Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 kovit
Bor napisal/-a:
usmiljeni_brat napisal/-a:Nose naj bi imel osteoporozo (moški pri dvajsetih???) in zato predpisano zdravilo testoviron, katerega jemanje pa niso prijavili pri mednarodni zvezi.
Ima pa kar nekaj športnikov nenavadne bolezni, baje da ima tudi Isakovičeva šele pred kratkim odkrito astmo.
...no ne vem no...tudi pri meni so astmo odkrili šele pri 35 -ih....a sem zdej dopingiran?

Oprosti nisem mislil tebe, kar se tiče astme.
Uporabniški avatar
 EVicA
Zanimivo je to, kako prikladno veliko kolesarjev je astmatikov .... kar vse namiguje na .....
Uporabniški avatar
 Bor
dejmo še kakšno rečt o njegovi fundaciji.....a je to tudi prevara...
aja btw ....tle mate video njegove najave http://www.livestrong.com/lance2009/
mal se je postaral.....hm od žensk al od dopinga?

go lance go....
Uporabniški avatar
 Bor
kovit napisal/-a:
Bor napisal/-a:
usmiljeni_brat napisal/-a:Nose naj bi imel osteoporozo (moški pri dvajsetih???) in zato predpisano zdravilo testoviron, katerega jemanje pa niso prijavili pri mednarodni zvezi.
Ima pa kar nekaj športnikov nenavadne bolezni, baje da ima tudi Isakovičeva šele pred kratkim odkrito astmo.
...no ne vem no...tudi pri meni so astmo odkrili šele pri 35 -ih....a sem zdej dopingiran?

he he ...tudi če si, mi je vseeno...jaz vem za sebe da nisem skoraj več mogel dihati, z uporabo zdravil pa zdaj lahko še celo tečem...
 kovit
Bor napisal/-a:
kovit napisal/-a:
Bor napisal/-a:

he he ...tudi če si, mi je vseeno...jaz vem za sebe da nisem skoraj več mogel dihati, z uporabo zdravil pa zdaj lahko še celo tečem...

tisto kar napišem tudi mislim...kaj misliš ti je tudi meni vseeno.
 MKC
pri športu je vedno nekdo prvi oz. "najboljši", v tem primeru je bil(oz. morda še vedno) L. Armstrong
Uporabniški avatar
 lojzeP
sem zelo vesel, ko nam kelnarca u brunarici vedno prinese zaprte ( zaziher :roll: ) zelene flaške, pa nam ni dvomiti o primeseh ..... je pa res, da zadnje čase čisto preveč švepsa naročamo :oops:
upam , da mi bo kljub temu nastopiti na prihajajočem prvenstvu polotoka :wink:
Uporabniški avatar
 pementos
Ce se ni dopingiral zakaj je napadel vse tiste kolesarje, ki so govorili o dopingu med kolesarji, ko je dokazano, da je to navada praxa?. Vem, da njega nikoli niso dobili, Marion Jones tudi ne. Kaj pa Javornikova in Ceplakova? Fantje, pogovarjajte se malo z ljudmi, ki so v sportnih krogih. Jaz kar nekaj jih poznam.

Zame profesionalni sport ni vec tisto, kar je bilo vcasih. Mogoce bomo cez nekaj let ugotovili, da tisti, ki ga obcodujes je priznal, da se je dopingiral. Na primer Marion Jones ali Ricco na letosnjemu Touru.
Uporabniški avatar
 pementos
MKC napisal/-a:pri športu je vedno nekdo prvi oz. "najboljši", v tem primeru je bil(oz. morda še vedno) L. Armstrong

V kolesarenju bo vedno Eddy Merckx. Nihce mu ni kos.
 MKC
pementos napisal/-a:
MKC napisal/-a:pri športu je vedno nekdo prvi oz. "najboljši", v tem primeru je bil(oz. morda še vedno) L. Armstrong

nisi me razumel najbolje. zakaj je potem lance osvojil 7 tourov? na vsaki tekmi/dirki mora nekdo zmagati. v teh 7. primerih je bil lance. Lahko bi bil nekdo drug.
Uporabniški avatar
 NaceM
So bili tudi Greg LeMond, Indurain in ostali...
Potem so bili tudi Ben Johnson, Marion Jones in (zakaj) prezgodaj umrla Florence Griffith Joyner..
Na tistem intervjuju je dober citat...
"Zakaj ste se torej začeli dopingirati?
Zaradi tega, ker se tudi vsi drugi športniki dopingirajo. Kar naenkrat so fantje, ki sem jih redno premagoval, vrgli disk deset metrov dlje od mene."

Tudi jaz sam dam roko v ogenj, da je že v mladinski konkurenci, ko sem še jaz tekmoval bil na kakšnem hudem "vitaminčku" marsikateri Italian, ki je bil moj tekmec... Takrat so še doping kontrole vršili drugače kot sedaj... In, ker noben ni mogel tega dokazat.
Čeprav..A ste si pogledali, kako je zgledala npr. Yordanka Donkova, ki je postavljala neverjetne svetovne rekorde? (Enega med drugim tudi na Balkanijadi v Ljubljani.)
Slika
..in tudi njej niso nič dokazali, čeprav meni zgleda bolj podobna kakšnemu dedcu, kot pa ženski... (btw...kaj že dela testosteron??)
Ali pa...ŠE BOLJ..Trenutna (že od leta 1983) aktualna svetovna rekorderka na 800 m Jarmila Kratochvilova...
Slika
Kako zgleda..Aja, pa ni bila šprinterka... (Zanimivost.. En njen turbo boost filmček - finish teka 4x400 m - bodite pozorni na čas.. http://www.youtube.com/watch?v=-bnZjD7PlGI )
Pa - se opravičujem - tudi Patulidujevo sem videl v živo (če se še kdo spominja mislim, da Barcelone 1992, ko je Gail Devers padla na zadnji oviri, Patulidujeva je pa zmagala), pa tudi ona mi je bila bolj podobna moškemu kot ženski... In nobeni niso nič dokazali a.... Tudi Ljudmilo Enquist (katera je v Atlanti edina premagala Brigito Bukovec) so kasneje dobili, če se ne motim...

Takšni in drugačni "vitaminčki" pomagajo res samo s trdim treningom, lahko pa pomenijo razliko med 1 in 5 mestom...

In za konec, da še citiram še en del interjuja s:
http://www.rtvslo.si/sport/modload.php? ... ens=doping

"Je sploh mogoče stalno dosegati dobre izide v svetovnem merilu brez dopinga?
Teči pod 44 sekund na 400 metrov - nemogoče. Vreči disk prek 71 metrov - "no way". Lahko se zgodi, da bi nekdo s pomočjo vetra tekel na 100 metrov 9,8. Desetkrat na sezono pod 10 sekund, ob dežju ali ob vročini - le z dopingom."
Ker se že dolgo ukvarjam z atletiko (od svojega 12-tega leta) na tak ali drugačen način, mu bi (žal) kar verjel.
 Maxy
Sama spremljam tour v živo na gorskih etapah od leta 2004. Sicer sem daleč od kakšnega kolesarskega manijaka :wink: , da bi imela kolesarsko sceno pošlihtano v nulo, ampka mi je všeč vzdušje toura v tistih dneh, zato se vsako leto vračam v francoske Alpe. Se pa vedno znova sprašujem kako so ti fantje sposobni v tiste klance tako letet (sama se namreč na gorske cilje oziroma prelaze tudi odpravim s kolesom), upoštevaje da je za njimi že stotine kilometrov prejšnjih (vsakodnevnih) etap in 100 ali 200 km tistega dne. Ker ko to vidiš v živo, ko prvi dobesedno švignejo mimo tebe, se res vprašaš o čistosti kolesarstva.

Ko se odpravljam na tour, me velikokrat prijatelji vprašajo, če grem spet gledat potujočo lekarno. Sama moram priznat, da odkar v živo spremljam tour težko verjamem, da so kolesarji čisti, pa sem prej tudi verjela v čistost. Verjetno jih je vsaj večina na meji, nemalo pa tudi čez. Sem pa tja vsako leto kakšnega pohopsajo, doping je pa tako verjetno korak pred laboratoriji, tako kot je rečeno že v članku. Vrhunski šport je pač vrhunski šport. ne glede na to, da mi je jasno, da ti fantje trenirajo "kot norci", me težko prepričajo, da lahko samo s "uradnim" treningom zdržijo 3 tedne toura.

Ampak saj pravim, sama se v kolesarsko sceno ne poglabljam toliko, tour mi je všeč zaradi vzdušja in francoskih Alp, zato se tja vsako leto vračam, je pa moje razmišljanje zgolj razmišljanje popolnega laika, ki je lahko povsem napačno.

V čistost Armstronga pa nikoli nisem verjela in me njegova pojava ne touru nikoli ni fascinirala. Leta 2004 sem si ogledala tudi štart ene izmed ravninskih etap in presenečena doživela, da so ga ljudje izžvižgali.

Se pa že veselim naslednjega toura, ker toliko pa drži, da če je Armstrong, je vzdušje še boljše. Še več ljudi in oblikujeta se nekako dva "tabora", eni za Američana in vsi ostali za "kogarkoli drugega, samo Američana ne" in je navijanje in vzdušje še bolj tekmovalno in noro. :wink:

LP
Uporabniški avatar
 pementos
MKC napisal/-a:
pementos napisal/-a:

nisi me razumel najbolje. zakaj je potem lance osvojil 7 tourov? na vsaki tekmi/dirki mora nekdo zmagati. v teh 7. primerih je bil lance. Lahko bi bil nekdo drug.

Armstrongu so nasli EPO v analizi vzorcev od leta 1999, ki so jih analizirali veliko let kasneje. Ker je minilo prevec casa niso mogli ga kaznovat. Nikoli ne bomo vedeli, ce bi se zmagal 7 tourov brez dopinga, mogoce bi, mogoce pa ne. Imel je na voljo najboljse strokovnjake, ker je imel zelo dobre sponzorje.

Mojo mnenje je, da vse tisti, ki so na vrhu so bolj ali manj dopingirani.
Uporabniški avatar
 NaceM
...poleg tega čist praktično - brez VRHUNSKE ekipe (= pomagačev, ki so tudi dobro plačani) nikoli ne zmagaš na nobenem Touru...
Uporabniški avatar
 NaceM
Kdaj je že umrl Slonček Pantani?

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA