LoniM napisal/-a:Ojoj, kam to pelje. A zdaj sem pa še jaz kriva, ker sem zaposlena v državni upravi, no, vsaj tak občutek imam. Hotela sem reči, da mi tale državna uprava razen plače, ketro si mora vsak na tak ali drugačen način zaslužiti, ni v 10ih letih, odkar sem v službi, šenkala ničesar. Kvečjemu se je po njenih izračunih zmotila v kakem znesku in sem morala še to vračati (gre za mininmalce, ma raje to, kot da se mi čez x let obesijo okoli vratu). Koliko kdo dela, je pa odvisno od njega samega, poznamo štose o ... In o tem, da sem za zadnji mesec dobila celeih 12 centov uspešnost, da te na ta zadnjo vrže. In kot sem že zgoraj napisala, osnovni psiarniški material, če hočem normalno delati, sem si morala kupiti sama. Toliko o radodarnosti države do svojih uslužbencev, vsaj do tistih, ki nismo pri koritu.
Ima pa delo v državni upravi zame en velik plus, ob vikendih ne delam (ok, policaji tu noter verjetno ne pašejo), iz službe lahko grem prej, odvisno od plus ur, imam fiksen delovni čas, najkasneje ob petih me vržejo ven zaradi alarma.
To, da pa večina njihovih obljub ostane na papirju, pa vemo vsi. Bere se oh in stoh, se prijaviš, potem pa je vse tiho. Tega sem tudi že navajena. In zato jim ne verjamem PIKA
roky1 napisal/-a:Za vse ki ste fouš teh dresov! Zunaj je že tri mesece razpis za 150 policistov in še ni zaključen. Kandidati, ki ste pripravljeni po končani 18 mesečni akademiji delat za 650 Evrov neto plače Vabljeni. Z malo sreče dobite tudi vi drugo leto drese za 14. LM
LP Rok
milkec napisal/-a:Pa vendarle tokrat zelo podpiram in to zaradi tistih delavcev na nižjih mestih, ko bodo vsaj kdaj kaj dobili. Sem delal (sicer kot študent, vendar pa več let redno) v javnem zavodu pa sem po treh letih povsem mrtev "izstopil", ker kljub fiksnem urniku in redni plači, sam sebe nisem mogel razvijati zaradi birokracij.
spela* napisal/-a:Milkec, v javnih zavodih teh dresov ne bodo dobili:
- dresi so namenjeni SAMO uslužbencem državne uprave, z izjemo študentov, ki redno delajo v državni upravi.
- dresi niso namenjeni družinskim članom
- dresi niso namenjeni javnim zavodom in drugim institucijam
roky1 napisal/-a:Za vse ki ste fouš teh dresov! Zunaj je že tri mesece razpis za 150 policistov in še ni zaključen. Kandidati, ki ste pripravljeni po končani 18 mesečni akademiji delat za 650 Evrov neto plače Vabljeni. Z malo sreče dobite tudi vi drugo leto drese za 14. LM
LP Rok
kovit napisal/-a:matr glih dons sem naroču tale dres. meni je pa prav fino...če pa kdo misl da ga bom dobu zastonj se preklet moti. Tud jest plačujem davke pr plači...in se upam trdit da procentualno več kot marsikateri od tistih ki so nam fovš telih dveh kosov cunj.
Se mi zdi da so ti dresi glih tolk zastonj kot zastonj vrtec za ta drugega otroka...
VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA