- 07 Okt 2008, 23:35
Snežinka,najprej vse pohvale za odprtje le tega bloga.
Jančika imela sva skoraj iste izkušnje.
Mal da opišem mojo proceduro glede funkcionalnega urejanje nosu.
Glede mojega nosa je potek zelo nekam zahteven. Najprej sem seveda opravil vse potrebne preglede.Ugotovili so da imam zelo zelo zvit pretin, kjer je bila desna nosnica skorajv celoti zaprta.
No prišel le dan opracije v Šempeterski bolnišnici (Šempeter pri Novi gorici).
Dobil sem samo lokalno anastezijo. Postopek se je začel, da ne rečem kak grozen grozen občutek sem imel, katastrofa mislim vse sem slišal, da ne rečem skoraj čutil, pa povrh še malo videl, čist malo, no slišal pa čisto vse, ajojjj, me še danes zmrzi!!
No operacija se je končala in seveda, nos je bil natlačen z tamponi, in bolečine po operaciji neznosne.!!
Ok sem si rekel, to bo vse minilo, nekaj časa bom potrpel (par dni),oteklina, bolečina.
Seveda sem menjaval tampončke iz pod nosu kjer mi je kri tekla.
V bolničnici sem bil vsega skupaj 24 ur, od prihoda do odhoda.
Nadaljevanje, doma sem non stop ležal in ležal, kajti bolečine neznosne, oteklina da ne omenim, vsa moder po ličnicah (podoben Mike Taysonu).
Tampončke iz pod nosu menjaval, vsake 2 uri! Nekako po 7 dneh mislim da so mi vzeli komplet tamponado ven, ok ni bilo panike.
Nadaljevanje, po kakem slabem mesecu po operaciji se nos ni kaj vredu uredil namreč pretin je še vedno lezel v desno nosnico. Ko so to ugotovili, sem dobil 7 cm dol plastičen napihljiv tampon v nos, kjer sem imel pri strani, na licah prilimano pumpico in si pumpal nos (kot kaka hidravlika ki je urejala pozicijo AJOJAOAJ, BOLIIII KOOO HUDIČ SOLZE TEKLE)
To sem imel noter kak teden, in si lahko samo predstavljate;).
No po vsem tem, so rekli da bo vredu in ni potrebo nič skrbeti.
Danes ko bo minilo 1 leto imam, še vedno zamašen nos isto kot prej pretin na desni strani, ter še grbinco na nosu. (Imam nos kot skakalnica v planici;);)).
Seveda ko sem potem šel nazaj so rekli enostavno, ja operacija ponovno!!!!!
Sklep: Naj bo kar hoče, ne grem več nazaj, kajti vse je trajalo več kot 3 mesece!
Sedaj pa me je tale blog malo zmotil, neki sem ponovno začel študirat;);)
čist malo;);)
Drgač pa redno laufam, kolesarim, veslanje......letos na LJ21 čas 1:45 morda še kaj manj, upam.
Moram prav premisliti, kako naprej, res je da bi rad dihal normalno, sam tudi trpel ne več tako kot sem prej.Kajti to me zmrzi, ko pomislim.
Ne vem kaj, resnično ne vem.......
Šport mi pomeni vse, ne morem brez teka.