Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 Classix
Wega napisal/-a:Ane? Mater je težko najt 10 pametnih kilometrov na kupu kje daleč od doma...

Z nekaj več volje in domišljije bi jih že našel, toda moji tekaški podvigi na dopustu so se nehali že po prvem teku. Takole na škilasto oko sem ugonobil cca. 5K na relaciji Pineta-Bašanija-Zambratija in nazaj...zvečer pa sem komaj stal na nogah. Kot kaže sem se potem povsem pravilno odločil in tek postavil v kot za osem dni. Pomanjkanje gibanja sem do neke mere nadoknadil z plavanjem in sprehodi. Vsekakor pa lep pozdrav tudi članici TF...mislim, da se ne bom zmotil če zapišem, da je to bila @ Mojca 77...na dopustu kolovratim naokoli brez očal in obstaja majhna možnost, da sem brcnil v temo. Je pa bila omenjena članica v prepoznavnem TF dresu in sem jo srečal pri desnemu delu AC Pineta. Se pravi...''bilo kuda, TF svuda''!

Z današnjim jutranjim tekom, ko sem se mimogrede prvič ''zares'' spoprijel z tekom navkreber, sem začel 12 tedenski ciklus treningov za LM 08, kjer imam cilj 10.5K odteči v neto času 1:09:59...ali bolje. Program sem si ''snel'' iz ''smart coacha'' in ga v določenih delih prilagodil sebi. Nekaj krajših tekov bo zamenjalo nekaj klančkov (Laufer, grazie... :wink: ), nekaj razdalj bom prilagodil...Glede na to, da je osnova treninga moj dosedanji PB na 10K (cca 1:10:00), so tudi časi predvideni v treningih na prvi pogled zastavljeni kar na ''komot''. Bomo dali skozi in bomo poročali.

Prijeten in uspešen dan vam želim!

LP
Matjaž

P.S. Vaga je še vedno na varnem...nekje do nedelje.
Uporabniški avatar
 lenči
Sem gledala mal smart coacha, pa mi te milje nekam ne sedejo. So me čist demotivirale, da bi se kaj načrtnega lotila. Kapo dol, tolko organizirana, da bi vse na roke uredila, pa nisem. Veliko uspeha pri doseganju planiranih ciljev in se vidimo na LM (no jaz na 21ki).

Tud jst sem strahoma stopila na vago :oops: , pa sem potem olajšano stopila dol. Tko da, držimo pesti. Bo pa sedaj tek že prinesel (odnesel) nekaj rezultatov :wink: :lol: .
Uporabniški avatar
 Classix
lenči napisal/-a:Sem gledala mal smart coacha, pa mi te milje nekam ne sedejo. So me čist demotivirale, da bi se kaj načrtnega lotila.

Milja je na okroglo 1600 metrov, tako da tukaj preračunavanje ni težko. Več časa ti vzame slab procesor na čarunalniku, ko preračunavaš odmerjene čase za tempo in intervalne teke. Pa tudi to potrpiš in potem...tečeš. Pa čeprav z eno kilo več na grbi kot pred dopustom. 102.9 kg je v nedeljo pokazala teta vaga. Skomignil sem z rameni, jo grdo pogledal in ji rekel j..i se!

Prvi teden programa je za menoj izgledal pa je takole:
1. trening: 1.2K ogrevanje, 2 x 230 metrov v klanec / 230 metrov iztek, 1.2K ohlajanje.
2. trening: 1.3K ogrevanje, 4.8K tempo teka (6:36/km), 1.3K ohlajanje.
3. trening: dolgi tek 10K. Za razliko od običajnih treningov sem slednjega opravil zvečer pri 27 stopinjah Celzija in bolje kot 7:10/km ni šlo. Sem pa užival...

Danes začel z drugim tednom:
1. trening: 1.2K ogrevanje, 3 x 230 metrov v klanec / 230 metrov iztek, 1.2K ohlajanje.

Kulk je luštno, kulk je fajn...

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 lenči
Eh vaga, ko pa vzamem s sabo liter pijače, je takoj kila več, pa vseeno gre :lol: .

Sem pa jaz tudi začela potem malo po domače kombinirati teke, brez načrta :oops: (lenoba :wink: ). In tudi tečem različne proge, kjer so vključeni ponekod klanci, ene so ravninske, intervale pa treniram tako, da tečem kilometre različno hitro na kratkih razdaljah (6 ali 8 km), držim tempo včasih, včasih zašprintam da ujamem zeleno na semaforju :oops: , pa priznam tud gre. Nekaj se na rezultatih tudi pozna. Aja, pa dnevnik pišem in sedaj tudi tam, kjer imam zmerjene in označene kilometre, pišem čase na kilometer, da vidim, kako napredujem, če menjujem tempo.

Vročina pa meni tudi ni ravno pri srcu, takrat na čas ne smem gledati, pa gre.

Se pa strinjam, luštn je in fajn tečt, sam zdej pa dva dni moram počivat za Zagorski tek :? .

Še naprej tako uspešen tek in obilo užitkov ti želim :lol: .
Uporabniški avatar
 UršaR
Živjo!

Že nekaj časa spremljam tvojo zgodbo o uspehu. Res, super ti gre! Tudi sama se borim in v takih postih kot so tvoji (tukaj in na blogu) vedno najdem motivacijo. Kar tako naprej (kar se tiče teka in tudi pisanja)!

Tokrat pa imam vprašanje zate. Pred kratkim si zapisal:

Classix napisal/-a:Takole na škilasto oko sem ugonobil cca. 5K na relaciji Pineta-Bašanija-Zambratija in nazaj...

Ker se prihodnji teden odpravljam za nekaj dni v Bašanijo, te prosim za kakšen namig, kam se obrniti, če me slučajno zagrabi želja po teku. Kakšen je teren. Cesta? Tam nisem prav pogosto in do zdaj tam še nisem tekla (lani še nisem bila "tekaško naravnana"). Bi mi pa prav prišla trasa 5 do 10 km (v obe smeri, bog ne daj samo v eno, ker potem je zame dan končan :oops: ). Če imaš kakšno idejo...

Hvala in dober tek!

LP, Urša
Uporabniški avatar
 Classix
Počasnela napisal/-a:
Ker se prihodnji teden odpravljam za nekaj dni v Bašanijo, te prosim za kakšen namig, kam se obrniti, če me slučajno zagrabi želja po teku. Kakšen je teren. Cesta? Tam nisem prav pogosto in do zdaj tam še nisem tekla (lani še nisem bila "tekaško naravnana"). Bi mi pa prav prišla trasa 5 do 10 km (v obe smeri, bog ne daj samo v eno, ker potem je zame dan končan :oops: ). Če imaš kakšno idejo...

Hvala in dober tek!

LP, Urša

Tam okoli je kar nekaj lepih možnosti za tek. Sam sem pretekel le omenjeno razdaljo, katera znaša 5K in je v celoti po asfaltiranih pločnikih. Prehodil sem luštno pot čez kamp do Ravne doline preko Volparije nazaj do Bašanije, precej tekačev pa je bilo zaslediti, kako so za zadnjo gostilno v Bašaniji na levi strani v smeri Zambratije zavili levo na poljsko pot in se po ''mehkejšem'' terenu potili med njivami.
Najbolj enostavno bo če uporabiš www.mapmyrun.com vpišeš v iskalnik ''savudrija, croatia'' in si z pomočjo zemljevida in satelitskih posnetkov ogledaš teren.

Uživaj na dopustniških tekih!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 UršaR
Classix napisal/-a:Tam okoli je kar nekaj lepih možnosti za tek. Sam sem pretekel le omenjeno razdaljo, katera znaša 5K in je v celoti po asfaltiranih pločnikih. Prehodil sem luštno pot čez kamp do Ravne doline preko Volparije nazaj do Bašanije, precej tekačev pa je bilo zaslediti, kako so za zadnjo gostilno v Bašaniji na levi strani v smeri Zambratije zavili levo na poljsko pot in se po ''mehkejšem'' terenu potili med njivami.
Najbolj enostavno bo če uporabiš www.mapmyrun.com vpišeš v iskalnik ''savudrija, croatia'' in si z pomočjo zemljevida in satelitskih posnetkov ogledaš teren.

Uživaj na dopustniških tekih!

LP
Matjaž

Hvala. Se bom malo razgledala. Sicer pa zase ne rabim nekih dolgih tras, tistih par km bom pa že našla.

Uživaj tudi ti!

LP, Urša
Uporabniški avatar
 Classix
Drugi teden priprav za LM 08 je za menoj. Opravil sem sledeče teke:

1. 1.2K ogrevanje, 3 x 230 metrov v klanec / 230 metrov iztek, 1.2K ohlajanje.
2. 1.3K ogrevanje, intervali 4 x 800 metrov / 3 minute hoje, 1.3 K ohlajanje.
3. 10K dolgi tek v času 1:06:03, kar je moj PB. Ta zadnji današnji tek naj bi sicer opravil v povsem počasnem tempu oziroma brez časovnih limitov, vendar sem se odločil, da je bolje, da PB poizkusim popraviti sedaj, kot pa naprimer kot zadnji dolgi tek pred LM 08.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 lenči
Čestitke za PB, še posebej pa za tiste klančke :laola .
Uporabniški avatar
 raziskovalec
Čestitke, intervalni trening je res za rekorde, sploh pa v klanec.
Uporabniški avatar
 Classix
Vsem skupaj hvala lepa za čestitke in vso vzpodbudo. Z današnjim dolgim tekom sem zaključil tretji teden priprav na LM 08, izgledalo pa je takole:

1. 1.2K ogrevanje, 4 x 230 metrov v klanec / 230 metrov iztek, 1.2K ohlajanje.
2. 1.3K ogrevanje, 4.4K tempo tek (6:25/km), 1.3K ohlajanje.
3. Dolgi tek 12K...do sedaj najdaljša razdalja s katero sem opravil v enem kosu. Čudovit zen tek in glede na to, da je na vrsti ''lažji'' teden kjer so predvideni trije daljši teki si obetam lep tekaški teden.

Teža se ne da...očitno sem zopet v fazi pridobivanja mišične mase in ker je mišica težja od maščobe...bla bla bla...

Uživam!

Prijetne in uspešne dneve vam želim!

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 lenči
Čestitam za 12ko :clap: in še v tako lepem vzdušju. Pa tudi za prijavo na Domžalsko 10ko :clap: .
Uporabniški avatar
 Classix
Še en teden je naokoli in čeprav sem ga podaljšal za en dan, poleg tega pa je bil sinočnji tek čista polomija sem kar zadovoljen...Teden je bil namenjen dolgim počasnim tekom.

1. Dolgi tek 6K
2. Dolgi tek 6K
3. Sinoči...oval Kodeljevo...v planu 20 krogov v tempu 2:40/krog, torej 8K. Po osmem krogu je ''Sigma'' znorela, začela piskati kot sam vrag...in crknila. Očitno gre za baterijo na pasu. Bomo danes zamenjali obe hkrati. Po 3.2K sem bil ''primoran'' odnehati.

Danes zjutraj...štoparica na GSM...megla na PST...razpoloženje odlično...Več v poročilu za ta teden, torej po Domžalski 10K.

LP
Matjaž
Uporabniški avatar
 Classix
Tukaj je še obljubljeno poročilo o petem tednu priprav za 10.5K na LM 08...

26.08. Dolgi tek 10K (1:05:33 ali PB na treningih)
28.08. Dolgi tek 6K
31.08. TF 10 ka ( 1:06:46 ali PB na prireditvah)

Ko potegnem črto pod avgust se pokaže sledeče...103.1 pretečenih kilometrov (93.1 na treningih + 10 na prireditvi), porabljenih 13800 kalorij, povprečni tempo iz julijskih 7:02/km popravljen na 6:49/km.

Zadovoljen!

LP
Matjaž
  • 1
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 23

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA