tasaio napisal/-a:Mene pa zanima ena zadeva glede natančnosti gps-a pri 305.
Imam namen nakupa te ure mogoče tudi v večjih količinah zaradi kontrole pretečene razdalje na tekmi.
Načeloma me zanima kako približno natančen bo rezultat. Ideja je opremiti igralce nogometnega kluba s to zadevo in po koncu tekme preveriti, koliko je vsak igralec med tekmo pretekel.
Tukaj pa se moje poznavanje teh mašinc ustavi, saj ne vem, na koliko časa gps odčita tvojo pozicijo in podobne zadeve. Načeloma, kot sem na tem forumu prebral, se ostre spremembe smeri slabo vidijo pri analizi rezultatov...
Zanima me tu praktičen primer, če igralec v 3 sekundah naredi šprint 6 m naprej in 6 m v desno nazaj in še 6 m levo nazaj in je ob preteku 3 sekund recimo v radiju enega metra od začetne pozicije (pretekel pa je 18 metrov, koliko bo potem pri analizi rezultatov dejansko pokazalo, da je pretekel.
Poanta merjenja razdalje na dolgo špuro mi je jasna, zanima me ali deluje to tudi na kratkih razdaljah. Prav tako pa je pomemben podatek pri analizi seveda tudi srčni utrip...
Hvala za odgovore
GPS sam po sebi ni zelo natančen. 305 ti kaže tudi natančnost in ta pri meni nikoli ne pade pod 5m. GPS občasno tudi motijo, tako je bilo tudi v četrtek.
Moje mnenje je, da GPS ni ravno primerna za tvoje potrebe.