Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
Uporabniški avatar
 solatka
LoniM napisal/-a:Najboljše, da mam kar fračo s sabo in vse prehitovalce lepo pošicam. Potem ko se bo vsak obrnil, bom pa še vljudno z rahlim priklonom pozdravila. kaj pravite pa na to taktiko?

Pa ne frače nooo....
Raje vodno pištolo... :lol:
Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Problem je priti do romance, če je problem že v pozdravljanju.
Jaz pozdravim vselej vsakogar, ki je pozdrav pripravljen sprejeti (načeloma, možne so izjeme - zamišljenost)
Glavni problem je v tem, da si ljudje več ne pogledamo v oči. Kdor gre mimo mene in gleda v tla, pozdrava ne potrebuje. Če se z mimoidočim srečava s pogledom, sledi blag nasmešek, dvig roke, tudi kimanje je pozdrav, pa seveda kratek izdih "zdravo". Tu pa se konča šele osnovna kultura. Do besednega komuniciranja je še daleč. In tudi to še ni nič. Romanca je šele v drugi galaksiji. Saj vse je v glavi :D
Uporabniški avatar
 5rca
Eustahije napisal/-a:Najboljš ideja ki sem jo dobil je, da imaš v roki tablico na kateri piše "čao" in potem, če je tekač za tabo jo obrneš okrog in ga pozdraviš "v rikverc", če je pred tabo jo pač obrneš prav, pa ne zahteva nobenih dotikov, gestikulacij in artikulacij. Kaj pravite na idejo?

:rol:

zdaj pa na temo ... kar nekaj romanc se je skuhalo tukaj na TF :)
ena čaka ta mesec na prvega dojenčka, druga je ravnokar na poročnem potovanju ... pa še nekaj jih je ... naj sami napišejo, če želijo seveda :wink:
Uporabniški avatar
 Loni
5rca napisal/-a:
Eustahije napisal/-a:Najboljš ideja ki sem jo dobil je, da imaš v roki tablico na kateri piše "čao" in potem, če je tekač za tabo jo obrneš okrog in ga pozdraviš "v rikverc", če je pred tabo jo pač obrneš prav, pa ne zahteva nobenih dotikov, gestikulacij in artikulacij. Kaj pravite na idejo?

:rol:

zdaj pa na temo ... kar nekaj romanc se je skuhalo tukaj na TF :)
ena čaka ta mesec na prvega dojenčka, druga je ravnokar na poročnem potovanju ... pa še nekaj jih je ... naj sami napišejo, če želijo seveda :wink:

Mislim, da so že nekaj napisali. :lol:
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
solatka napisal/-a:Jz predlagam majčke. Na sprednji in zadnji strani bi pisalo: "Ti, ti, ja ti ja...ČAO!" :wink:

čeprav je tema malo zašla s tirov, je tale zmagovalna :clap:
 kovit
5rca napisal/-a:zdaj pa na temo ... kar nekaj romanc se je skuhalo tukaj na TF :)

No vidte kam vse skup prpele...otroci :roll: , poroka :shock: ...jao ,jao...raje nobene več ne pozdravm :)
Uporabniški avatar
 mazi
kovit napisal/-a:
5rca napisal/-a:zdaj pa na temo ... kar nekaj romanc se je skuhalo tukaj na TF :)

No vidte kam vse skup prpele...otroci :roll: , poroka :shock: ...jao ,jao...raje nobene več ne pozdravm :)

Ja sej to sploh ni tko hudo...(prej obratno!) :wink:
Uporabniški avatar
 mazi
Bojan Ambrožič napisal/-a:Jaz tečem izključno sam. Pa tečem tudi po precej samotnih koncih. Sreče ni.
Ni vse v sreči; po mojem boš moral potko zamenjat... :wink:
 Jru
Ni čisto v kontekstu teme, ampak vseeno;

Pred kratkim sem odsel na potovanje in preden sem se pridruzil skupini sem imel extra dan. Odlocil sem se za turisticni obisk vulkana, vse skupaj pa zgleda tako, da te mini bus pobere pred hotelom in odpelje do destinacije, ki si jo vplacal. Ze na busu sem se zaklepetal z eno mlado lušno, blond američanko.

Situacija je taksna, da se krater vulkana nahaja na nadmorski visini okrog 2700m, do tam je le cca 5minut hoje od parkirisca busa, nakar je šel lahko vsak po mili volji do jezera, ki se nahaja cca 50 visinskih metrov in 20minut hoje višje. Imeli pa smo 1h30min casa do odhoda busa.

Pri vulkanu sva se z blondinko odlocila, da pač greva še do jezera, ceprav sem dvomil, da se ji bo kaj takega dalo. Glede na njeno obutev ("češki" natikači) in dejstvo, da je mlada američanka sem bil prepričan, da se bo hodila poooooočasi.

Že po nekaj minutah hitre hoje sem bil popolnoma presenečan nad svojo zadihanostjo, ok, res da smo visoko nad morjem, vendar vseeno, ego-tu ni bilo nič jasno. Kako lahko -treniram za prvi maraton- tako stežka sledim koraku američanke (ki pregovorno jejo samo fast food,..)

Po nekaj minutah sem vendarle pohvalil njen tempo; in izkazalo se je, da ženska pri dvajsetih trenira za svoj prvi ironman (ki bo v novembru v Floridi - in to tisti, ki ima v tekaškem delu maraton), Maratonski osebni rekord pa ima 3:50, to pa presega moja pričakovanja na prvem maratonu, ki bo (v bozja usesa) padel V Berlinu.

Ok, ni bila romanca, ceprav sva kasneje (po koncu turisticnega ogleda vulkana) odsla na kosilo, po muzejih, na pijaco, a kljub temu lepa izkušnja, ko bi le lahko ostal tam nekoliko dlje...

Kakorkoli stiki so vzpostavljeni in če ne drugega je vedno dobro imeti poznanstva po svetu.

Pozdravljam vse, tekačice gledam v oči in se vedno nasmehnem,

jru
Nazadnje spremenil Jru, dne 05 Sep 2008, 21:04, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
 Eustahije
Jru napisal/-a:Kako lahko -treniram za prvi maraton- tako stežka sledim koraku američanke (ki pregovorno jejo samo fast food,..)

Vse posplošitve so napačne, vklučno s to zadnjo. (Mark Twain)

;)
 JakaStrumbelj
Bojan Ambrožič napisal/-a:Jaz tečem izključno sam. Pa tečem tudi po precej samotnih koncih. Sreče ni.

Jaz tudi tečem izključno sam, ko sem doma.... Bi me pa veselilo, če bi se mi kdaj kdo/kakšna pridružil/a.
Na morju pa se mi je lani pridružila fejst punca s Češke. Še zdej si pišemo maile...
Uporabniški avatar
 majcha72
Niti v sanjah si nisem predstavljala, da bomo v tej temi naklepali za šest strani postov. Prav kul. :D

Jaz o romancah, kot sem že rekla, nimam kaj pisat. Moja romanca sega v moje predtekaške čase.
(Kar ne pomeni, da kdaj, ko slučajno tečem podnevi, ne spočijem učkov... :oops: 8))

Pozdravljam načeloma ne. Prvič zato, ker res 90% pretečem ponoči in niti ne srečujem ljudi. Drugič zato, ker res večina zre nekam v prazno, predse. Če se slučajno s kom spogledam, se pa nasmehnem, to pa ja. Definitivno bi pa zinla kakšen "živjo", če bi srečala koga s kosom TF opreme. Čeprav praktično žive duše osebno ne poznam, se mi zdite TFjevci pač mal "moji". :wink:

Ob prebiranju odgovorov sem tuhtala, da je med samim tekom to v bistvu kar težko. Če greš en nasproti drugemu praktično švigneš mimo. Nekako si ne predstavljam, da bi se kdo zato obrnil ali da bi se oba ustavila in zaklepetala. Če oba tečeta v isto smer sta pa na konstantni razdalji ali pa je eden hitrejši. Bi pa spet moral hitrejši umirit tempo... Glede na to, koliko ljudi se je na TF10tki ukvarjalo z urami (mal poglejte fotke - fascinantno, res :D - pa ne mislim s tem nič hudega) se mi zdi, da mnogi tek jemljejo tako zares, da potem res ne grejo umirit tempa samo zato, ker prehitevajo eno fletno/fletnega... Tako da bi morala najbrž bit nekakšna "počivališča" ob poteh, al pa "točke za ogrevanje, stretching in druženje". Pa smo spet pri pipcah na PST. ;)
 sephadex-75
Sam tele ogrevanje/ stretching/ druzenje tocke so pa en prav fajn predlog.:)
Uporabniški avatar
 EVicA
Sama izhajam bolj iz kolesarskih voda, kjer se kar pridno pozdravljamo z dvigom prstov z belance ali si mogoče malo pokimamo. No zgodi se mi tudi, da včasih grizem v kak klanec, ko se nasproti že ves spočit pripelje kak moški oz. raje dva, takrat so/ste bolj korajžni in že 20m pred srečanjem začne precej na glas komentirati recimo "joj lej še ženske pridejo sm gor, midva sva se pa tko vlekla". Preden uspe končati stavek je seveda že 20m za menoj in to je to.
Ravno obratno pa se mi dogaja na mojih občasnih tekih, kjer sicer srečujem tudi precej občasne tekače, ampak tik pred srečanjem se skoraj vedno zgodi "pogled v tla ali strogo naprej" (neglede na spol), tako se že prav nelagodno počutim, ko vidim, da bo prišlo do kakega srečanja. Včasih potem vseeno pozdravim, včasih pa se tudi sama naredim slepo, a ni mi še uspelo pogruntati, katera od teh situacij mi je bolj neprijetna.
Ne vem, mogoče je tek toliko bolj naporen in zahteva več koncentracije, kot kolesarji pa imamo več časa zijati naokoli in pozdravljati mimoidoče :?:

Torej, kako naj potem sledijo še kake romance.... :shock:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA