prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 Damijan
...predvsem si ne znam predstavljati, da bi fucbalerji imeli na roki te gromozanske ure. Zna fejst ovirati soigralce/nasprotnike.
Uporabniški avatar
 obi
tasaio napisal/-a:Mene pa zanima ena zadeva glede natančnosti gps-a pri 305.
Imam namen nakupa te ure mogoče tudi v večjih količinah zaradi kontrole pretečene razdalje na tekmi.
Načeloma me zanima kako približno natančen bo rezultat. Ideja je opremiti igralce nogometnega kluba s to zadevo in po koncu tekme preveriti, koliko je vsak igralec med tekmo pretekel.
Tukaj pa se moje poznavanje teh mašinc ustavi, saj ne vem, na koliko časa gps odčita tvojo pozicijo in podobne zadeve. Načeloma, kot sem na tem forumu prebral, se ostre spremembe smeri slabo vidijo pri analizi rezultatov...
Zanima me tu praktičen primer, če igralec v 3 sekundah naredi šprint 6 m naprej in 6 m v desno nazaj in še 6 m levo nazaj in je ob preteku 3 sekund recimo v radiju enega metra od začetne pozicije (pretekel pa je 18 metrov, koliko bo potem pri analizi rezultatov dejansko pokazalo, da je pretekel.
Poanta merjenja razdalje na dolgo špuro mi je jasna, zanima me ali deluje to tudi na kratkih razdaljah. Prav tako pa je pomemben podatek pri analizi seveda tudi srčni utrip...

Hvala za odgovore

GPS sam po sebi ni zelo natančen. 305 ti kaže tudi natančnost in ta pri meni nikoli ne pade pod 5m. GPS občasno tudi motijo, tako je bilo tudi v četrtek.

Moje mnenje je, da GPS ni ravno primerna za tvoje potrebe.
Uporabniški avatar
 slovon
tasaio napisal/-a:Mene pa zanima ena zadeva glede natančnosti gps-a pri 305.
Imam namen nakupa te ure mogoče tudi v večjih količinah zaradi kontrole pretečene razdalje na tekmi.
Načeloma me zanima kako približno natančen bo rezultat. Ideja je opremiti igralce nogometnega kluba s to zadevo in po koncu tekme preveriti, koliko je vsak igralec med tekmo pretekel.
Tukaj pa se moje poznavanje teh mašinc ustavi, saj ne vem, na koliko časa gps odčita tvojo pozicijo in podobne zadeve. Načeloma, kot sem na tem forumu prebral, se ostre spremembe smeri slabo vidijo pri analizi rezultatov...
Zanima me tu praktičen primer, če igralec v 3 sekundah naredi šprint 6 m naprej in 6 m v desno nazaj in še 6 m levo nazaj in je ob preteku 3 sekund recimo v radiju enega metra od začetne pozicije (pretekel pa je 18 metrov, koliko bo potem pri analizi rezultatov dejansko pokazalo, da je pretekel.
Poanta merjenja razdalje na dolgo špuro mi je jasna, zanima me ali deluje to tudi na kratkih razdaljah. Prav tako pa je pomemben podatek pri analizi seveda tudi srčni utrip...

Hvala za odgovore

GPS je lahko dovolj natancen za tvoje potrebe (ce si na planem, da vidi veliko neba), ni pa 305-tka dovolj hitra, ker zajema pozicijo samo 1x na sekundo, vsaj tako pise v navodilih in taka je tudi moja izkusnja, ko sem ga preizkusal.

Za take hitre zadeve bos rabil kaksne posebne GPS sprejemnike, ki zajemajo pozicijo nekajkrat na sekundo, s podporo DGPS (diferencialnega GPS), itd. Skratka nic poceni in enostavnega.

Zadnjic sem v Poletu bral o nekem Italijanu, ce se ne motim, ki je naredil tocno to z videokamerami. Dobis komplet analizo gibanja in situacij.
Samo ne vem, koliko stane...

LP, slovon
 zappa
slovon napisal/-a:
Zadnjic sem v Poletu bral o nekem Italijanu, ce se ne motim, ki je naredil tocno to z videokamerami. Dobis komplet analizo gibanja in situacij.
Samo ne vem, koliko stane...

LP, slovon

Izraelci... Drago, drago, brez skrbi, ne verjamem, da si kateri od SLO klubov lahko kaj takega privošči...
Uporabniški avatar
 BoštjanG
Ker gre veliko težav s forerunnerji na račun slabše vodotesnosti tole skromno priporočilo:
:arrow: Odprtinici za zvočnik in kontakte za polnjenje/prenos na zadnji strani urce se pred pronicajočim znojem najbolje zaščiti tako, da se čeznje tesno prelepi izolir trak.

P.S. Ali obstaja pri načinu Navigacija kakšen eleganten način (da ni potreben sprehod skozi menije in spreminjanje rute) s katerim preskočiš/izpustiš kakšno od točk h kateri navigiraš?
 Jure_kolesar
BoštjanG napisal/-a:Ker gre veliko težav s forerunnerji na račun slabše vodotesnosti tole skromno priporočilo:
:arrow: Odprtinici za zvočnik in kontakte za polnjenje/prenos na zadnji strani urce se pred pronicajočim znojem najbolje zaščiti tako, da se čeznje tesno prelepi izolir trak.

P.S. Ali obstaja pri načinu Navigacija kakšen eleganten način (da ni potreben sprehod skozi menije in spreminjanje rute) s katerim preskočiš/izpustiš kakšno od točk h kateri navigiraš?

In potem za vsak prenos/polnjenje izolir trak daješ dol in nazaj gor? :wink:
Uporabniški avatar
 Damijan
Jure_kolesar napisal/-a:In potem za vsak prenos/polnjenje izolir trak daješ dol in nazaj gor? :wink:

Tudi jaz sem že pomislil na nekaj takega, in imel enak pomislek.
Po drugem premisleku pa to niti ni ne-vem-kakšno opravilo: poleg urce pač
hraniš še izolirband, vedno znova pač nalepiš/odlepiš ... vsekakor lažje, kot
pa potem po nekaj časa imeti problem s korozijo ali pa - boh-ne-daj -
kapitulaijo ure. Mislim, da je takšno vzdrževanje vredno €€€.
 Jure_kolesar
Damijan napisal/-a:
Jure_kolesar napisal/-a:In potem za vsak prenos/polnjenje izolir trak daješ dol in nazaj gor? :wink:

Tudi jaz sem že pomislil na nekaj takega, in imel enak pomislek.
Po drugem premisleku pa to niti ni ne-vem-kakšno opravilo: poleg urce pač
hraniš še izolirband, vedno znova pač nalepiš/odlepiš ... vsekakor lažje, kot
pa potem po nekaj časa imeti problem s korozijo ali pa - boh-ne-daj -
kapitulaijo ure. Mislim, da je takšno vzdrževanje vredno €€€.

No, kar se mene tiče zagotovo. Predvsem se splača, ker jo večinsko uporabljam na krmilu kolesa, kjer švica ni(in ni potrebe po izolir traku). :wink:
Uporabniški avatar
 BoštjanG

Da, z užitkom! :lol:

Sicer pa, če se mi tod najde še kdo, ki bo zasmehoval 305-ko zaradi njenega škatlastega videza, se mu za gala priložnosti odredi obvezno nošenje http://www.coolest-gadgets.com/20080516/wrist-tracker/ :roll:

Aha, kot zanimivost pa vam predstavljam še praprapradeda od 305-ke! http://www.ananova.com/news/story/sm_2967876.html
 sempja
Jaz mam 305ko (sicer ne dolgo časa) in jo vedno, ko pridem s treninga obrišem z vlašno krpo. Do sedaj ne sledu o koroziji. Ne vem pa kako se to obnese na daljši čas. Ima morda kdo izkušnje s tem?

In kako je s temi težavami pri 405ki? Morda kdo ve?
Uporabniški avatar
 BoštjanG
sempja napisal/-a:Jaz mam 305ko (sicer ne dolgo časa) in jo vedno, ko pridem s treninga obrišem z vlašno krpo. Do sedaj ne sledu o koroziji. Ne vem pa kako se to obnese na daljši čas. Ima morda kdo izkušnje s tem?

Pohvalno, da skrbiš za 305-ko, vendar menim, da ni dovolj samo površinsko pobrisati vlago. Na tej sliki http://ctorunner.googlepages.com/200710 ... s-full.jpg je lepo vidna zgradba spodnjega dela urce pa tudi posledice korozije. Znojne kapljice namreč pronicajo skozi luknjice na spodnji strani že med samim nošenjem pri teku.
Uporabniški avatar
 IRA
Dober dan ...

Jaz imam nekaj vprašanj, bolj začetniških.
Sem sicer že pred nakupom prebrala cleotno tole temo (in ste mi zelo pomagali, da sem se nazadnje tudi odločila za nakup) pa je vseeno drugače, ko imaš stvar v svojih rokah.

FR - 305 imam slab teden, odtečenih 5 treningov!
Prvi trije so šli brez problema, vse lepo in prav, intervali super ... vse kul!

Zadnje dva pa ... za vikend sem bila na morju, računalnik sem pustila doma, češ "saj FR shranjuje podatke" bom že potem prenesla vse skupaj na računalnik.
In sem šla na tek, odtekla svoje ... vse po starem.
Ko pa sem šla tečt drugič (ponavljam, nisem prenašala podatkov dol s FR-erja) pa mi je že po iskanju satelitov pokazalo moj stari čas ... ko sem hotla začet trening mi ga je štelo naprej ... od prejšnjega časa dalje.

Vse skupaj sem ustavila in pipkala od začetka "treningi" - "tek" ... spet začela ... vse ok!
Potem pa pridem domov, zmečem vse skupaj na računalnik in kr neki ...
Vse (oba teka) mi je postavilo pod MULTI SPORT ... treninga lahko gledam skupno ali ločeno, seveda je šlo pod datum prvega teka ... vse je tudi v miljah itd. skratka ... kr neki ...

Zanima me ali je kako mogoče ta dva treninga prestavit pod rubriko "tek" ... da bi imela zgodovino urejeno pač tako kot se spodobi :P

Je možno ta dva treninga ločit (pod drugega vpisat pravi datum) ... ?

Sedaj naprej upam, da bo šlo tako kot od začetka - na trening tek!
Sem včeraj potem doktorirala ponovno nad navodili in skušala ugasnit MultiSport (ki sploh ni bil vključen)???

Mi je prestavilo na MultiSport samo zato, ker nisem vmes dala treninga dol - na računalnik?

Kako se izognit takšni situaciji? Valda mi ne bo vse treninge štelo na tak način, če grem recimo za en teden nekam na dopust in ne vlačim s seboj še računalnika?

Malo "po domače" je zapisano vse skupaj pa vseeno upam, da se najde kakšna dobra duša, ki mi malo bolj po "telebansko" tazloži tale moj problem tega vikenda :shock: :P

Hvalaaaaaaaa....

Drugače pa sem full navdušena nad FR - 305 :twisted:
Uporabniški avatar
 slovon
BoštjanG napisal/-a:
sempja napisal/-a:Jaz mam 305ko (sicer ne dolgo časa) in jo vedno, ko pridem s treninga obrišem z vlašno krpo. Do sedaj ne sledu o koroziji. Ne vem pa kako se to obnese na daljši čas. Ima morda kdo izkušnje s tem?

Pohvalno, da skrbiš za 305-ko, vendar menim, da ni dovolj samo površinsko pobrisati vlago. Na tej sliki http://ctorunner.googlepages.com/200710 ... s-full.jpg je lepo vidna zgradba spodnjega dela urce pa tudi posledice korozije. Znojne kapljice namreč pronicajo skozi luknjice na spodnji strani že med samim nošenjem pri teku.

Za hec sem jo zadnjic prelepil z Mercatorjevo nalepkico za tocke :)
Biper se se lepo slisi, noter pa ne gre kaj dosti po mojem.
No, boljsa nalepka je Sparova smrekica, ki ni papirnata (Mercatorjeva je po TF10K razpadla).
Biper si bom kar permanentno prelepil, kontakti se mi pa zdi da niso tako hudi oziroma jih bom pac vsake toliko scistil.
Uporabniški avatar
 slovon
IRA napisal/-a:Dober dan ...

Jaz imam nekaj vprašanj, bolj začetniških.
Sem sicer že pred nakupom prebrala cleotno tole temo (in ste mi zelo pomagali, da sem se nazadnje tudi odločila za nakup) pa je vseeno drugače, ko imaš stvar v svojih rokah.

FR - 305 imam slab teden, odtečenih 5 treningov!
Prvi trije so šli brez problema, vse lepo in prav, intervali super ... vse kul!

Zadnje dva pa ... za vikend sem bila na morju, računalnik sem pustila doma, češ "saj FR shranjuje podatke" bom že potem prenesla vse skupaj na računalnik.
In sem šla na tek, odtekla svoje ... vse po starem.
Ko pa sem šla tečt drugič (ponavljam, nisem prenašala podatkov dol s FR-erja) pa mi je že po iskanju satelitov pokazalo moj stari čas ... ko sem hotla začet trening mi ga je štelo naprej ... od prejšnjega časa dalje.

Vse skupaj sem ustavila in pipkala od začetka "treningi" - "tek" ... spet začela ... vse ok!
Potem pa pridem domov, zmečem vse skupaj na računalnik in kr neki ...
Vse (oba teka) mi je postavilo pod MULTI SPORT ... treninga lahko gledam skupno ali ločeno, seveda je šlo pod datum prvega teka ... vse je tudi v miljah itd. skratka ... kr neki ...

Zanima me ali je kako mogoče ta dva treninga prestavit pod rubriko "tek" ... da bi imela zgodovino urejeno pač tako kot se spodobi :P

Je možno ta dva treninga ločit (pod drugega vpisat pravi datum) ... ?

Sedaj naprej upam, da bo šlo tako kot od začetka - na trening tek!
Sem včeraj potem doktorirala ponovno nad navodili in skušala ugasnit MultiSport (ki sploh ni bil vključen)???

Mi je prestavilo na MultiSport samo zato, ker nisem vmes dala treninga dol - na računalnik?

Kako se izognit takšni situaciji? Valda mi ne bo vse treninge štelo na tak način, če grem recimo za en teden nekam na dopust in ne vlačim s seboj še računalnika?

Malo "po domače" je zapisano vse skupaj pa vseeno upam, da se najde kakšna dobra duša, ki mi malo bolj po "telebansko" tazloži tale moj problem tega vikenda :shock: :P

Hvalaaaaaaaa....

Drugače pa sem full navdušena nad FR - 305 :twisted:

Ce mi pokaze prejsnji cas, potem drzim tipko lap 3 sekunde, da se trening resetira (pozabi ga ne, ampak zacne novega). To lepo izpise na displejcku.
Sicer pa salta, ce saltas vrsto sporta ali pa ce startas kaksen drug Workout.

Ko smo pri Workoutih, kaksen "programcek" uporabljate za bazicni trening?

LP, slovon
Uporabniški avatar
 IRA
Najlepša hvala!!!
Si bom zapomnila za vse večne čase :D

Glede podatkov pa se jih verjetno ne da sedaj prenest pod tek in pod taprave datume, a ne? Ali pač?

Drugače pa sem full navdušena nad FR 305, sem se že kakšni dve leti pripravljala, da zamenjam mojega starega dobrega polarja (cca 6 let star), kolebala med vsem mogočim, že skoraj kupila Garmina 50 in food pod ....

Pa sem vendarle dočakala dan in odločitev ... res je zakon!

Hvala vsem za mnogo podatkov, ki ste jih zapisali v to temo ... veliko pride prav :D
  • 1
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 35

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA