prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
 ivancek26
javaman napisal/-a:Dal gor in opazil, da mi je po popravku na začetku FR405 kazal hitrost 30 km/h in potem počasi lezel proti 0. Drugače pa dela OK.

Še nekaj. Priporočam, da se popravke daje gor na vsake 7 dni. Zakaj?

V resnici sem opazil, da se namestita dve zadevi.

Prvo nalaganje je popravek sam - v tem primeru v2.30. Novi popravki so na voljo na vsake nekaj mesecev.

A zatem se je še naložil SiRFInstantFix, ki omogoča prenos pozicij satelitov preko spleta. Na tak način ti FR405 najde satelite v nekaj sekundah. Drugače s časoma iskanje satelitev postaja daljše in daljše.

The SiRFInstantFix™ end-to-end service greatly improves start-up times
for any location-aware device with network connectivity capability. Fast
start-ups—in as little as 5 seconds—are made possible by employing
a small Extended Ephemeris file acquired over any wireless or wireline
internet connection, and accurate for up to seven days. Supported on
all SiRFstarIII™ chip solutions, SiRFInstantFix is the perfect solution for
occasionally or always connected navigation-enabled devices.
[/quote]

Na kakšen način si videl, da se je načožil tudi SiRFInstantFix. Ko sem update-al uro nisem bil zraven, tako da nisem pazoval kaj se je preneslo. Ali se da to kje videti (v meniju ure ali kje drugje)? Res pa je, da je na balkonu 405-tka našla satelite zelo hitro.

lp
 Arzen
Sam ima prav tako FR 405 vendar imam eno težavo(ali pa tudi ne) višina je zelo nerealna. Ko recimo pridem domov iz teka (sama ravnina) mi kaže 150 m višinske razlike jo je pa max 10m tudi ko gledam graf ni raven. Nikoli na enaki progi ne pade pod 100m višinske razlike.

Še ima kdo takšne težave oz ali je to pač max natančnost ki jo zmore prejeti iz satelitov. Vem da če bi imel barometer bi bila zadeva veliko bolj natančna vendar vseeno se mi zdi to preveliko odstopanje.
 Arzen
Poznam vendar nisem vedel da zna to popravit. Ali zna ta ST izvozit nazaj v TCX datoteko ker v exportu nisem našel tega. Zakaj namreč to potrebuje? Ker imam Mac-a (OSX sistem) in na njem uporabljam drug program Ascent( http://montebellosoftware.com/ ). Za moje pojme vrhunski program (100x boljši od Polarjevega) Tudi lepši od ST vendar ima manj bonbončkov. :(
 JAG
tudi motionbased zna popraviti napake pri višini
Uporabniški avatar
 Vreme
JAG napisal/-a:tudi motionbased zna popraviti napake pri višini

A obstaja ta program tudi za okna???
 Arzen
To je web aplikacija...
Uporabniški avatar
 javaman
@ivancek26:
dve zaporedni nalaganji sta se izvedli: časovno 9 minut in 2 minuti
Uporabniški avatar
 Laufer
Včeraj opravil test vodotesnosti Garmina 405 na teku v Povirju.
Ne glede na dež, ki je bil na trenutke kar močan, je ura brez proglema prestala test. Nobenega rosenja ali kakršnih koli drugih problemov.
Zato, le pogumno na dež z njo. :lol:
Uporabniški avatar
 maca
Mene pa je moja 405-ka zezala od dneva nakupa, včeraj mi je vseh 11 km kazala satelite in nič drugega. tek sicer arhivirala z vsemi podatki :)

Sem jo imela na sumu, da..... :twisted: in sem jo že vračala oz. menjala, pol sem jo pa ponoči :!: resetirala in glej ga zlomka - danes mi je prvič delala brezhibno. :laola

Torej, priporočam.
Uporabniški avatar
 javaman
Malo sem potestiral iskanje satelitov. Zaradi bolečin v gležnju že nekaj časa nisem uporabljal ure. In po dolgem času neuporabljanja je pri iskanju potreboval 92 sekund. 5 minut kasneje sem ponovil vajo in potreboval le 7 sekund. Uro kasneje pa je naraslo na 73 sekund.

Za primerjavo: GPS na mojem telefonu ob uporabi podatkov o satelitih z interneta je potrebal okoli 50 sekund.
 klempa
glede satelitov: sam ga dam 2-3 minute pred tekom (ko se obuvam) na okensko polico, da najde satelit. Nato ugasnem in vzunaj ponovno prizgem. Satelite najde v 5 sekundah ;)

lp klempa
Uporabniški avatar
 slovon
klempa napisal/-a:glede satelitov: sam ga dam 2-3 minute pred tekom (ko se obuvam) na okensko polico, da najde satelit. Nato ugasnem in vzunaj ponovno prizgem. Satelite najde v 5 sekundah ;)

Isto strategijo uporabljam pri FR305 :))

Lp, slovon
Uporabniški avatar
 javaman
Slovon, a ne bi mogla to uro uporabljat tvoja najdražja? :wink:

P.S.

Mogoče se v petek kaj pri vas oglasim. Imam novo igračko 8)
Uporabniški avatar
 slovon
javaman napisal/-a:Slovon, a ne bi mogla to uro uporabljat tvoja najdražja? :wink:
P.S.
Mogoče se v petek kaj pri vas oglasim. Imam novo igračko 8)

Deal je bil: Jaz njej Polarja, ona meni Garmina :D
Itak vecinoma ne moreva hkrati na tek, tako da vzameva kar nama pase iz zbirke igrack.
Vcasih celo oboje, ko sva primerjala kalorije - nobenega pametnaga zakljucka :-)

Kar uleti, do 16h sem gotovo se tu.

LP, slovon
  • 1
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 59

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA