Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 lenči
Bojan Ambrožič napisal/-a:Ma jaz sem pa včeraj zbolel. Grlo tako, da komaj požiram. Vročino sem imel, da me je mrzlica tako tresla, da sem po hiši hodil v bundi in še me je zeblo. Poleg tega me pa vse mišice bolijo. Očitno sem staknil neko virozo. :? To je posledica nagle ohladitve, katere moje telo ni moglo prenesti. Upam, da se čim prej pozdravim.

Želim ti čimprejšnje okrevanje :lol:
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Hvala.

Jutri bom pa moral tek na Vodiško planino izpustiti. Skrbi me, da se mi bo viroza zelo dolgo vlekla. 2 leti nazaj sem jo imel kar 3 tedne. Nič posebnega mi ni bilo. Le veš čas vse splošna nemoč in bolečine v mišicah.
Uporabniški avatar
 lonely
Bojan Ambrožič napisal/-a:Hvala.

Jutri bom pa moral tek na Vodiško planino izpustiti. Skrbi me, da se mi bo viroza zelo dolgo vlekla. 2 leti nazaj sem jo imel kar 3 tedne. Nič posebnega mi ni bilo. Le veš čas vse splošna nemoč in bolečine v mišicah.

Želim ti uspešno in hitro okrevanje.
Ne skrbi,tekov bo še pa še.

Lp
 gs1422
paprikar napisal/-a:
gs1422 napisal/-a:
paprikar napisal/-a:jaz sem šel včeraj po SAM-u pretegnit noge na 5km progo. v okolici KK (Trška gora, Sremič, Libna).
lp,n

Jaz sem pa mislil, da sem edini iz Posavja, ki se pripravlja za LM. :shock:

Priznam da so moje "priprave" čist amaterske, saj kombiniram potapljanje, tek in kolesarstvo. Vseeno pa 3x na teden laufam, več skoraj ne, zaradi kolena. Enostavno moram imet pavzo med teki (v obliki kolesarjenja recimo).

Dejva se zmenit za kakšen skupni tek, če se uskladiva v tempu seveda :D

Recimo en krog KK-Pohanca- Brežice- Krška Vas- KK je ravno 30km (preverjeno večkrat s kolesom).

Jutri grem v Šmarje na 21-ko. Prideš?

lp, Nenad

P.S. Tudi jaz imam občutek da nihče ne teka v moji okolici in sem bil zadnjič prav vesel, ko sem videl nekoga z lučko kako ga žge mim Pacifika :)

Pozdrav!

Pa ne mi rečt, da si Vidra? Daj mi zrihtaj ene dobre plavuti za prosto potapljanje no? Fehtam že en mesec, da bi mi nekdo naročil preko zveze pa še nič. :)

Lahko se zmeniva za en skupen trening. Jaz sem samo rekreativec tako, da tempo nimam bogve kakšen - 36 kilometrov imam okrog 3 ure. A ni Pohanca preveč nevarna za laufat? Tista ravnina je kar huda in folk nori kot zmešan.

Na Roka pa jutri ne grem. Bom v lastni režiji raje šel na eno 36-ko. Morda 38. Rok mi deluje bolj kot vaška veselica kot pa tekaška prireditev. Me že tretje leto vabijo pa me nekako ne pritegne.

Drugače imam pa traso Dobova - Kapele - Rakovec - Rigonce - Mostec - Čateške toplice - po nasipu do stare savske struge potem pa nazaj po isti poti v Dobovo. Včasih pa skočim še na Šentvid in sestopim skozi Mrzlavo vas na Malence pa potem po nasipu domov.
Uporabniški avatar
 paprikar
Nisem Vidra:) V krškem imamo veliko potapljaških klubov, pa žal nobenega Potapljača. Lahko pa ti komot posodim svoje plavuti za prosto potapljanje, al ti jih pa vzamem ob prvi priliki v LJ.

Pohanco "sekam" s tem da tečem mimo nuklearne, Vrbine, Pesje, kjer prideš na konc Pohance vn. Tekel sem tudi po nasipu mimo nuklearne in se skoraj zgubil saj je mali miljon "cest". Dobre ture delaš, bi uletel na eno 35-ko v začetku oktobra. Do maratona bi rad naredil vsaj 2-3 teka okoli 40.

@Bojan - moj dedek bi rekel veliko čaja z domačim medom. Držim pesti da se pozdraviš.
Uporabniški avatar
 Radolca
Še nobeno leto se nisem posebej pripravljal za katerikoli maraton (po pravici povedano, sem do pred dveh let nazaj tekal tolk al tolk samo ljubljansko polovičko :? ). Pred leti sem pretekel cca 350 km na leto, lani me je pa malo bolj "potegnilo v tek" in sem pretekel "celih" 800 km :shock:
Letos pa pač tečem "preveč" v primerjavi z ostalimi leti.
Sem se pa začel malo bolj resno pripravljati na "ljubljanca". Predvsem zato, ker grem letos prvič (in seveda ne zadnjič) na 42-ko. Ideja o 42-ki je "zorela" že od letošnje pomladi naprej v moji glavi. Meseca avgusta smo se pa čisto "ponevedoma" po preveč popitega piva dogovorili s kolegom, da gremo "štepat" kroge okoli Blejskega jezera. Pretekel sem 4 kroge, kar skupaj nanese 24 km. Za tisti tempo, keterega sta narekovala kolega, je bilo počutje po teku zelo solidno. Potem sem pa še dve daljši razdalji pretekel in glej ga zlomka, ideja je dozorela.
Od takrat naprej vzdržujem tisti nivo pripravljenosti, kakršen je bil, brez kakršnihkoli posebnih priprav. Še en daljši tek bom pred maratonom odtekel, da "slučajno ne pozabim" kako se teče na daljših razdaljah.
Res je pa tole, ko enkrat pretečeš daljšo razdaljo od recimo 30 km, polovička maratona ni noben problem. Še do lani sem kot priprave na polmaraton, pretekel največ cca 18 km. In se mi je to zdela zelo dolga trasa. Zadnjič sem govoril s kolegom, da zadnje čase trenira le intervale, teke pod 10 in nad 10 kilometrov. Medtem ko tekov od deset do dvajset km sploh ne teče. Zanimivo, meni se pa razdalij pod deset "ne da teči"
Meni, ker sem bolj "težkokategornik", ustrezajo daljše razdalje. Ker pač nisem dovolj hiter, da bi lahko kakšne rekorde podiral na krajših.
Zato zadnje čase tudi ne hodim na tekme, kjer je razdalja pod 10 km. Ker mi tak tek zasede celotni dan, v katerem bi se lahko pripravljal na maraton oziroma pretekel kakšno daljšo razdaljo tisti dan.
Toliko o mojih pripravah oziroma o mojem pristopu do (pol)maratonov
Uporabniški avatar
 IČA
Že od začetka leta me vseskozi pestijo poškodbe, ko popravim/pozdravim eno, se mi spet pojavi druga, res nimam pojma kaj se dogaja. Najtežja in najhujša stvar, ki me je pestila v tej sezoni je išias in zaradi tega sem se moral odpovedati večini zastavljenim tekaško/pohodniškim ciljem za letošnje leto. Nikakor mi ni uspelo spraviti skupaj več kot en mesec neprekinjenih priprav in zadnji cilj je ostal LM, ki pa sem ga tudi moral skrajšati na 21km. Treniral sem po programu http://www.myasics.com/uk/?cookie=1 in ravno danes se mi ta del programa zaključuje. Od zadnjega treninga v četrtek pa so se mi spet pojavile "prijetne" bolečine v križu in kolku, tako da bom spet kakšen dan na prisilnem počitku, dokler bolečina ne pojenja :cry: . Upam, da bolečine minejo in da lahko nadaljujem priprave in vsaj ta letošnji cilj izpolnim. Potem pa si vzame čas do konca leta in poskušam pozdraviti vse poškodbe.

Vsem pa želim, da pretečejo brez poškodb zastavljeno kilometrino.

lp
 gs1422
@Paprikar: Ni problema. V Dobovi sem samo med vikendi tako, da dela dolge teke v soboto zjutraj. Tam okrog 7.30 startam. Če boš imel voljo in čas - vabljen. ;)
 dejanhb
pozdravljen,

kej so pa skupne prijave za LJ maraton?

hvala
Uporabniški avatar
 Loni
dejanhb napisal/-a:pozdravljen,

kej so pa skupne prijave za LJ maraton?

hvala

Očalca na nos, so na prvem mestu v vsaki rubriki, drugače pa med splošnimi obvestili. :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 pajo
Priprave :D ? Ja se vsak dan sproti podirajo in se še bodo vsaj tako kaže upam samo, da bom vsaj v soboto pred tekom lahko počival v miru. Sam tek pa ne bi zgubljal besed - recimo uspeh, da pridem v doglednem času v cilj!
Uporabniški avatar
 Samo:-)
Jaz sem prijavljen na 21ko. Še pred 2 meseci sem bil zihr, da bo 42ka pa se je pojavilo vnetje golenice, ki še do danes ni 100% sanirano. Moja "pobožna" želja za LM je priti skozi cilj.

Treningi: Ta mesec bo vsega 30km :? teka. Ta teden imam dva lahkotna teka, max 5km in 2x z MTB na Žigartov vrh (Pohorje - cca 1.000 v.m.).
Uporabniški avatar
 Eustahije
Evo, jaz sem pa včeraj prvič v življanju pretekel 21km v enem kosu! Mali maraton imam že pod streho, zdaj moram samo še ne zboleti do konca oktobra in smo na konju! 2h na 21km med treningom mi da super šanse da ne bom zadnji, kar je ena od dveh stvari ki jih pričakujem od sebe na malem maratonu. Prva je očitno dokončat lauf, druga pa je že omenjena "ne bit zadnji".

Mislim da sem včeraj malo pretiraval, ampak ko sem bil že pri 19. kilometru nisem mogel kaj da ne bi šel do kraja, ene stvari je včas treba pritisnit pa it do konca ... kot če bi se 3 mesece vozil na morje in potem 2km pred obalo rekel: "eh, bom jutri" :) No, prijavljen sem tudi, plačal sem tudi že ... ni ovir, razen če mi kak picornavirus povzroči nasopharyngitis ( obožujem google, vedno izpadem ful šolan, prejšnje pomeni "če ne zbolim" )

:D
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Po 1 tednu ležanja bolj ali manj v postelji, sem se navsezadnje odpravil vsaj na kratek sprehod. Ne morem biti skoz noter. 3 km razdalja je bila zame pravi izziv. Sicer pa mi je sprehod v prijetnem jesenskem vremenu dobro del. :)

Ampak noge me pa niso ubogale. Trenutno sodim med invalide. Svojega zdravja še en vidim.
Uporabniški avatar
 raf
Tale ohladitev je tudi meni vzela veselje do teka, oziroma že cel teden kiham, ker so vsi okrog mene total zabuhli v obraz in govorijo v enih piskajočih tonih, ki jih razume verjetno samo kaka dobra vila.
Uspel sem celo narediti en posten trening in računam, da bi moral drugi teden malo stopiti na plin vsaj trikrat na teden, da bo forma primirna željam.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA