Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 luzr
To si že spraševal, pa ni bilo odgovorov.
Najverjetneje še nihče nima teh superg.

Imel sem podoben model. Nike Teocalli GTX, torej take z membrano. Bile so zelo trde, tudi na makadamu. Žal so mi razpadle po manj kot 50 km, a je šlo verjetno za napako v seriji.

Air pegasus gtx si še nisem ogledal v živo zato bom zelo previden s trditvami...
Preveri če se ti zdijo pretrde. Bi+ojda imajo izboljšano blaženje.
http://store.nike.com/emeastore/?&ref=# ... //0--0/,|3
Predvidene so za mokro vreme in so uporabne pri nižjih temperaturah. Idealno za potepe po mokrih travnikih.
V gtx čevlih noga ostane dolgo suha. Če le ne zajemaš luž...
Membrana vzdrži ob pravilni negi in uporabi dovolj.

O običajnih pegasusih je bilo marsikaj rečenega. V rubriko išči vnesi željeno besedo in zvezdico in nato brskaj... Na prmer takole: pegasus* .
Uporabniški avatar
 Laufer
Jaz jih ne poznam, imam pa včerajšnje izkušnje z Nike Steens III prav tako z membrano.
Če tečeš po mokrem terenu so OK, prav tako pozimi, če pa močno dežuje ugotoviš, da so vodotesne, voda gre pri gležnju noter (jezik copata je zašit in tam voda ne gre noter), ven pa ne in tako tečeš dobesedno v vodi.
Pozimi noga ostane topla in tudi podplat je primeren za različne terene.

http://www.superge.si/html/svn/2273472-AA.shtml
Uporabniški avatar
 Laufer
To je 2 leti star model in ga ni več na tržišču :D.
 wind
luzr napisal/-a:Air pegasus gtx si še nisem ogledal v živo zato bom zelo previden s trditvami...
Preveri če se ti zdijo pretrde. Bi+ojda imajo izboljšano blaženje.

Zakaj pa naj bi bile trde? Po sliki sodeč podplat ni tak kot pri Trail izvedbah, meni se to zdi bolj cestni Pegasus z membrano zgoraj, torej copat za po cesti v mokrem ali pozimi.

No, jaz imam Pegasus 2007 cestne in Pegasus Trail Clima III - te so malce trše, ampak se da tudi po ravnem v njih, žal pa tale Clima ni goretex membrana, pač pa neka cenejša izvedba. Za običajen dež ali tek po mokri travi sicer OK, v nalivu pa že po nekaj minutah premočijo spredaj, ampak gre voda večinoma tudi ven, ni panike. Resda pa v neurju in hujšem nalivu prej ali slej zajameš pri gležnju, ali pa voda teče po hlačah ravno v copat, ne glede na to, kakšno membrano ima! (v takih razmerah dobiš vodotesnost le v visokih gojzarjih, pa laufaj v njih, če moreš)
Kar se tiče zračnosti, jaz sem tudi poleti tekel v teh z membrano, meni se zdijo dovolj zračne, resda pa poleti tečem ali zgodaj zjutraj ali pozno zvečer, ko je hladneje, nikoli sredi dneva.

Da imajo "izboljšano blaženje", pa itak pri vsaki novi seriji napišejo. :D
 luzr
@wind: Ti rad uporabljaš obutev z membrano tudi poleti, jaz jo raje le pozimi. Zanimivo si pojasnil stvari; sedaj prihaja sezona, ko boš to večkrat lahko ponovil: ;)

Zanalašč sem dodal tisto o blaženju, ker so bili Teocalliji praktično neuporabni. Zame pretrdi.

Omenjenih nisem imel v rokah, ne na nogah. Ker je wolf.user spraševal dvakrat sem napisal nepreverjeno.
Še vedno menim, večina teh modelov z membrano je pretrdih za tek. T+razen po travi ali snegu.
Za hojo so lahko zelo dobri.

@Laufer: Čudi me, če je to dve leti star model.
Uporabniški avatar
 wolf.user
Ta model nike pegasus + 25 gtx imajo v Tomas sportu2 v celju in v intersportu.
Prodajalci so mi trdili, da ima isto blaženje kot nike pegasus + 25 brez gtx zaščite.

Ko sem tekel po trgovini so se mi zdeli res malo trši, ampak mogoče samo zato, ker sem pred njimi sprobal asics nimbus 10, ki je zelo blažen. Rekli so mi, da so nike pegasus za mojih 80 kg primerno blaženi.

Ampak glede na to, da se mi zdijo nekateri prodajalci, kot delavci preko študenta, ki hvalijo model samo zato, da bi ga prodali(čerpav model sploh ne poznajo),raje tukaj vprašam za vaše mnenje. (opravičujem se, ker sem isto temo 2x odprl)
Uporabniški avatar
 paprikar
Tečem v Mizuno Wave Rider, Nemesis, Salomon GTX in Nike Air Pegasus (brez membrane). Od vseh so mi Nike še najbolj mehke. Ker imam težave s koleni in me bolijo če tečem po trdih površinah imajo verjetno tudi dobro blaženje, saj me po teku po asfaltu v njih ne bolijo. Kolikor sem videl, sta profila obeh (z in brez membrane) enaka, tako da bistvenih razlik verjetno ni.

Skratka, dobil sem jih za pol cene na razprodaji in kljub začetni skepsi sem z njimi ZELO zadovoljen.

lp,n
Uporabniški avatar
 ts čopova 14
:arrow: Pegasus 25 gtx ima na podplatu večje kose rahlo trše gume, copat brez gtx membrane pa ima isto gumo, kombinirano z mehkejšo gumo. Zato je posledično copat brez gtx membrane tudi mehkejši in fleksibilnejši, vzrok temu pa je tudi mehkejši zgornji tekstilni del.

Glede blaženja je copat med bolje blaženimi v svojem razredu. Najbolje, da pridete in zadevo sprobate, saj je tudi vaši teži primeren copat, če ste nevtralni tekač. To pa itak pogledamo najprej ;)

LP TS ČOPOVA 14
Uporabniški avatar
 wolf.user
Saj sem ga že sprobal v TS2 v Celju, vendar se v tistih 5 min sprehajanja po trgovini ne morem odločit ali je pravi zame al ne, saj ne mislim vržti 125€ v napačen copat, glede na to , da sem študent in mi študentje nimamo nikol preeveč denarja=)

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA