- 07 Okt 2008, 16:03
Zadnji dolgi trening (~20km) naredi ta vikend, naslednji teden lahko potem odtečeš še po planu kot si ga napisal, le tisti dolg tek naj bo max 15km.
Zadnji teden pa sam zadnjič odtečem v torek, potem pa imam do nedelje pavzo.
Je pa zadnji teden najbrž precej odvisen od vsakega posameznika, koliko časa rabi za regeneracijo in počitek.
spitbox napisal/-a:Pozdravljeni!
Sam se pripravljam na 21-tko in me zanima kakšen teden mi priporočate, za zadnja 2 tedna in pol. Nisem treniral po nobenem striknem programu. Od feruarja naprej sem tekal 3krat tedensko, poleti ko je bila velika vročina se več kolesaril. Največ sem pretekel 17 km. Prejšnji teden sem imel 3 treninge + 1 krat kolo.
1. trening = tempo tek (10km) - 1km hitreje od tempa, 1km počasneje od predvidenega tempa.
2. trening = intervalni trening (15*400m) - tempo 1.25-1.30
3. trening = daljši tek (15 km)
Sedaj me zanima ali lahko ta teden še ponovim tak trening ali moram zmanjšati intenziteto.
Planiram da bi ta teden ponovil omenjen trenig, razen da bi daljši tek bil še daljši - 18-19 km.
Je to OK.
Kak trening je opravim opravim nato zadnjih 14 dni?
Hvala za vašo pomoč.
Zadnji dolgi trening (~20km) naredi ta vikend, naslednji teden lahko potem odtečeš še po planu kot si ga napisal, le tisti dolg tek naj bo max 15km.
Zadnji teden pa sam zadnjič odtečem v torek, potem pa imam do nedelje pavzo.
Je pa zadnji teden najbrž precej odvisen od vsakega posameznika, koliko časa rabi za regeneracijo in počitek.
Nazadnje spremenil mitjas, dne 08 Okt 2008, 08:27, skupaj popravljeno 1 krat.