Moderator: lenči

Uporabniški avatar
 niki
lenči napisal/-a:[
Jaz sem včeraj (tek je pač dolg in moraš glavo malo zaposliti) skušala čimveč udejanjati novo tehniko teka, ki sem se jo naučila v soboto. Zelo mi je pomagalo raztezanje (sedaj vem zakaj, kakšno itd...). Glede na mišice, ki jih danes čutim, bi rekla, da sem pretežni del tekla v pravilni :?: tehniki in sem zelo zadovoljna. Samo še DVD preštudiram in potem začnem krepiti moje oslabele mišice (pa kakšen špehec bo treba dol spravit :oops: ). Prihodnje leto pa na kakšen tekaški dan, da se ponovno preverim :lol: . Res, oba sva bila zelo zadovoljna s tečajem.

Dej mi povej kako izgleda tak tečaj pa kaj si recimo zvedela zase?
Jaz sem se nazadnje malo bolj opazovala oz. svojo senco in sem ugotovila, da sem tako zategnjena (premalo sproščena) v zgornjem delu telesa, ramena previsoko držim in preveč naprej sem nagnjena (to sem že prej vedela), predvsem ko me daje utrujenost. Zgornji del mi prav 'poskakuje' (v senci je tako obupno izgledalo). Pa sem poskušala se kontrolirati pa kar nekako ni šlo. Zgleda, da imam to že tako zakoreninjeno od otroštva, da se bom namučila, da popravim tehniko.
Uporabniški avatar
 d.m.r.
Pa le nisem bila tako hitra na Ptuju, kakor sem mislila... :? Tisti, ki so merili 7-ko pravijo, da je bila v resnici dolga 6.2km :!: :shock:
Pa drugič.
Uporabniški avatar
 lenči
Niki, najprej smo se lepo ogreli, pokazal nam je vaje za raztezanje, tekaške vaje, vaje za krepitev mišic, potem nas je posnel, nato smo šli malo skozi teorijo, potem pa je naše posnetek šel skozi. Najprej glede pronacije ali supinacije, pregledal copate, če so OK, potem smo pa še pogledali kako tečemo in nam razlagal, kaj je narobe. Na koncu smo spet tekli in je sproti kazal in nas opozarjal, kako naj tečemo pravilno. Pa pokazal vaje za pripravo na pravilni tek. Tri ure so hitro minile. Sedaj pa moram pregledati še DVD, kjer je to vse lepo razložil in počasi spraviti v mojo podzavest. Samo DVD player moram nov nabavit, je ta stari kaput. Toliko na dolgo :lol:
Uporabniški avatar
 lenči
d.m.r. napisal/-a:Pa le nisem bila tako hitra na Ptuju, kakor sem mislila... :? Tisti, ki so merili 7-ko pravijo, da je bila v resnici dolga 6.2km :!: :shock:
Pa drugič.

Ne bit žalostna, užitek pri teku je nalepša nagrada. Jaz sem bla čist polžja, pa sem prav srečna :lol: :wink: .
 marko85
Sem šel danes po četrtku spet tečt in me spet noge grdo bolijo. Pa del meče manj čutim (kot, da bi mi del noge zaspal) že od jutra in me je kar oviralo pri teku. Zankrat še res ne uživam pri teku, ker noge konkretno bolijo ampak se po teku vseeno dobro počutim.
Uporabniški avatar
 niki
Lenči hvala za obrazložitev :)

Takle tečaj bi pa tudi meni prav prišel..
Uporabniški avatar
 solatka
Tak tečaj tudi meni ne bi škodi.

Pa mene niti ne rabi kdo posnet. Itak vem, da je moja tehnika teka :bum:
Me včasih po teku (ali pa že med tekom) boli... em kk se kej temu reče... ramenska mišica al kaj je tam nad lopatico.
Smešno sam je res.

SE zdej med tekom že kar sama opominjam, da se držim vzravnano.
 Larchi80
Pozdravljene :D

Sem z dopusta. Kot prerojena. Sem se spočila za naprej in nazaj, sem polna energije. Bil je čudovit dopust, samo kaj ko je bil prekratek :cry:. Bi z največjim veseljem podaljašala še za 1 teden. Vreme sva imela čudovito, morje čisto in ravno prav mrzlo,..skratka oddih kot je treba.
Sem malo razmislila, kar ste rekle, da naj ne pretiravam in imate prav. Sem vidla, da je bilo res preveč, ker sem bila čisto fertik. Bom raje 1 dan tekla in 1 dan počivala, da se mi ne ponovi vse skupaj.
Kar se tiče krvne slike hmmm pa odkrito povedano nimam pojma. Sploh ne vem, kdaj sem bila nazadnje pri zdravniku :shock: .Bo očitno treba se malo pokazat pa kri dat :cry: česar me je na smrt strah (kar je igel pri meni no go).
Danes sem šla poizkusno tečt, po 11 dnevnem počitku, pa sem tekla zelo zelo počasi in se počutim dobro. Jutri počivam. Se kar pozna, da sem se fajn spočila, se morem pazit za naprej :wink: .

lp D.
Uporabniški avatar
 niki
Larchi, ti imej samo v glavi, da tečeš zato, da se dobro počutiš in ne zato, da te bo tek izčrpal. Delaj po občutku, poslušaj telo.

super, da se počutiš bolje in da je dopust pomagal :D
Uporabniški avatar
 d.m.r.
lenči napisal/-a:
d.m.r. napisal/-a:Pa le nisem bila tako hitra na Ptuju, kakor sem mislila... :? Tisti, ki so merili 7-ko pravijo, da je bila v resnici dolga 6.2km :!: :shock:
Pa drugič.

Ne bit žalostna, užitek pri teku je nalepša nagrada. Jaz sem bla čist polžja, pa sem prav srečna :lol: :wink: .

Brez skrbi, Lenči, saj se ne sekiram za tako obrobne zadeve. Nisem žalostna, sem bila pa presenečena, ko sem zvedela za te hece okoli kilometraže :shock: .

Bom pa jaz tudi zelo :D :D :D , ko (če spoloh kdaj), pretečem tvojo razdaljo. :wink: Res ste mi asice vse, ki tečete dolge razdalje... :clap:

Lp :)
Uporabniški avatar
 NellyPija
:juhuhu: za vse naše polžke-maratonke 8) .
Jutri se odpravljam na dooolgo pričakovani dopust in bom imela malo tekaške pavze- po moje se mi bo kar prileglo :wink: .
Sem pa danes zjutraj odtekla svojih 6 km za sprostitev in je bilo prav fajn! :)

Tekaški tečaj je bil SUPER :clap: Res, meni je bil pisan na kožo; sem zvedela veliko novega-uporabnega. Sedaj je potrebno vse to vnesti še v prakso :roll:
Spoznala sem tudi Lenči in njenega moža- oba sta pravi faci! :D !
Tudi z majčko že pridno tekam okoli... mi je zlooooo lepa in še celo prav mi je :wink: ... Uglavnem, sobota je bila res lep dan!

Se pišemo po dopustu!
Vsem skupaj en polžji pozdrav!
:cast:
Uporabniški avatar
 solatka
Drage moje in dragi moji.

Ful ste pridni.
Jaz sem malo manj. Vseeno pa ostajam "v stiku" s tekom, saj vsak dan med odmorom za kosilo zavijem v park kjer imajo ravno tisti čas tekači (profiji - ta čist ta zaresni :wink: ) treninge.
Je prav fajn opazovat, ko se ogrevajo... Sej si skušam kakšno vajo zapomnit, sam se mi zdi, da preden bom jaz to skapirala kako se dela, bom že obupala.
:roll:
Uporabniški avatar
 lenči
Polžki, sam smo pa res pravi asi Slika .

Naša idejna princeska Slika pase očke na postavnih tekačih Slika , nam pa prepušča, da se potimo Slika . Ampak me se tudi odlično počutimo Slika , četudi gre po Polžje Slika .

Jaz moram reči, da sem danes že pripravljena na novo borbo s kilometri Slika in bom šla eno kratko razdaljo za dušo Slika . Sem mislila, da bom bolj utrujena Slika in sem vesela, da je tako Slika .

Maši nas bo pozdravila Slika s čudovitimo nasmehom Slika , za katerega ji želimo,da ga nosi na licih še v drugo življenje Slika .

Pišite še kaj, da nam ne bo dolgčas Slika, seveda pa ne pozabimo na tek Slika .

Do prihodnjič vas pozdravlja vaš dežurni multikulti motivator Slika

Slika je zakon.
Uporabniški avatar
 Ksenija
ful sem vesela, izvidi so super!!!! zdej grem pa naredit po programu 25 min tempo teka, grem kar do mami na obisk haha
Uporabniški avatar
 lenči
Ksenija napisal/-a:ful sem vesela, izvidi so super!!!! zdej grem pa naredit po programu 25 min tempo teka, grem kar do mami na obisk haha

Čestitam Slika. Uživaj v teku
  • 1
  • 101
  • 102
  • 103
  • 104
  • 105
  • 378

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA