Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

Uporabniški avatar
 ZdravkoC
Fotka mi je všeč :D
 MatejZ
Tjas napisal/-a:Danes sem se tudi jaz vrnila iz Berlina, za katerega lahko rečem, da je bila to ena mojih najboljših odločitev :D

Biti del maratona tam je res nekaj imenitnega, pa tudi pred in po maratonu je super. Z doseženim zadovoljna (03:48:14), sploh glede na težave, ki sem jih imela zadnjih 10 km, so pa tudi mene dali pod GER, ampak...Vzdušje ob progi je res vznemirljivo, še posebej lepo je bilo pa videt slovenske zastave :)

Mesto me je navdušilo, zato sem ves preostali čas izkoristila za potepanje po njem (to je pa super, če si sam, ko se ti ni treba na prav nikogar ozirat). Tudi ostalih maratoncev je bilo mogoče naslednji dan srečati kar precej, sploh ko je bilo potrebno po stopnicah navzdol, se jih ni dalo zgrešiti ;)

Danes si zjutraj spet kupim dnevno karto (ki stane 6,10 EUR in je glede na to, da velja za vse mogoče prevoze in to cel dan res poceni), ampak sem jo, res nenamerno, pozabila poštempljat. Tako se vozim po celem mestu, gor in dol, na poti na letališče, eno postajo preden bi morala jit dol, pa pride kontrolor, in vidi, da z mojo karto nekaj ni v redu in mi da samo na izbiro, a plačam takoj, ali kasneje (40,00 EUR) :oops: Sem izbrala kar prvo možnost, tako, da čimpreje pozabim. Kazen mora biti vzgojna...si najbrž mislijo in res je, da red pa imajo.

Uh, mi smo se tudi enkrat švercali, sam ne vem zakaj, ker smo sicer pošteni fantje :lol:
V drugo sem pa pozabil štempljat. Nekako sem si mislil da sem itak turist in mi bo oprostil. Pa ne v Nemčiji, ha, tam je red!

Jaz sicer nisem tekel, sem bil samo direktor turistično-tekaške odprave.

Nekaj fotk in moje videnje maratona pa na mojem blogu:

Maraton v Berlinu
Uporabniški avatar
 miro
Tjaša, koliko pa si imela štartno številko, da si te ogledamo?

Seveda,tudi čestitke, za pretečeni maraton!
Lp
Miro
Uporabniški avatar
 Tjas
Uf Miro, ne vem če bi povedala sploh...nisem glih za gledat na unih slikcah ;)

No, številka moja, ki že visi na mojem zidu doma je bla: F9241
 Liquid
sova napisal/-a:Hvala vsem za čestitke, hvala navijačem in čestitam vsem za dosežene rezultate!

Moj cilj dosežen, 3:54:57, s malček grenkim priokusom, glede na moje sposobnosti. To je bil to moj prvi maraton, zato sem bil razvrščen v skupino H (najbolj množično...). Baloni s časi so bili svetlobna leta oddaljeni od mene, pa čeprav sem se malce po balkansko prerinil 200m naprej (nekje v prvo tretjino skupine H). Prve tri kilometre sem tekel zame katastrofalnih 22 minut, vendar se enostavno ni dalo prehitevat. Šele na 5 kmju sem dohitel tipa škatlo od juhe in na 10 kmju tipa oblečenega v jogurt in zraven tip žlica, čas 56 min. Še nikoli nisem tekel tako počasi, vendar sem se kmalu nehal sekirati, saj je vendar glavni cilj za prvič bil preteči. Zato o tako famoznemu zidu ni bilo ne duha ne sluha. Skratka super tekma in dovršena organizacija kar enostavno moraš doživeti.

Naj omenim še zabavo za tekače ob 21ih, na kateri nas je bilo cca 2000 tekačev. Ob 23ih je sledil vrhunec ko je na oder priskakljal Haile. Sami zobje vam rečem, vsi smo skandirali, povedal je nekaj nasvetov o motivaciji nato ga je voditelj vprašal če je to res da si med tekom poje en komad. Je rekel, res je, dj zavrti... in potem je Haile plesal na odru na komad Scatman John: Scatman (Ski-Ba-Bop-Ba-Dop-Bop)...

STAS

Hmmm, glede na to da se nameravam udeležiti BM drugo leto, me tale tvoja informacija ni prav nič razveselila. Ali se pri prijavi lahko 'zlažeš' in napišeš, da si npr. maraton pretekel v času 3:30. Takle tempo prvih par km bi mene ubijal, čeprav še nikoli nisem pretekel 42km. Res ne bi rad tekel za jogurtom ali pa za škatlo od juhe. :lol:

Mogoče kdo ve, kdaj je BM na sporedu drugo leto. Na netu sem nekje zasledil da bo maraton v mesecu Juniju, spet drugje pa je omenjen mesec September??
Uporabniški avatar
 klatez
Important dates in 2009

19/20 September
36th real,- BERLIN-MARATHON
 Liquid
klatez napisal/-a:Important dates in 2009

19/20 September
36th real,- BERLIN-MARATHON

Na netu sem zasledil drug datum;
Berlin Marathon 2009
Sunday 27th September 2009

Na nekaterih straneh pa piše tole:

(Note that from 2009 onwards, the Berlin Marathon will probably take place during July, not on the traditional last weekend of September).
Uporabniški avatar
 klatez
To, kar sem objavil, je copy-paste iz maila, ki sem ga danes dobil od organizatorja.
Tako da bo to verjetno kar držalo.
Pošlji mi svoj e-naslov na ZS, pa ti posredujem ta mail.
Uporabniški avatar
 sova
Liquid, nikar se ne sekiraj in ne oklevaj glede udeležbe na BM. Dvomim da kdo preverja čase razen če ne napišeš 2:20 :D tako da lahko napišeš pričakovan čas. Naj ti pa povem da tudi bolj spredaj ne boš sam :lol: , Jure mi je povedal da sta me krepko prehitela vovk in Fred Flinstons, to je pač tekma kjer je 40 jurjev ljudi tko da...

Kot je že Klatez omenil, smo dobili na mail da bo naslednje leto BM 19/20 September. Če bo pa kakšna sprememba oz. nova informacija bomo pa seveda obvestili.

LP STAS
Uporabniški avatar
 miro
Tjas, hvala za informacijo, si kar lepa na slikcah, se pa vidi, da te je maratonček, kar malo zdelal.
Saj se bova že kaj videla, pa bova bolj v "živo"pokomentirala.
Lp
Miro
 Liquid
sova napisal/-a:Liquid, nikar se ne sekiraj in ne oklevaj glede udeležbe na BM. Dvomim da kdo preverja čase razen če ne napišeš 2:20 :D tako da lahko napišeš pričakovan čas. Naj ti pa povem da tudi bolj spredaj ne boš sam :lol: , Jure mi je povedal da sta me krepko prehitela vovk in Fred Flinstons, to je pač tekma kjer je 40 jurjev ljudi tko da...

Kot je že Klatez omenil, smo dobili na mail da bo naslednje leto BM 19/20 September. Če bo pa kakšna sprememba oz. nova informacija bomo pa seveda obvestili.

LP STAS

Hvala za info.
Uporabniški avatar
 primus
še vprašanje za 'Berlinčane' - koga imate letos na medaljah?
če je to Heile se bom pa res požrl :wink:
  • 1
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA