vaše tegobe, vprašanja, nasveti in odgovori - o preventivi in kurativi...

Moderator: Z*

Uporabniški avatar
 Bor
mimogrede.....snežinka kje si?? pogrešana si !!!
Uporabniški avatar
 Jančika
Kako nisem te teme že prej videla :roll: ? No, februarja letos sem tudi jaz imela operacijo pretina, v prvi vrsti pa sinusov (zaradi zelo zoprnega kroničnega vnetja le-teh; odstranili so mi polipe in razširili izvodila). Na žalost imam zdaj na nosu grbo, ki je prej nisem imela (ja :( ), sinusi so se mi pa ponovno prvič vneli že v bolnici.

Okrevala sem obupno počasi, šest tednov po operaciji sem imela nenehne glavobole, vnetja pa so se v bistvu preselila iz maksilarnih sinusov (v ličnicah) v tiste pri korenu nosu in nad obrvmi. Tri mesece sem zgledala kot kakšen boksar, ki jih velikokrat faše, hahaha. Zatečena ful, šljivo sem pa imela takšno prav profesionalno. Kako so ljudje gledali mojega moža, ko sva kam šla skupaj, o tem pa raje ne bi. Sem se počutila prav blesavo, ko sem potem vsakemu razlagala, da sem imela operacijo, ljudje so ga pa še vedno sumničavo pogledovali od strani.

Bolečine po operaciji so bile hude, najhujše spomine pa imam na odstranitev tamponade. Prve mesece sem trdila, da nikoli več ne grem na operacijo, če mi ne zagotovijo mini narkoze ob vlečenju tamponov iz središča možganov. No, zdaj si mislim, da bi vendarle šla še enkrat tudi brez tega, ampak po pravici povedano se bom verjetno raje sprijaznila z grbastim nosom. Če pa bom zaradi polipov, ki se radi ponavljajo, slučajno spet šla kdaj pod nož, si bom pa dala tudi grbico zravnati...

Diha se pa veliko lažje, to pa res! Tu pa ni kaj reči. Baje sem imela pošteno zvit pretin in vsaj to je zdaj poštimano.
 Sebastjan
Snežinka,najprej vse pohvale za odprtje le tega bloga.
Jančika imela sva skoraj iste izkušnje.

Mal da opišem mojo proceduro glede funkcionalnega urejanje nosu.

Glede mojega nosa je potek zelo nekam zahteven. Najprej sem seveda opravil vse potrebne preglede.Ugotovili so da imam zelo zelo zvit pretin, kjer je bila desna nosnica skorajv celoti zaprta.
No prišel le dan opracije v Šempeterski bolnišnici (Šempeter pri Novi gorici).

Dobil sem samo lokalno anastezijo. Postopek se je začel, da ne rečem kak grozen grozen občutek sem imel, katastrofa mislim vse sem slišal, da ne rečem skoraj čutil, pa povrh še malo videl, čist malo, no slišal pa čisto vse, ajojjj, me še danes zmrzi!!

No operacija se je končala in seveda, nos je bil natlačen z tamponi, in bolečine po operaciji neznosne.!!

Ok sem si rekel, to bo vse minilo, nekaj časa bom potrpel (par dni),oteklina, bolečina.
Seveda sem menjaval tampončke iz pod nosu kjer mi je kri tekla.

V bolničnici sem bil vsega skupaj 24 ur, od prihoda do odhoda.

Nadaljevanje, doma sem non stop ležal in ležal, kajti bolečine neznosne, oteklina da ne omenim, vsa moder po ličnicah (podoben Mike Taysonu).

Tampončke iz pod nosu menjaval, vsake 2 uri! Nekako po 7 dneh mislim da so mi vzeli komplet tamponado ven, ok ni bilo panike.
Nadaljevanje, po kakem slabem mesecu po operaciji se nos ni kaj vredu uredil namreč pretin je še vedno lezel v desno nosnico. Ko so to ugotovili, sem dobil 7 cm dol plastičen napihljiv tampon v nos, kjer sem imel pri strani, na licah prilimano pumpico in si pumpal nos (kot kaka hidravlika ki je urejala pozicijo AJOJAOAJ, BOLIIII KOOO HUDIČ SOLZE TEKLE)

To sem imel noter kak teden, in si lahko samo predstavljate;).

No po vsem tem, so rekli da bo vredu in ni potrebo nič skrbeti.

Danes ko bo minilo 1 leto imam, še vedno zamašen nos isto kot prej pretin na desni strani, ter še grbinco na nosu. (Imam nos kot skakalnica v planici;);)).
Seveda ko sem potem šel nazaj so rekli enostavno, ja operacija ponovno!!!!!

Sklep: Naj bo kar hoče, ne grem več nazaj, kajti vse je trajalo več kot 3 mesece!
Sedaj pa me je tale blog malo zmotil, neki sem ponovno začel študirat;);)
čist malo;);)
Drgač pa redno laufam, kolesarim, veslanje......letos na LJ21 čas 1:45 morda še kaj manj, upam.

Moram prav premisliti, kako naprej, res je da bi rad dihal normalno, sam tudi trpel ne več tako kot sem prej.Kajti to me zmrzi, ko pomislim.

Ne vem kaj, resnično ne vem.......
Šport mi pomeni vse, ne morem brez teka.
Uporabniški avatar
 Snezinka
Bor, eto, mene 8)
Letošnje leto ni bilo moje, kar se tiče teka (od gležnja, kolenov, križa...sami križi in težave).
Upam, da mi bodo prihodnji meseci bolj naklonjeni in bom spet lahko tekla, potem se pa gotovo spet kaj vidimo!

Sebastjan,
tale tvoja izkušnja je pa grozljiva. Ja, očitno to tako zgleda, če se prepustiš rednim potem in zainteresiranosti zdravnikov, ki niso entuziasti. Jaz moram reči, da danes (vsaj) diham kot se šika 8) , pa tudi z izgledom (vsaj nasu 8) ) sem zadovoljna.

Janička,
upam, da je sedaj dobro in da se ti je splačalo iti čez vse skupaj!

lp
Snezinka
Uporabniški avatar
 bobr
OOO Snežinka je med nami :lol: Kdaj se kaj vidimo :?:
Uporabniški avatar
 raziskovalec
:clap: - za vrnitev.

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA