teorija in praksa športne (ne le tekaške) in zdrave prehrane - vaše izkušnje, potrebe, vprašanja in nasveti, ...
 spoooky
Na hitro sem preletela prispevke na to temo in sem rekla, da še sama nekaj malega dodam.
Sem veganka cca 8 let in moram priznati, da je res vse v glavi :P Sama sem namreč naenkrat prenehala kaditi, piti alkohol, nehala konzumirati sol, sladkor, belo moko, prebrala knjigo Živeti zdravo, se naročila na Runners world in postala veganka. V vseh teh letih sem pretekla kar nekaj sto km, tudi na organiziranih tekih (maraton, polmaraton, SAM35, triatlon,...), pred 2 meseci sem rodila zdravo deklico (med nosečnostjo nisem imela nobenih težav s krvjo, krči,...). Živim neprimerno bolje kot sem prej :P Mož je vsejedec, delam v šoli - tudi režem meso in voham sendviče s salamo, haha in nobenemu ne pametujem, oz. jaz večkrat poslušam nasvete kolegov in znancev, da mi sigurno nekaj manjka ali pa se čudijo, da sem sploh še živa, haha.
Vsak se odloča zase, upam, da se odloča za boljše počutje, več energije vsak dan, saj je življenje korakanje iz dneva v dan. Jaz sem se za tak način prehrane odločila točno iz teh razlogov - nič več ni prenajedanja, prehladov, slabe prebave,... Polno uživanje dneva :P Vsa filozofija, ki kao nekako spada k veganstvu, je prišla kasneje. Vendar ne fanatično - večina ljudi s katerimi se družim, niti ne vejo, da sem veganka.
Res je, da gledam nalepke na embalažah, ne jem potice za praznike, torte za rojstni dan, jote na cilju Kraškega maratona :P Vseeno pa sem ena izmed tekačev, ki z nasmehom priteče čez ciljno črto - sedaj me bo še hčerkica čakala na cilju-jupiii!!! To mami!!

Želim vam lepe tekaške dneve v teh prelepih jesenskih dneh :P

Running is a gift!!
 klopotec
Ma jaz ti ne verjamem. Hi,hi.
Uporabniški avatar
 Loni
Pri meni je bilo ravno obratno, sem šla po cca 2 letih nazaj med skoraj vsejedce, meso ravno ni "in" pri meni, samo pravi vegetarijanec pa tudi nisem.
Uporabniški avatar
 Eustahije
Sem že razmišljal, da ne bi imel nič proti, če bi recimo na eni farmi uvedli popolno zdravstveno podporo kravam, dokler ne bi od starosti preminule v ljubečem kravjem družinskem krogu ... nato bi jih odpeljali stran (da jih ostale žalujoče krave ne bi videle) in bi jih naskrivaj odrli za čevlje in pase, mesto pa narezali in po štacunah, kosti pa za župce. Potem bi pred kravjo družino pokopali prazno krsto (oz, če recikliramo, bi bili notri stari čevlji in pasi in kosti) in jih potem pustili da se v miru spopadajo z izgubo ljubljene kravce, morda s pomočjo kakih naravnih pomirjeval in tednom dopusta...

In? Malo dražje bi bilo, pa malo dlje bi bilo treba kuhat meso, komot!
 klopotec
Oh Evstahije. S teboj pa ne bi mogel tečt.
Uporabniški avatar
 5rca
klopotec ... prideš na ljubljanca? me zanimajo tvoje super energijske kroglice, če bodo spet, da se ne bi s tistimi umetnimi marmeladami futrala pred tekom :roll: :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Uporabniški avatar
 tini
5rca napisal/-a:klopotec ... prideš na ljubljanca? me zanimajo tvoje super energijske kroglice, če bodo spet, da se ne bi s tistimi umetnimi marmeladami futrala pred tekom :roll: :wink:

Pa na tacensko kuretino tud ne pozab, no ! :) :wink:
 klopotec
5rca, ne bom tekel na LM. Me je BoF s tistimi brezplačnimi dresi tako prestrašil, da ne upam. Morda pa pridem kar tako in potem kroglice sigurno prinesem.
Mam pa zdaj en nov "eko doping" v obliki napitka, ampak še ni čist preizkušen. Za drugo leto pa bo že dodelan. Pravzaprav je bolj za regeneracijo, pa ga ruknema po teku.
Uporabniški avatar
 5rca
tini napisal/-a:
5rca napisal/-a:klopotec ... prideš na ljubljanca? me zanimajo tvoje super energijske kroglice, če bodo spet, da se ne bi s tistimi umetnimi marmeladami futrala pred tekom :roll: :wink:

Pa na tacensko kuretino tud ne pozab, no ! :) :wink:

si mislil tole ... ? :wink:

Slika
Uporabniški avatar
 5rca
klopotec napisal/-a:5rca, ne bom tekel na LM. Me je BoF s tistimi brezplačnimi dresi tako prestrašil, da ne upam. Morda pa pridem kar tako in potem kroglice sigurno prinesem.
Mam pa zdaj en nov "eko doping" v obliki napitka, ampak še ni čist preizkušen. Za drugo leto pa bo že dodelan. Pravzaprav je bolj za regeneracijo, pa ga ruknema po teku.

skregana z BoFom :cry:

novi napitek? o.k. ... ga ruknema po teku, če počakaš name z njim v cilju :) bom poskusna zajkla, če čš :wink:
Uporabniški avatar
 Darja
klopotec napisal/-a:Oh Evstahije. S teboj pa ne bi mogel tečt.

Jaz tudi ne, ker bi se po moje celo pot režala kot pečen maček. :lol:
Uporabniški avatar
 Eustahije
Darja napisal/-a:
klopotec napisal/-a:S teboj pa ne bi mogel tečt.
bi se po moje celo pot režala

Vsem tistim, ki mislite da se z menoj ne da teči sporočam naslednje: moj tempo je ležernih dobrih 6 minut na kilometer. To pomeni, da ali nobene šale ne bi slišali do konca, ker bi bili že daleč spredaj ali pa bi slišali samo začetek in konec (ko je krog v krožni poti okoli). V obeh primerih šala ne bi bila smešna. :)

Če bi jaz tekel z vašim tempom govoriti ne bi mogel govoriti šal, če bi pa vi tekli z mojim tempom pa bi vam bilo dolgčas :) in kadar je človeku dolgčas rad nekaj naredi, da mu ni več, in ker ste tekači, bi začeli teči in bi me prehiteli in smo spet na prvih dveh možnostih ...

Teči počasneje kot jaz pa pomeni gledati televizijo, kar pomeni da je imel prav klopotec in ne Darja: Z menoj se ne da teči, režanje pa nima pri tem nobene veze :) Aja, ko smo ravno v taki temi še argument za vse vegane in vegetarijane ( in seveda ostale podskupine, nočem bit diskriminatoren) : meso mi pri hitrosti prav nič ne pomaga :)
Uporabniški avatar
 BoF
klopotec napisal/-a:5rca, ne bom tekel na LM. Me je BoF s tistimi brezplačnimi dresi tako prestrašil, da ne upam.

A daj ga sračkat no! Kar pridno preteci LM! Lahk greva vkup, pa še kakšno rečeva vmes. Glede te teme pa recimo zanimivost: Scott Jurek, ki je letos tretjič zapored zmagal Špartatlon (246 km od Aten do Šparte brez etapnega postanka), je prepričan vegan že precej let, pa mu ne dela problemov niti po grško zmagovati niti biti prvi na Badwater ultra 220 km skozi Dolino smrti.

Ampak veganstvo in vegeterjanstvo osebno ni za mene. Je pa hec, da zadnje čase od vseh mesnatih reči največ, oziroma izključno na vilice nabadam in z nožičem režem žrebička... Njam! Mljask! Ko ga pripravi moja :heart je sploh enkratno okusen. Le to me še bega, oziroma me dilema tolče po malih možganih: ali bom zaradi tega na LM in Palmanovi kot poskočno žrebe ali crknjeno kljuse? Hja... Probamo, pa doživimo, ne?
 klopotec
Scott Jurek ja. Rad pokukam na njegovo spletno stran.
Tole okoli žrebička je pa precej morbidno. Nožiček, pa vilice, pa nabadanje. No ja. Me zanima če boš čez pet let še podpisal tale svoj post. Malo se ozri naokoli. Boš videl kam se obrača svet. Jurek na primer je precej značilen primer tega obračanja.
Uporabniški avatar
 areh
klopotec napisal/-a:Scott Jurek ja. Rad pokukam na njegovo spletno stran.
Tole okoli žrebička je pa precej morbidno. Nožiček, pa vilice, pa nabadanje. No ja. Me zanima če boš čez pet let še podpisal tale svoj post. Malo se ozri naokoli. Boš videl kam se obrača svet. Jurek na primer je precej značilen primer tega obračanja.

Torej to ni predavanje? :roll:
lpA

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA