luzr napisal/-a:Air pegasus gtx si še nisem ogledal v živo zato bom zelo previden s trditvami...
Preveri če se ti zdijo pretrde. Bi+ojda imajo izboljšano blaženje.
Zakaj pa naj bi bile trde? Po sliki sodeč podplat ni tak kot pri Trail izvedbah, meni se to zdi bolj cestni Pegasus z membrano zgoraj, torej copat za po cesti v mokrem ali pozimi.
No, jaz imam Pegasus 2007 cestne in Pegasus Trail Clima III - te so malce trše, ampak se da tudi po ravnem v njih, žal pa tale Clima ni goretex membrana, pač pa neka cenejša izvedba. Za običajen dež ali tek po mokri travi sicer OK, v nalivu pa že po nekaj minutah premočijo spredaj, ampak gre voda večinoma tudi ven, ni panike. Resda pa v neurju in hujšem nalivu prej ali slej zajameš pri gležnju, ali pa voda teče po hlačah ravno v copat, ne glede na to, kakšno membrano ima! (v takih razmerah dobiš vodotesnost le v visokih gojzarjih, pa laufaj v njih, če moreš)
Kar se tiče zračnosti, jaz sem tudi poleti tekel v teh z membrano, meni se zdijo dovolj zračne, resda pa poleti tečem ali zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko je hladneje, nikoli sredi dneva.
Da imajo "izboljšano blaženje", pa itak pri vsaki novi seriji napišejo.