- 07 Okt 2008, 19:42
Na hitro sem preletela prispevke na to temo in sem rekla, da še sama nekaj malega dodam.
Sem veganka cca 8 let in moram priznati, da je res vse v glavi
Sama sem namreč naenkrat prenehala kaditi, piti alkohol, nehala konzumirati sol, sladkor, belo moko, prebrala knjigo Živeti zdravo, se naročila na Runners world in postala veganka. V vseh teh letih sem pretekla kar nekaj sto km, tudi na organiziranih tekih (maraton, polmaraton, SAM35, triatlon,...), pred 2 meseci sem rodila zdravo deklico (med nosečnostjo nisem imela nobenih težav s krvjo, krči,...). Živim neprimerno bolje kot sem prej
Mož je vsejedec, delam v šoli - tudi režem meso in voham sendviče s salamo, haha in nobenemu ne pametujem, oz. jaz večkrat poslušam nasvete kolegov in znancev, da mi sigurno nekaj manjka ali pa se čudijo, da sem sploh še živa, haha.
Vsak se odloča zase, upam, da se odloča za boljše počutje, več energije vsak dan, saj je življenje korakanje iz dneva v dan. Jaz sem se za tak način prehrane odločila točno iz teh razlogov - nič več ni prenajedanja, prehladov, slabe prebave,... Polno uživanje dneva
Vsa filozofija, ki kao nekako spada k veganstvu, je prišla kasneje. Vendar ne fanatično - večina ljudi s katerimi se družim, niti ne vejo, da sem veganka.
Res je, da gledam nalepke na embalažah, ne jem potice za praznike, torte za rojstni dan, jote na cilju Kraškega maratona
Vseeno pa sem ena izmed tekačev, ki z nasmehom priteče čez ciljno črto - sedaj me bo še hčerkica čakala na cilju-jupiii!!! To mami!!
Želim vam lepe tekaške dneve v teh prelepih jesenskih dneh
Running is a gift!!
Sem veganka cca 8 let in moram priznati, da je res vse v glavi

Vsak se odloča zase, upam, da se odloča za boljše počutje, več energije vsak dan, saj je življenje korakanje iz dneva v dan. Jaz sem se za tak način prehrane odločila točno iz teh razlogov - nič več ni prenajedanja, prehladov, slabe prebave,... Polno uživanje dneva

Res je, da gledam nalepke na embalažah, ne jem potice za praznike, torte za rojstni dan, jote na cilju Kraškega maratona

Želim vam lepe tekaške dneve v teh prelepih jesenskih dneh

Running is a gift!!