Ljubljana, četrta nedelja v oktobru<br>področje za pogovore o vsem, kar se dotika največje slovenske tekaške rekreativne prireditve

Moderator: Snezinka

Uporabniški avatar
 mitjas
spitbox napisal/-a:Pozdravljeni!

Sam se pripravljam na 21-tko in me zanima kakšen teden mi priporočate, za zadnja 2 tedna in pol. Nisem treniral po nobenem striknem programu. Od feruarja naprej sem tekal 3krat tedensko, poleti ko je bila velika vročina se več kolesaril. Največ sem pretekel 17 km. Prejšnji teden sem imel 3 treninge + 1 krat kolo.
1. trening = tempo tek (10km) - 1km hitreje od tempa, 1km počasneje od predvidenega tempa.
2. trening = intervalni trening (15*400m) - tempo 1.25-1.30
3. trening = daljši tek (15 km)

Sedaj me zanima ali lahko ta teden še ponovim tak trening ali moram zmanjšati intenziteto.
Planiram da bi ta teden ponovil omenjen trenig, razen da bi daljši tek bil še daljši - 18-19 km.
Je to OK.

Kak trening je opravim opravim nato zadnjih 14 dni?

Hvala za vašo pomoč.

Zadnji dolgi trening (~20km) naredi ta vikend, naslednji teden lahko potem odtečeš še po planu kot si ga napisal, le tisti dolg tek naj bo max 15km.
Zadnji teden pa sam zadnjič odtečem v torek, potem pa imam do nedelje pavzo.
Je pa zadnji teden najbrž precej odvisen od vsakega posameznika, koliko časa rabi za regeneracijo in počitek.
Nazadnje spremenil mitjas, dne 08 Okt 2008, 08:27, skupaj popravljeno 1 krat.
 spitbox
Hvala z a info...
Več kje sem zasledil, da zadnja dva, tri tedne nekateri krepko zmanjšajo kilometrino, ravno zaradi tega sem se obrnil na vas...
 Sebastjan
MItjas hvala za nasvet, spitbox hvala za upršanje. Kajti trenutno se marsikateremu poraja uprašanje kolko preteči v zadnjih dneh.
No jaz sem nekako sebe malo spremljal ter opazi da tri morda štiri dni ne migam kaj preveč morda kak lažji tek 5 km, to pa tudi vse.

Sam me pa malo moti ker imam en dan prej gasilsko tekmovanje, pa močno upam da ne pride do kakršne koli poškodbe, kajti kadar si najmanj želiš ziher se neki zgodi.;)
Uporabniški avatar
 mitjas
spitbox napisal/-a:Hvala z a info...
Več kje sem zasledil, da zadnja dva, tri tedne nekateri krepko zmanjšajo kilometrino, ravno zaradi tega sem se obrnil na vas...

Nič nisi napisal na kakšen čas računaš.
Kar se pa tiče kilometrine in zmanjševanje le te, je pa odvisno koliko km tedensko pretečeš in kolikokrat tečeš. Če je to več kot 50 in vsaj 4-5x , potem že zmanjšuješ in tečeš pač samo 3x, če pa pretečeš tedensko 25 km v treh tekih, potem imaš počitka zadosti že med tvojimi treningi. Pred tekmo pa pač kakšen trening izpustiš, da si res spočit.
Uporabniški avatar
 Eustahije
metkamarjetka napisal/-a:prosim, da takoj nehate govorit o bolezni in poškodbah :!: :!: :!: :wink: :wink: :wink:

No evo, po včerajšnjem monologu o svoji utrujenosti in nameri da grem danes (včeraj) spet probat, pa še malo optimizma za metkomarjetko: Teč sem šel ko je bila že trda tema zato sem za spremembo s sabo vzel mp3 player. Naj povem da sva z alanis morissette preživela čudovito uro in pol na 14ih kilometrih. Vem da je tempo majhen ampak se mi niti ne gre za čas (zdaj si hitrejši tekači mislijo "vsem, ki so počasni, čas ni pomemben, čudno ne?" :) ) Nič me ni mučilo in vem, da bom zmogel tudi na svojem prvem, nikakor pa ne zadnjem (upam) malem maratonu. Pri malem tempu na malem maratonu (le kaj je bolj možatega! :) ) bom pa že menda!

Pa še z zgornjih postov sem prebral da vsi zmanjšajo kilometrino zadnja dva tedna, kar pomeni da mi je še ta teden ostal za trening. Morda bom še enkrat pičil 21km, LM21 bo torej tretjič, v tretje gre pa rado. Rado, vso srečo! Nato bo padalo po 15km vsak drugi ali tretji dan, potem pa samo še cifro dvignit, odteklo se bo praktično samo od sebe. :)
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Eustahije napisal/-a:
metkamarjetka napisal/-a:prosim, da takoj nehate govorit o bolezni in poškodbah :!: :!: :!: :wink: :wink: :wink:

No evo, po včerajšnjem monologu o svoji utrujenosti in nameri da grem danes (včeraj) spet probat, pa še malo optimizma za metkomarjetko: Teč sem šel ko je bila že trda tema zato sem za spremembo s sabo vzel mp3 player. Naj povem da sva z alanis morissette preživela čudovito uro in pol na 14ih kilometrih. Vem da je tempo majhen ampak se mi niti ne gre za čas (zdaj si hitrejši tekači mislijo "vsem, ki so počasni, čas ni pomemben, čudno ne?" :) ) Nič me ni mučilo in vem, da bom zmogel tudi na svojem prvem, nikakor pa ne zadnjem (upam) malem maratonu. Pri malem tempu na malem maratonu (le kaj je bolj možatega! :) ) bom pa že menda!

Pa še z zgornjih postov sem prebral da vsi zmanjšajo kilometrino zadnja dva tedna, kar pomeni da mi je še ta teden ostal za trening. Morda bom še enkrat pičil 21km, LM21 bo torej tretjič, v tretje gre pa rado. Rado, vso srečo! Nato bo padalo po 15km vsak drugi ali tretji dan, potem pa samo še cifro dvignit, odteklo se bo praktično samo od sebe. :)

no no, to se že lepše bere :D

.....ampak mi delate lušte po 21-ki :evil: . mi je kar žal, da sem se prijavila samo na 10. imam namreč občutek, da bi "zvozila" tudi 21 km. nič - bom pač še eno leto (čeprav se mi v misli kradejo tudi Radenci, ampak tisti čas vreme ni najbolj primerno - vrooooooče :cry: ) pridno trenirala in bo potem bolj za zihr :twisted:
Uporabniški avatar
 Cormi
metkamarjetka napisal/-a:

.....ampak mi delate lušte po 21-ki :evil: . mi je kar žal, da sem se prijavila samo na 10. imam namreč občutek, da bi "zvozila" tudi 21 km. nič - bom pač še eno leto (čeprav se mi v misli kradejo tudi Radenci, ampak tisti čas vreme ni najbolj primerno - vrooooooče :cry: ) pridno trenirala in bo potem bolj za zihr :twisted:

Palmanova te čaka že letos.
Uporabniški avatar
 metkamarjetka
Cormi napisal/-a:
metkamarjetka napisal/-a:

Palmanova te čaka že letos.

se bom kar domačih tal držala :wink: . ne vem zakaj imam odpor do dolge vožnje z busom tja in nazaj :roll: :oops: ...... še v Radence gremo vedno za cel vikend.....da je vse bolj na izi...... čez komot ga ni :wink:
 VIRUS
Moj problem!
Letos imam za sabo že en maraton in hmmm, mislim da 6 malih maratonov, avgusta in septembra sem kar kvalitetno treniral, ...
No sedaj, ko prihajajo zadnji tedni, torej, čas za tiste najdaljše treninge pa ... soboto sem šel na 35 km (+ nekaj izteka), po pst okoli Ljubljane, nakar po 25 km po nesreči stopim v eno luknjo in si zvijem gleženj. Najprej je izgledalo hudo, nisem mogel stopiti na nogo, po petih minutah odšepam naprej, nato sem na rahlo odtekel do doma, skupaj sem naredil cca. 30 km ...
Danes v sredo je gleženj še rahlo zatečen, boli me skoraj ne več. V nedeljo je zadnji čas, da naredim najdaljši trening, kaj mislite!? Naj odtečem 42 km ali ne!?
Bom brez tega treninga pogorel na Ljubljancu? Hmmm

p.s.: lani mi je poškodba stopala (tendinitis) preprečil nastop na 42-ki, letos bom skakal dva kroga magar po eni nogi :twisted:
Uporabniški avatar
 Eustahije
VIRUS napisal/-a:Naj odtečem 42 km ali ne!?

Tkole jaz vidim stvar: če ti bo uspelo odteči 42km, potem ti po tudi na LM, če ti pa ne bo uspelo ti pa tudi na LM ne bo, ker je samo še dva tedna. Se pravi da odtečenih 42km sedaj ne bo naredilo nobene pozitivne spremembe, prinaša le tveganje. Samo brihten poskušam izpasti ... itak bolj veš ko jaz :)
 VIRUS
Mah sej nekako ni problem če bom odtekel ali ne, mislim da imam dovolj kolometrov za sabo, da zmorem 42 km, zadal sem si čas pod 3.30 in samo nevem koliko vplivajo na rezultat te zadnji dolgi treningi.
V bistvu samo iščem tolažbo, ker vsi okoli mene pridno trenirate v teh sončnih dnevih, jaz pa s tem gležnjem sedim in čakam da bo bolje :wink: ! Kako človeku tek zleze pod kožo, od soboto je samo 3 dni in meni se zdi, da nisem tekel že celo večnost!
Uporabniški avatar
 IČA
VIRUS napisal/-a:Bom brez tega treninga pogorel na Ljubljancu? Hmmm

p.s.: lani mi je poškodba stopala (tendinitis) preprečil nastop na 42-ki, letos bom skakal dva kroga magar po eni nogi :twisted:

Hmmm, pa sem mislim da bom brez konkurence v šepanju na LM :( :lol:, dobro se pripravi ker sem res močan v ciljnem šprintu na eni nogi :lol: .

Šalo na stran, bolj kot se bliža tekma, več imam težav, desna noga je komplet v k-ju. Gleženj rahlo zvit, vnetje pokostnice, bolečina v kolenu, o kolku in križu pa raje sploh ne govorim. Tmast sem pa ko...
 Runcajz
VIRUS napisal/-a:Mah sej nekako ni problem če bom odtekel ali ne, mislim da imam dovolj kolometrov za sabo, da zmorem 42 km, zadal sem si čas pod 3.30 in samo nevem koliko vplivajo na rezultat te zadnji dolgi treningi.
V bistvu samo iščem tolažbo, ker vsi okoli mene pridno trenirate v teh sončnih dnevih, jaz pa s tem gležnjem sedim in čakam da bo bolje :wink: ! Kako človeku tek zleze pod kožo, od soboto je samo 3 dni in meni se zdi, da nisem tekel že celo večnost!

Virus, po tem, kar sem tudi zgoraj prej prebral, jaz na noben način ne bi tekel dolgega teka, sploh ne 42. Baziko gotovo imaš, notranja ura in tempo ti bosta gotovo delala, zdaj je prioriteta sanacija poškodbe. Počakal bi še dva tri dni, potem pa opravil najprej en cca 15 km tek, na začetku 5 km previdno, s posebno pozornostjo na dobro ogrevanje.

Izkušen prijatelj, dolgoletni dolgoprogaš, me je on mojih manjših težavah pred enim triatlonom spomnil: zadnje tedne je lahko samo kakšen trening preveč, nikoli premalo!

Uspešen tek po še uspešnejšem segrevanju!

LP

Runcajz
Uporabniški avatar
 Bojan Ambrožič
Od depresije k hiperderpesiji. Gleženj je še vedno čisto zanič. Danes zjutraj sem si zvil še drugega. Tako, da sta sedaj oba neuporabna. :(:(

Očitno bom prisiljen teči zgolj LM 21, pa še to je pod vprašajem. Pa formo bo treba nabirati spet čisto od začetka. :?

Joj, kako dolgo časa potrebuješ da tečeš dobro in kako malo, da si totalni invalid. :cry:
Uporabniški avatar
 ninchi
Čau!
No vidim, da se nas bo kar nekej nabralo do LM. Tudi jaz sem nekaj fasala. V nedeljo sem šla tečt en daljši tek, nakar me proti koncu nekaj fajn zategne v zadnjem delu kolena. Danes, skoraj teden po tem me boli cela zadnja stran desnega stegna do kolena, topa bolečina:( Mažem se z vsem živim, počivam in upam na najboljše. Na LM 42 km grem na vsak način, tudi če po vseh štirih prlezem do cilja, čeprav me bo to mogoče stalo kej hujšega ampak...klinc k smo pa trmasti :)
  • 1
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 11

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA