So bili tudi Greg LeMond, Indurain in ostali...
Potem so bili tudi Ben Johnson, Marion Jones in (zakaj) prezgodaj umrla Florence Griffith Joyner..
Na tistem intervjuju je dober citat...
"Zakaj ste se torej začeli dopingirati?
Zaradi tega, ker se tudi vsi drugi športniki dopingirajo. Kar naenkrat so fantje, ki sem jih redno premagoval, vrgli disk deset metrov dlje od mene."
Tudi jaz sam dam roko v ogenj, da je že v mladinski konkurenci, ko sem še jaz tekmoval bil na kakšnem hudem "vitaminčku" marsikateri Italian, ki je bil moj tekmec... Takrat so še doping kontrole vršili drugače kot sedaj... In, ker noben ni mogel tega dokazat.
Čeprav..A ste si pogledali, kako je zgledala npr. Yordanka Donkova, ki je postavljala neverjetne svetovne rekorde? (Enega med drugim tudi na Balkanijadi v Ljubljani.)
..in tudi njej niso nič dokazali, čeprav meni zgleda bolj podobna kakšnemu dedcu, kot pa ženski... (btw...kaj že dela testosteron??)
Ali pa...ŠE BOLJ..Trenutna (že od leta 1983) aktualna svetovna rekorderka na 800 m Jarmila Kratochvilova...
Kako zgleda..Aja, pa ni bila šprinterka... (Zanimivost.. En njen turbo boost filmček - finish teka 4x400 m - bodite pozorni na čas..
http://www.youtube.com/watch?v=-bnZjD7PlGI )
Pa - se opravičujem - tudi Patulidujevo sem videl v živo (če se še kdo spominja mislim, da Barcelone 1992, ko je Gail Devers padla na zadnji oviri, Patulidujeva je pa zmagala), pa tudi ona mi je bila bolj podobna moškemu kot ženski... In nobeni niso nič dokazali a.... Tudi Ljudmilo Enquist (katera je v Atlanti edina premagala Brigito Bukovec) so kasneje dobili, če se ne motim...
Takšni in drugačni "vitaminčki" pomagajo res samo s trdim treningom, lahko pa pomenijo razliko med 1 in 5 mestom...
In za konec, da še citiram še en del interjuja s:
http://www.rtvslo.si/sport/modload.php? ... ens=doping
"Je sploh mogoče stalno dosegati dobre izide v svetovnem merilu brez dopinga?
Teči pod 44 sekund na 400 metrov - nemogoče. Vreči disk prek 71 metrov - "no way". Lahko se zgodi, da bi nekdo s pomočjo vetra tekel na 100 metrov 9,8. Desetkrat na sezono pod 10 sekund, ob dežju ali ob vročini - le z dopingom."
Ker se že dolgo ukvarjam z atletiko (od svojega 12-tega leta) na tak ali drugačen način, mu bi (žal) kar verjel.