Takole, ko sem se ravno vrnil iz Špartatlona in me je, glej me zlomka zoprnega, končno, več kot preveč dni po določenem zakonskem roku, čakalo nekaj uradniških odgovorov na moja, glej me zlomka zoprnega, davkoplačevalska vprašanja. Ne bom jih komentiral, seveda pa v premislek najprej dajem vprašanja:

1
- koliko teh dresov (kompletov tekaških majic in hlačk) bo naročila
javna uprava in pri kom?
2 - koliko bo plačano za račun, oziroma kolikšna je višina naročila-
predračun?
3- ali se bo za plačilo dresov delavcem javne uprave porabil
davkoplačevalski denar?
4- če je na zgornje vprašanje odgovor ne, mi prosim natančno razložite
vir financiranja. Sponzorstvo? Donacija? Samoplačništvo?
5- zakaj do teh zastonjskih kompletov niso upravićeni tudi drugi
državljani Slovenije, davkoplačevalci, ki s svojim delom prispevajo
denar za delovanje javne uprave?
6 - kdo (konkretni podatki!) je podpisal naročilnico in kdo bo podpisnik
računa?
No, pa so uradniki sestavili odgovore. O konkretonsti... Uh, ne bi komentiral! Sem se že ugriznil za jezik. Ampak odgovore vam serviram:
Urad vlade za komuniciranje je skrbnik znamke I feel Slovenia. V okviru tega izvaja promocijske aktivnosti, med katere spada tudi izdelava promocijskega materiala. Med slednjega spada tudi izdelava majic I feel Slovenia, ki jih bomo namenili tistim iz državne uprave, ki se bodo udeležili ljubljanskega maratona in tekli pod blagovno znamko Slovenije. Podobno akcijo smo izvedli že prejšnje leto, le da so uslužbenci državne uprave tedaj tekli v celostni podobi predsedovanja.
Končna količina majic še ni znana, naročilo pa bo izpeljano skladno z Zakonom o javnih naročilih. Dobavitelj bo znan po zaključenem javnem naročilu. Cena bo edino merilo.
Lep pozdrav,
Urad vlade za komuniciranje
No, pa da tole od Aj fil Slovenija malček dodatno predstavim spoštovanemu občestvu:
Prav tak znak je v času predsedovanja EU nalimano stalo na bruseljskem aerodormu in zato, da so potniki iz terminalov čutili našo ljubo državico, je na računu bruseljskega ajerodroma pristalo 100.000 evrov. Takole, med brati: take in podobo erjavo ali ne erjavo patriotske vsote pametne države, če pogledamo v Skandinavijo in še kam, kjer sem zaradi posla in popotovanj
(ki mi jih nikoli ni in mi jih nikoli ne bodo plačevali davkoplačevalski evri) bil, namenijo sociali, otroškim programom ter vlagajo v svoje državljane v smislu preventive, kamor spada tudi spodbujanje in načrtno vadenje rekreativnih vsebin. Ljubi moj Slovenci, če pred leti ne bi bilo umnih fantov in deklet pri Poletu, če ne bi zmogli mnogi entuziazma, ki so ga plemenitili z znanjem o zdravi rekreaciji in če ne bi v naše šentflorjanske betice počasi in vztrajno nalagali prednosti biti rekreativec (tekač, kolesar, pohodnik...), bi ne bilo tako kot je. Niti na LM, ki od tega dobro živi, niti državni blagajni, ki ji je prihranjeno marsikaj, ker vsako leto več ljudi ceni in živi zdravo življenje. Ampak država, ta naša opevana podalpska oaza, pa ne zmore najti nekaj dobre volje za vse, ki smo že v gibanju in za tiste, ki bi kmalu to lahko postali.
Dragi moji, ni bil moj namen žaliti uradnike, niti provocirati ali natolcevati. Dejstva so jasna! Še vedno trdim, da država naj pomaga svojim uradnikom, a naj najprej naredi nekaj za vse in potem šele za svoje iz plačilne liste, ki jo vzdržujemo tisti, ki ustvarjamo.