti potem lahko skupaj krenemo.
 klopotec
Zgleda da bo gužva tam gor jeseni. S Semjulom bi tudi znala še letos iti čez Kozjak.
Uporabniški avatar
 tek_v_snegu
klopotec napisal/-a:Zgleda da bo gužva tam gor jeseni. S Semjulom bi tudi znala še letos iti èez Kozjak.

A mene pa sta kar na hladno dala :) ?

Kaj pa Graz maraton.

To veš da te dolge ture niso preveè koristne za zbiranje stamine na
kompaktnih krajših trasah?

Na dolgih turah daš vse od sebe in si izrpazniš notranjo moè. Sprememba trase, naèina teka, tipa trase, ...zahteva veliko veè energije in nisi tako pripravljen. Zato sem jaz pred leti zaèel kombinirati kolo v te zadeve ker me je manj psiholosko obremenilo pri spremembi trase.

Seveda vsak po svoje to obvladuje. Ampak mislim, da ima najveèji vpliv ta sprememba dveh naèinov dela:

1) ekstremi v nekih periodah vmes pa bistveno manj intenziven trening
tukaj je zanimivo vprašanje kako se da to intenzivirati pa da vendar
ohranjaš regeneracijsko moè.

Tu so eni eksperti...to presojam po tem ker nimajo poškodb.
Kdor pa riskira do nivoja poškodb pa ne vem.

2.) manjše razdalje in redno dovolj intenzivno delo...
stresi kjer se izprazniš do konca v razdalji samo ...

Vse to je seveda relativno glede na izhodišèno stanje forme
( jaz bom temu rekel stamina :) ...pa prehrana...oz. vse kar vpliva na regeneracijo.

Pri meni osebno vem da je problem èas. Ker imam èasa manj za treninge potem pa grem napenjat situacijo z dolgo turo èeš da bom nadomestil ne vem kaj. V bistvu pa mislim da èlovek veliko veè naredi tako
v smislu opazovanja narave, ohranjanja stika z naravo kot tudi telesne prirpavljenosti na neke izzive èe dela manjše ture in redno.
In še to mi pride da veliko veè narediš èe delaš èimbolj raznoliko
( kolo zraven ).

Ergo...

17urna noèna tura kot cilj in hkrati cilj maraton ne gre skupaj.
Èe pa že pa vsekakor to zahtevo veliko veè dela kot pri obièajnih metodah treninga: ...glava, prehrana, ...

Da bomo tja v neskonènost delali te ture brez spanja po mojem ne bo šlo.
Nekega dne se bo telo ali narava uprlo. Ker paè to ni naravno. Do takrat ko se še ne upre pa se to èuti kot rezultati ali pa zdravstveni problemi pod prièakovanjem. Neke vrste odvisnost kot odvisnost od vitaminov ali alkohola ali zdrave prehrane ali teka ali telešèkanja :) ali evforije ob dobrem rezultatu mar ne?

Samo špekuliram,...imam pa ogromno literature na to temo èe te zanima...tudi odvisnost od rekreacije ...:).

Do takrat pa uživaj.
Uporabniški avatar
 semjul
:D

Objavljeno: 23. 9. 2008, 12:13 Naslov sporočila:

--------------------------------------------------------------------------------

klopotec je napisal/a:
Zgleda da bo gužva tam gor jeseni. S Semjulom bi tudi znala še letos iti čez Kozjak.

A mene pa sta kar na hladno dala ?

Nikakor ne, to se je Klopotcu zareklo, saj smo nekaj o zimskem taborjenju govorili, če me spomin ne vara.
 klopotec
Zdaj je najprej Graz in če ga zvozim, grem za nagrado čez Kozjak, Semjul pa si rekel da greš zraven. Ivana pa nisem vabil ker je prehiter zame. Zdaj, de ni bi bil ti užaljen Semjul, vem da si tudi hiter, ampak vseeno mislim da za kanček manj. Pa še nekih točk na Kozjaku ne poznaš.
Tisto zimsko bi bilo pa za par dni, ampak to se moramo dogovoriti, ker ima Ivan malo drugačne poglede na zadrževanje v naravi.
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA