prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Nabavil sem si novi Forerunner 405 in hotel inštalirati najnovejši software (Training Center, v. 343) v Visti (32), pa mi ne uspe. Ob zagonu exe fajla se pojavi okno za potrditev licenčnih pogojev, vendar manjka (ni viden) gumb "Next", da bi kliknil nanj in nadaljeval s postopkom. Ta problem se mi pojavi pri vseh Garminovih programih. Nekje sem našel rešitev (ki sem jo večkrat uspešno uporabil), da razzipaš exe fajl v poljubno mapo in zaženeš datoteko s končnico msi. Potem gre inštalacija skozi do konca brez problema. Na ta način mi je uspelo speljati inštalacijo tudi za TC, vendar mi pri odpiranju programa javi napako:
"There is a problem with the Product 84 installation. Please re-install Product 84 and start Garmin Trainning Center Again" in me vrže ven.
Tudi ponovna inšatalacija nič ne pomaga. A mogoče kdo ve kaj povzroča takšno težavo....? mogoče kakšna nastavitev v Visti, drug software,...?
LP
 orlytm
poizkusi pognat program z opcijo "RUN AS ADMISTRATOR", do katere prideš z klikom desnega gumba na miški ob kliku na datoteko.

dodajam: verjetno bi na enak način lahko uspešno zagnal tudi instalacijo.
 Ibanez
Tudi to sem poizkusil. Pravzaprav imam v navadi, da vedno inštalacijske fajle zaženem z izbiro AS ADMINISTRATOR. Pri Garminu žal to ne pomaga..
Sem pa o tem in podobnem primeru pisaril tudi na Garminovo uradno spletno stran (tudi Slovensko), pa nisem dobil nikoli nobenega odgovora... :(
Toliko o prijazni pomoči uporabnikom njihovih izdelkov... Očitno nimajo pojma za kaj gre...
 JAG
hmmm...tudi sam imam Visto, pa se ne spomnim da bi imel kakršnekoli probleme pri inštalaciji. Si scrollal do konca licenčnih pogojev? Včasih moraš prej 'prebrati' vse, preden se lahko strinjaš?

lp
 Ibanez
Vem, kaj hočeš poedat in to sem tudi storil. Ampak štos je v tem , da gumba Next sploh ni vidnega (ostalo je vse normalno, tudi potrditveno polje ali se strinjam s pogoji in ga lahko odkljukam) pa bi moral biti, ... Zadeva se ustavi pri razzipavanju fajla (WinZip Self Extractor..). Istočasno se pojavi to okno, v njem pa je gumb Setup nedosegjiv...Pri normalni instalaciji mislim da tega okna sploh ne vidiš..
Tudi v službi imam Visto pa ni problemov z Garminovimi inštalacijami (nisem preveril za TC). Probelm mi dela Vista na domačem računalniku, čeprav je programska konfiguracija na obeh računalnikih podobna. Drugače pa nimam z ostalim softverom nobenih težav. Samo z Garminom.....Problem mora biti v kakšni nastavitvi same Viste, ali pa se Garmin tepe s kakšnim programom, pa tega ne morem ugotovit...
Uporabniški avatar
 pelvis
Predlagam SportTracks in z njim ne rabiš nobenega Garminovega izdelka več.
Imam pa še dva predloga, ki sta, priznam, preveč radikalna in neumestna, ampak si ne morem, da nebi: XP in FR305 :)
 Ibanez
Sem poizkusil tudi SportTracks. V glavnem je res precej boljši od Garmina, ampak ima tudi svoje muhe. Naprimer, ko sem se poigral s trackom in ga hotel malo popravit, nisem našel ukaza undo.... :?: :!:
Upam da ni spet Vista kriva....
Manjka tudi kakšna prava karta za podlago. Satelitski posnetki so ponekod precej slabi, pa še pri zoomiranju kar izginejo... Tukaj ima Training Center veliko prednost, ker uporablja karte za Garmina, Adria Route, AT, ....

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA