prostor za debato o (ne le tekaški) športni opremi. obleka, obutev, pripomočki ... vprašanja, predlogi, nasveti, uporaba, ...
Uporabniški avatar
 NaceM
@Bor: Se najlepše zahvaljujem za povabilo na pivo, ki ga žal ne pijem (več), vendar kaj drugega pa z veseljem (in vabim tudi nazaj k nam v Trzin ob priliki). :D:D

@LoniM: Čestitam za službo in diplomo (da bi bilo še več takšnih)... Nekateri smo pač delali že pred diplomo (svakojake zadeve), da lahko pridemo do nje... Od nečesa moraš živet, če študiraš in da doštudiraš (če nimaš drugih dohodkov in starši nočejo sponzorirati študija, država pa v mojih časih ni bila ravno darežljiva tudi s štipendijami ne). :)
Uporabniški avatar
 Loni
NaceM napisal/-a:@Bor: Se najlepše zahvaljujem za povabilo na pivo, ki ga žal ne pijem (več), vendar kaj drugega pa z veseljem (in vabim tudi nazaj k nam v Trzin ob priliki). :D:D

@LoniM: Čestitam za službo in diplomo (da bi bilo še več takšnih)... Nekateri smo pač delali že pred diplomo (svakojake zadeve), da lahko pridemo do nje... Od nečesa moraš živet, če študiraš in da doštudiraš (če nimaš drugih dohodkov in starši nočejo sponzorirati študija, država pa v mojih časih ni bila ravno darežljiva tudi s štipendijami ne). :)

Pa daj no... Moja mama je ostala sama s tremi mladoletnimi otroki, ki smo bili vsi v šolah, tako da zelo dobro vem, kaj pomeni delati, a misliš, da je meni diploma v roke padla ali kaj? Sem začela delati takoj, ko sem dopolnila 15 let in to vse po vrsti. Pa nisem bila upravičena do republiške štipendije, ker smo presegli cenzus (kako, nimam pojma), tiste za nadarjene, do katere sem bila upravičena, pa nisem dobila, ker se nisem pravilno pisala, pa zaradi tega nič ne jamram. Imela sem pokojnino po očetu, ki je tako mlad umrl, da je bila še ta mizerna. Pa kaj potem? Prav fajn sem se imela takrat in fajn se imam zdaj.
Kje je zdaj tisti dres?
Uporabniški avatar
 raf
Čist tako off topic. Me prav zanima koliko ministrov bo teklo sedaj na LM. Mislim, da ne bo nobenega, ker jim je motiv padel na nulo in bodo imel drugačne skrbi takrat na koncu meseca.....
Uporabniški avatar
 NaceM
raf napisal/-a:Čist tako off topic. Me prav zanima koliko ministrov bo teklo sedaj na LM. Mislim, da ne bo nobenega, ker jim je motiv padel na nulo in bodo imel drugačne skrbi takrat na koncu meseca.....

Hmmm... Mogoče bo pa kak bodoč minister. :) Aktualni so tako na odhodu.
Uporabniški avatar
 NaceM
@LoniM: Kar bom napisal, ni jamranje (kar je bilo, je bilo), ampak dejstva, kako je bilo. (Odgovor na "Pa daj no.")
Jaz tudi nisem bil upravičen do republiške štipendije, ker so vzeli povprečje od matere, plačo od očeta (ki ni živel z menoj in sem ga videl 1x na leto), preživnino, ki bi jo moral dobiti od očeta (pa je nisem, ker je ni plačeval, čeprav bi moral) - to je "kao po zakonu" (gledano strogo uradniško) in seveda (logično) štipendije nisem dobil. (Pa nobene pokojnine ali kakršnega koli podobnega dohodka...) Štipendije za nadarjene nisem dobil, ker me noben za to ni predlagal (kot si sama ugotovila, da se moraš za to prav pisat) - takrat te je nekdo od učiteljev moral za to predlagat (kljub odličnemu uspehu osem let na osnovni šoli in z odliko zaključeni gimnaziji, kulturnemu udejstvovanju, ko sem napisal knjigo, pri svojih 15 letih - btw.. Na temo športa in predvsem atletike - in kljub rednemu (vsakodnevnemu) treningu atletike).
Pa tudi na socialnem, ko sem prišel za tisto podporo, ki mi bi morali dati (celo po zakonu) takrat, je rekla: "Naj starši skrbijo za vas, če vam kaj ni prav, se pa pritožite." (Odveč povedati, da je pritožba bila zavrnjena, nekajkrat, tiste liste še zdaj hranim nekje.) in to kljub temu, da sem v prošnji navedel, da imam celiakijo, ki zahteva posebno prehrano in je bila takrat ponekod tudi po 1000% (ja tisoč in ne sto) dražja od normalne prehrane. (Mislim, da je bila tista socialna delavka tudi zaposlena v državni upravi. :D:D Ne zamerit prosim no.) Kako doštudirati, ne da bi delal hmmm. In to zares, najprej da normalno živiš (=plačaš položnice in daš kaj na krožnik), potem pa, da pomisliš na to, kako si boš financiral študij. Ne za kupovat kozmetiko in žuranje (pa do žuranja mi tako ali tako nikoli pretirano ni bilo, ker so bili najtežji treningi ravno v soboto zjutraj in včasih še v nedeljo).
Imel sem se pa takrat fajn (daleč najbolj fajn) ravno na atletskem stadionu, za katerega sem dolgo govoril, da mi je drugi dom.
Uporabniški avatar
 Loni
Samo še to, pri nas imamo fantiča s fenilektonurijo, katerega prehrana stane še precej več kot celiakaška (kg njegove "moke" npr. stane čez 6 evrov), predvsem nam gre pa na živce to, da se zanj praktično nobene zadeve ne da kar tako kupiti v trgovini, z izjemo sadja in zelenjave. Pa še vse tisto, kar poje, je treba tehtati do grama natančno in to preračunavati. Kje so tisti časi, ko sem na deklaracijah gledala, koliko kcal vsebuje določena hrana, zdaj gledam na vsebnost beljakovin in že avtomatsko vse preračunavam. Tu si poglej, kaj sploh sme jesti.
http://www.pku.si/prehrana.htm
Dejansko v neomejenih količinah samo čisti sladkor. In kolikokrat sem že jokala, pa še bom, ko preverjam raznorazne recepte, pa zadeva niti od blizu ni podobna tistemu, kar naj bi bila.

To je sicer čisto off topic, ma vseeno.
Uporabniški avatar
 NaceM
Vem kaj je fenilketinurija. Verjetno sem potemtakem vedel to še pred teboj. :) Izvor gena je zelo podoben tudi ostalim avtoimunim boleznim (diabetest tip1, celiakija in ostale). Je imel srečo, da je preživel. :) Konec koncev imam celiakijo že 33 let in sem še iz tistih časov, ko nisi v trgovini DOBIL NIČ. Zato sem ajdovo moko (nekateri, ki imajo celiakijo še tega ne smejo), dobival direkt iz enega mlina, ker vsa ostala iz trgovine je bila kontaminirana, druge pa tako ali tako nisi dobil.
Uporabniški avatar
 BoF
Takole, ko sem se ravno vrnil iz Špartatlona in me je, glej me zlomka zoprnega, končno, več kot preveč dni po določenem zakonskem roku, čakalo nekaj uradniških odgovorov na moja, glej me zlomka zoprnega, davkoplačevalska vprašanja. Ne bom jih komentiral, seveda pa v premislek najprej dajem vprašanja:

:arrow: 1
- koliko teh dresov (kompletov tekaških majic in hlačk) bo naročila
javna uprava in pri kom?
2 - koliko bo plačano za račun, oziroma kolikšna je višina naročila-
predračun?
3- ali se bo za plačilo dresov delavcem javne uprave porabil
davkoplačevalski denar?
4- če je na zgornje vprašanje odgovor ne, mi prosim natančno razložite
vir financiranja. Sponzorstvo? Donacija? Samoplačništvo?
5- zakaj do teh zastonjskih kompletov niso upravićeni tudi drugi
državljani Slovenije, davkoplačevalci, ki s svojim delom prispevajo
denar za delovanje javne uprave?
6 - kdo (konkretni podatki!) je podpisal naročilnico in kdo bo podpisnik
računa?

No, pa so uradniki sestavili odgovore. O konkretonsti... Uh, ne bi komentiral! Sem se že ugriznil za jezik. Ampak odgovore vam serviram:

:arrow:

Urad vlade za komuniciranje je skrbnik znamke I feel Slovenia. V okviru tega izvaja promocijske aktivnosti, med katere spada tudi izdelava promocijskega materiala. Med slednjega spada tudi izdelava majic I feel Slovenia, ki jih bomo namenili tistim iz državne uprave, ki se bodo udeležili ljubljanskega maratona in tekli pod blagovno znamko Slovenije. Podobno akcijo smo izvedli že prejšnje leto, le da so uslužbenci državne uprave tedaj tekli v celostni podobi predsedovanja.
Končna količina majic še ni znana, naročilo pa bo izpeljano skladno z Zakonom o javnih naročilih. Dobavitelj bo znan po zaključenem javnem naročilu. Cena bo edino merilo.

Lep pozdrav,
Urad vlade za komuniciranje

No, pa da tole od Aj fil Slovenija malček dodatno predstavim spoštovanemu občestvu:

Prav tak znak je v času predsedovanja EU nalimano stalo na bruseljskem aerodormu in zato, da so potniki iz terminalov čutili našo ljubo državico, je na računu bruseljskega ajerodroma pristalo 100.000 evrov. Takole, med brati: take in podobo erjavo ali ne erjavo patriotske vsote pametne države, če pogledamo v Skandinavijo in še kam, kjer sem zaradi posla in popotovanj (ki mi jih nikoli ni in mi jih nikoli ne bodo plačevali davkoplačevalski evri) bil, namenijo sociali, otroškim programom ter vlagajo v svoje državljane v smislu preventive, kamor spada tudi spodbujanje in načrtno vadenje rekreativnih vsebin. Ljubi moj Slovenci, če pred leti ne bi bilo umnih fantov in deklet pri Poletu, če ne bi zmogli mnogi entuziazma, ki so ga plemenitili z znanjem o zdravi rekreaciji in če ne bi v naše šentflorjanske betice počasi in vztrajno nalagali prednosti biti rekreativec (tekač, kolesar, pohodnik...), bi ne bilo tako kot je. Niti na LM, ki od tega dobro živi, niti državni blagajni, ki ji je prihranjeno marsikaj, ker vsako leto več ljudi ceni in živi zdravo življenje. Ampak država, ta naša opevana podalpska oaza, pa ne zmore najti nekaj dobre volje za vse, ki smo že v gibanju in za tiste, ki bi kmalu to lahko postali.

Dragi moji, ni bil moj namen žaliti uradnike, niti provocirati ali natolcevati. Dejstva so jasna! Še vedno trdim, da država naj pomaga svojim uradnikom, a naj najprej naredi nekaj za vse in potem šele za svoje iz plačilne liste, ki jo vzdržujemo tisti, ki ustvarjamo.
Uporabniški avatar
 Bor
bof :clap:
zdej pa ne spet skakat v njega v smislu , a ti men ne privoščiš dresa....
 edo-brko
Lp!

Saj je marsikaj dejansko tako in tudi smiselno, ampak, da je le nekdo najbolj pameten, da ima le on prav in da mi moramo to verjeti, to pa je že nekoliko preveč.

Omenjam dve "cvetki" v tem širokoumnem prispevku:

- ...če ne bi bilo umnih fantov in deklet pri "Poletu"...., neumesni hvalospevi, ki nimajo z entuziazmom "veliko" skupnega. Izhajam iz časa ko vem kje so bili in kaj so počeli nekateri iz zdajšnjega Poleta. Kar počnejo je iz svojih koristi, za biznis, monopol,... Veš tekalo (rekreiralo) in tudi tekmovalo se je že veliko prej (30-40 let nazaj) kot pa je nastal Polet. Pa ni bilo slabo, niti ne dobro tako kot tudi zdaj ni.

- ...ki s svojim delom prispevajo sredstva za delovanje javne uprave...
kaj v javni upravi ne delajo, ne plačujejo prispevkov (iz katerih tudi sami financirajo proračun in državno upravo), svoja sredstva porabljajo za stvari (ki jih drugi z svojim delom ustvarjajo, za kar dobijo določena sredstva9 in stvar se vrti naprej. Vse se vrača vse se plača.

Mimogrede, na čigave stroške si se udeležil Špartatlona. Nam lahko nevednežem vsaj na grobo predstaviš financijsko struturo in vire. Mogoče pa je tam tudi kakšen % mojega (našega,proračunskega) denarja ali pa bi bil ta lahko namenjen stvarem, ki jih omenjaš v prispevku, ne pa le določenim (veliko večji populaciji ali vsem).

Pa brez zamere, hude krvi ali česa drugega.Samo razmišljam.
Uporabniški avatar
 Bor
edo-brko napisal/-a:Lp!

Saj je marsikaj dejansko tako in tudi smiselno, ampak, da je le nekdo najbolj pameten, da ima le on prav in da mi moramo to verjeti, to pa je že nekoliko preveč.

Omenjam dve "cvetki" v tem širokoumnem prispevku:

- ...če ne bi bilo umnih fantov in deklet pri "Poletu"...., neumesni hvalospevi, ki nimajo z entuziazmom "veliko" skupnega. Izhajam iz časa ko vem kje so bili in kaj so počeli nekateri iz zdajšnjega Poleta. Kar počnejo je iz svojih koristi, za biznis, monopol,... Veš tekalo (rekreiralo) in tudi tekmovalo se je že veliko prej (30-40 let nazaj) kot pa je nastal Polet. Pa ni bilo slabo, niti ne dobro tako kot tudi zdaj ni.

- ...ki s svojim delom prispevajo sredstva za delovanje javne uprave...
kaj v javni upravi ne delajo, ne plačujejo prispevkov (iz katerih tudi sami financirajo proračun in državno upravo), svoja sredstva porabljajo za stvari (ki jih drugi z svojim delom ustvarjajo, za kar dobijo določena sredstva9 in stvar se vrti naprej. Vse se vrača vse se plača.

Mimogrede, na čigave stroške si se udeležil Špartatlona. Nam lahko nevednežem vsaj na grobo predstaviš financijsko struturo in vire. Mogoče pa je tam tudi kakšen % mojega (našega,proračunskega) denarja ali pa bi bil ta lahko namenjen stvarem, ki jih omenjaš v prispevku, ne pa le določenim (veliko večji populaciji ali vsem).

Pa brez zamere, hude krvi ali česa drugega.Samo razmišljam.

he he, mislim da nisi razbral bistva v Bofovem prispevku....
Uporabniški avatar
 Miroslav
Če faušija bi gorela,
bi bila v ognju cela,
ti Slovenija!

Korado in Brendi

:wink:
Uporabniški avatar
 mare
BOF, če bi rad kaj zastonj od države (v širšem smislu) pridi na tek trojk. Tega sofinancira mesto, pa boš tam dobil zastonj majčko.

Z vsem spoštovanjem do poletovcev, če se ti zdi, da se je rekreacija začela s Poletom, moraš biti pa zelo mlad. Jaz se recimo spomnim vsaj še Trefalta, pod čigar vplivom se je veselo trimčkalo, poskakovalo pred televizorjem in šlo kaveljce in korenine. Maratonov sem se pa jaz udeleževal že v 70-ih letih.
Uporabniški avatar
 BoF
edo-brko napisal/-a:Mimogrede, na čigave stroške si se udeležil Špartatlona. Nam lahko nevednežem vsaj na grobo predstaviš financijsko struturo in vire. Mogoče pa je tam tudi kakšen % mojega (našega,proračunskega) denarja ali pa bi bil ta lahko namenjen stvarem, ki jih omenjaš v prispevku, ne pa le določenim (veliko večji populaciji ali vsem).

Odgovor: poglej na desno stran spletne strani Dušana Mravljeta, pa ti bo vsa finančna struktura jasna. Simpl. Pa če še malček več hočeš vedeti, lahko vprašaš v mojo firmo in ti bodo povedali, da sem za ta čas imel svoj lastni dopust.
Uporabniški avatar
 MABE
Smo pa na tankem ledu BoF, tako, da drsanje ni priporočljivo! :lol:
  • 1
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 17

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA