16 prostih dni je seveda prehitro minilo
kot sem že napisala, smo bili najprej 5 dni na Goričkem. popoln odklop! če bi bilo po moje ne bi niti tv- ja gledali, niti muzike poslišali. mir, blažen mir. tekla sem sicer samo 1x

, tistih 7 km se je vleklo kot ponedeljek

. vreme soparno, vsak dan se je pripravljalo na dež, potem pa je padlo vsega skupaj par kapelj. no, pa smo pač bolj počivali
drugi del dopusta smo preživeli na tirolskem - v Hintertux-u , v dolini Zillertal:
http://www.tux.at/en/summer/themed-foothpaths.html
prekrasna dolina Zillertal, dolga cca 25 km, obdana z visokimi gorami. locirani smo bili na NM višini cca 1400 m, vsak dan smo se podali na pohod do ene izmed mnogih koč v okoliškem hribovju. bojda je 350 km takih poti !!! odkrila sem tudi idealno pot za tek: skozi celo dolino teče manjša reka, ob kateri je speljana makadamska pot. idealno! ob vodi, večinoma v senci (no, saj na 1500 metrih tako ali tako ni vroče

). sem tekla samo 2x, ker smo večinoma pohajkovali.
en dan smo se z gondolo peljali tudi do najvišje točke ledenika 3200m

, kjer sta se mulčka malo pozabavala na snegu, mi2 pa uživala v prečudovitem pogledu na hribovje in najbolj vztrajne smučarje, ki celo poletje lahko dilcajo na ledeniku.
v skoraj vsaki koči nudijo zelo dobro domačo hrano, mulčka sta bila navdušena nad njihovim carskim pražencem

, mož pa nad pečenimi jajčki z domačim "špehom" hahahaha. mene je pozitivno presenetila čistoča in urejenost v teh kočah

, če primerjaš s stanjem naših, kjer npr. vedno premišljujem ali naj sploh grem na wc al ne. da o prijaznosti domačinov niti ne govrim. edino o čemer bi se dalo še razpravljati so nenormano visoke cene

. ampak ne, raje ostanem pri lepih spominih
skratka: dopust po mojem okusu
zdej pa konec zabušavanja, bo treba še kak kilometrček dodat!
zmaga volje pomeni svobodo duše