prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 wrong
Jest sam upam, da ne bomo v teh dresih kamenjani na LM!!! Za vsak slučaj pridem s čelado (tudi službeno) :P
Uporabniški avatar
 pajo
Za kakšne nas pa imaš? Dobil boš samo pozitivne vtise po celi trasi in ogromno navijačev, ki te bodo spodbujali od začetka do konca. Brez zbadljivk.
Uporabniški avatar
 NaceM
LoniM napisal/-a:Ojoj, kam to pelje. A zdaj sem pa še jaz kriva, ker sem zaposlena v državni upravi, no, vsaj tak občutek imam. Hotela sem reči, da mi tale državna uprava razen plače, ketro si mora vsak na tak ali drugačen način zaslužiti, ni v 10ih letih, odkar sem v službi, šenkala ničesar. Kvečjemu se je po njenih izračunih zmotila v kakem znesku in sem morala še to vračati (gre za mininmalce, ma raje to, kot da se mi čez x let obesijo okoli vratu). Koliko kdo dela, je pa odvisno od njega samega, poznamo štose o ... In o tem, da sem za zadnji mesec dobila celeih 12 centov uspešnost, da te na ta zadnjo vrže. In kot sem že zgoraj napisala, osnovni psiarniški material, če hočem normalno delati, sem si morala kupiti sama. Toliko o radodarnosti države do svojih uslužbencev, vsaj do tistih, ki nismo pri koritu.
Ima pa delo v državni upravi zame en velik plus, ob vikendih ne delam (ok, policaji tu noter verjetno ne pašejo), iz službe lahko grem prej, odvisno od plus ur, imam fiksen delovni čas, najkasneje ob petih me vržejo ven zaradi alarma.
To, da pa večina njihovih obljub ostane na papirju, pa vemo vsi. Bere se oh in stoh, se prijaviš, potem pa je vse tiho. Tega sem tudi že navajena. In zato jim ne verjamem PIKA

Imaš kak plan za dosegat? (No, policaji majo neke norme, koliko morajo kasirat, sam baje jih ni težko dosečt.)
 ton
Orkabaka, tule sem temo povsem prezrl, pa me je zelo imelo, da bi jo kljub 'sekretivnosti' nadrejenih tule malo obelodanil. Ker je tudi mene prav prizadelo, kako si butasti uradniki predstavljajo, da bomo še bolj butasti uradniki nekakšne 'tekoče reklame'.
In sem se pritožil pri viru, kjer so me pa silno resno vzeli češ 'kaj godrnjaš, prijave kar dežujejo'.

Ostane mi, da kot državni uradnik rečem, da me je sram, da državna uprava takole gospodari z javnim denarjem.
Uporabniški avatar
 roky1
Za vse ki ste fouš teh dresov! Zunaj je že tri mesece razpis za 150 policistov in še ni zaključen. Kandidati, ki ste pripravljeni po končani 18 mesečni akademiji delat za 650 Evrov neto plače Vabljeni. Z malo sreče dobite tudi vi drugo leto drese za 14. LM
LP Rok
Uporabniški avatar
 natasa
roky1 napisal/-a:Za vse ki ste fouš teh dresov! Zunaj je že tri mesece razpis za 150 policistov in še ni zaključen. Kandidati, ki ste pripravljeni po končani 18 mesečni akademiji delat za 650 Evrov neto plače Vabljeni. Z malo sreče dobite tudi vi drugo leto drese za 14. LM
LP Rok

BRAVO !!! :clap: :hehe:
Uporabniški avatar
 milkec
Sem imel 5 minut časa in sem na hitro preletel debato in ponavadi ne komentiram, sploh pa zagovarjam državo in javno upravo.

Pa vendarle tokrat zelo podpiram in to zaradi tistih delavcev na nižjih mestih, ko bodo vsaj kdaj kaj dobili. Sem delal (sicer kot študent, vendar pa več let redno) v javnem zavodu pa sem po treh letih povsem mrtev "izstopil", ker kljub fiksnem urniku in redni plači, sam sebe nisem mogel razvijati zaradi birokracij.

Takrat sem hotel delati in tudi kaj narediti in delal bi tudi čez redni čas (v bistvu ljubiteljsko), da bi naredil kaj dobrega, ker me je to zelo mikalo. Pa so mi gospodje zelo hitro razložili, da se tako v javnih zadevah ne dela. Od takrat sovražim take službe, ne pa takih delavcev.

In zaradi tega to akcijo podpiram zaradi tistih delavcev, ki jim bo to vsaj nekaj pomenilo, da bodo vsaj kaj dobili.

Glede na dejstvo o davkoplačevalskem denarju... Za te drese gre tako malo, da nima smisla o tem razglabljati.

Gre pa mogoče v isti sapi pokarati kakšne v privatnem sektorju, ki bi si take drese oz. na splošno spodbujanje k rekreaciji z lahkoto privoščili, pa jim je to smrtni greh zapravljati za take zadeve.
Ampak to je mogoče za kakšno drugo temo!
 mojA
Tudi meni se zdi ta poteza v redu in na mestu. Inšpektorji in policaji morajo pa ja imeti kondicijo ;-)

In lepo bi bilo, če bi se take geste spomnili tudi ostali.
 spela*
milkec napisal/-a:Pa vendarle tokrat zelo podpiram in to zaradi tistih delavcev na nižjih mestih, ko bodo vsaj kdaj kaj dobili. Sem delal (sicer kot študent, vendar pa več let redno) v javnem zavodu pa sem po treh letih povsem mrtev "izstopil", ker kljub fiksnem urniku in redni plači, sam sebe nisem mogel razvijati zaradi birokracij.

Milkec, v javnih zavodih teh dresov ne bodo dobili:

- dresi so namenjeni SAMO uslužbencem državne uprave, z izjemo študentov, ki redno delajo v državni upravi.
- dresi niso namenjeni družinskim članom
- dresi niso namenjeni javnim zavodom in drugim institucijam
Uporabniški avatar
 milkec
spela* napisal/-a:Milkec, v javnih zavodih teh dresov ne bodo dobili:

- dresi so namenjeni SAMO uslužbencem državne uprave, z izjemo študentov, ki redno delajo v državni upravi.
- dresi niso namenjeni družinskim članom
- dresi niso namenjeni javnim zavodom in drugim institucijam

Saj to vem... kar sem hotel napisati je bilo bolj splošno in na širše. Hotel sem poudariti, da podpiram take in podobne akcije, ker so tisti zaposleni marsikdaj na slabšem kot kdo drug, kljub vsem prednostim, ki jih tudi imajo.

Je RoKo lepo napisa... če je tako lepo njim, potem je vprašanje zakaj ne morejo popolniti vseh mest za nove policiste.
Uporabniški avatar
 NaceM
roky1 napisal/-a:Za vse ki ste fouš teh dresov! Zunaj je že tri mesece razpis za 150 policistov in še ni zaključen. Kandidati, ki ste pripravljeni po končani 18 mesečni akademiji delat za 650 Evrov neto plače Vabljeni. Z malo sreče dobite tudi vi drugo leto drese za 14. LM
LP Rok

...zaključi se 19.9.. Zato pohitite...
 kovit
matr glih dons sem naroču tale dres. meni je pa prav fino...če pa kdo misl da ga bom dobu zastonj se preklet moti. Tud jest plačujem davke pr plači...in se upam trdit da procentualno več kot marsikateri od tistih ki so nam fovš telih dveh kosov cunj.
Se mi zdi da so ti dresi glih tolk zastonj kot zastonj vrtec za ta drugega otroka...
 kovit
ton napisal/-a:Ostane mi, da kot državni uradnik rečem, da me je sram, da državna uprava takole gospodari z javnim denarjem.

Stari pr moji plači šparajo da je kaj, verjemi :)
Uporabniški avatar
 pershing
Vsa pohvala dragi tekaški sotrpini Milkec, MojA, Kovit, Roky 1, Natasa in vsi ostali pozitivci..., morm rečt, da ta fovšarija res nima meja. Škoda ker ne gori, zima je pred vrati. Toliko negativne energije kot jo nekateri vlagate v svoje poste rajši usmerite v tek in zagotovo se boste počutili bolje, če pa vam je res tko slabo in bi RADI ŽIVELI ZELO DOBROOOOOOOO, PA SE PRIDRUŽITE USLUŽBENCEM V DRŽAVNI UPRAVI IN URESNIČITE SVOJE SANJE...

MORDA PA OB NASLEDNJIH VOLITVAH KAKA STRANKA NAMENI DENAR ZA DRESE NAJBOLJ ZAVISTNIH!!!

PA LEP POZDRAV VSEM TISTIM, KI MISLIMO DOBRO, SE VIDIMO NA 13. LM :wink:
Uporabniški avatar
 NaceM
kovit napisal/-a:matr glih dons sem naroču tale dres. meni je pa prav fino...če pa kdo misl da ga bom dobu zastonj se preklet moti. Tud jest plačujem davke pr plači...in se upam trdit da procentualno več kot marsikateri od tistih ki so nam fovš telih dveh kosov cunj.
Se mi zdi da so ti dresi glih tolk zastonj kot zastonj vrtec za ta drugega otroka...

...da ne bo pomote (pa nisem nobenemu fauš, ker sem s svojim dresom čisto zadovoljen), ampak tudi jaz plačujem davke. :D :D In otrok nimam - torej tudi zastonj vrtec mi noben ne plača.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA