Forum za opise in izkušnje iz tekaških prireditvah. Povejte, kako je bilo. Lahko ali težko, da gremo prihodnjič še mi zraven :)

Moderatorji: ero, AVI

vex
No, sem že doma. :) Bilo je lepo, sonček nas je v zadnjem momentu presenetil in nas spremljal med tekom, klanci so me pa pričakovano uničili.

Zahvaljujem se vsem, ki so se mi pridružili v skupinah "sovražim tek v hrib" in "na cilju po več kot 1 uri". :lol:

Še enkrat hvala organizatorju za garderobo! :clap:
Uporabniški avatar
 namot
Tudi jaz že doma :)
Hvala organizatorjem, čeprav sem jih klel, vsak klanec navzdol, sploh na koreninah z Rožnika navzdol, ki sem jih zaradi mojih kolen raje prehodil...

Super tek..

še čas 42,23 :D
Uporabniški avatar
 Loni
Ja, nič, me smo se imele fajn, na začetku sem mislila, da sem v Sibiriji, bi hitro še kaj nataknila gor. Potem se je naredilo pa prav fletno vreme. Občutki v noge se po virozi vračajo.
Aja, me smo bile Aisha, Niki in jaz. Pa Avi nas je prišel pozdravit, Zlopi je bil tam, pa Fotr in... veliko fac z nedeljskega teka ob Savi.
Testirala sem Saucony copate, za mojo nogo občutno preširoke, pa dela pol stric na koncu, ja, saj imamo tudi ožje, ker drugače so se mi zdele čisto ok. Ma mojih bruksic ne dam.
To z garderobo je bilo pa super.
Lep dan, pa še eno dokaj pozitivno mnenje sem dobila - glede na vrednost hemoglobina (mojega, seveda), bom morda lahko prvič dala kri v x-tem poskusu. Za ženske je spodnja meja 125. :laola
 Larchi80
Evo še jaz.
Sicer sem prvič tekla na takem teku. je blo kar luštno, ampak proga pa kar zahtevna, vsaj klanci so mi bili ubitačni. Važno je, da sem pretekla, nekaj malega prehodila. So me pa spet superge ožulile :cry: . Čas je bil tko tko, ampak glede na to, da sem res polžek je bil zame čisto ok 1:11h :D
Uporabniški avatar
 michael
Ja prou fletn je blo pa fotra sem spoznal ( hvala za zanimiv pogovorček )
klanci so bili strmi spusti nevarni sončka je blo pa tudi velik :D čas na koncu jebil pa tud :oops:
Uporabniški avatar
 niki
Bilo je luštno, vreme tudi fajn, pot na določenih mestih, predvsem tam navzdol iz Rožnika malo neprijetna, zaradi možnosti zdrsa. Jaz sem se pol poti kar prilepila Fotru, upam da mi ne zameri :roll:

Prijetna prireditev, prijetna družba :wink: in fajn tek. Škoda bi bilo vse zamuditi :D
Uporabniški avatar
 Gregor Bizjak
Pozdravček. Ja res je bilo fletno škoda samo ker nikjer na progi niso imeli vode.Vsaj na vrhu vzpona bi lahko bila.Drugače je blo pa faj :lol:
 *Dejan*
Jaz sem tudi preživel prijetno dopoldne v Tivoliju.
Kljub temu, da sem iz LJ je bil to moj prvi izlet na Rožnik :oops:
Na srečo se je pred štartom pokazal sonček, izvabil iz nas še več dobre volje in pregnal tisto zmrzal. Še dobro da so delili čaj oz. kavico, da smo se lahko pred štartom malo pogreli.
Pri teku sem spremljal in spodbujal mojo drago, ki jo je viroza kar prijetno zdelala. Zato je v klance sopihala kot lokomotiva :) Uspela sva jih vse premagati in bila s časom 57:07 zadovoljna.

Bila je prijetna prireditev, lep izlet in rekreacija.
Uporabniški avatar
 Eustahije
A kdo ve kje se da videti rezultate? Po prihodu v cilj se mi nekako ni dalo iskat table z rezultati, zdaj me pa vendarle zanima :) Proga pa tudi da taka, da ti pokvari komplet besednjak! Čeprav sem se že večkrat spraševal kako bi izgledalo teči na Rožnik, ne vem od kje mi ta sreča, da vedno na tekmovanjih probam nekaj novega :)
Uporabniški avatar
 Gregor Bizjak
Ja proga je bila res kar nevarna na spustu proti ZOOju,je kr močno drselo.Sm imel kar precej težav.No pa tam bi morala stati neka oseba ki bi v primeru padca lahko pomagala(reševalec).Organizator je vedel da na tem delu zelo močno drsi saj je na vrhu postavil opozorilno tablo pa bi moral storiti še kaj za varnost.Ampak vseeno je blo pa čist super kljub manjšim pomankljivostim.No pa saj je bil ta tek organiziran prvič,mogoče bo pa naslednje leto bolše.Pridem preverit :lol:
Uporabniški avatar
 Tina1
Torej, prvič sem tekala po Rožniku, mi je kar všeč, razen vseh klancev, pa un spust je res ubijalski, pa spust na koncu je bil prehiter, tako da zdaj kar čutim boleča kolena. :( Bi morala navzdol počasneje.
Dan je bil lep, motilo me je to, da ni bilo niti ene postojanke z vodo, pa sem jo tako pričakovala za vsakim ovinkom.
Ja, pa seveda prevelike majice :(, ker je S zmanjkalo (čeprav sem v prijavi že ne vem kdaj napisala S, bi jih morali pa pred tekom potalat, ne pa na koncu, pa še čist prva sem prevzela danes številko:)
Po koncu sem iskala obešene rezultate, pa so rekli da jih ni. Upam, da bojo kje na netu.
Spoznala še nekaj novih punc iz "polžje".
Uporabniški avatar
 aisha
super fajn je blo :lol:

pridrvela v LJ že zgodi, ko so začeli šele stojnice dobro postavljat, ampak nisem mela problema s parkingom :D

srečala Loni, pa kasnej spoznala še Niki, tko da je bil tek res v prijetni družbi, megla in mraz sta izginila .......... sonček :lol:

lepe majice, okusen čaj, dobra družba, prvič tekla po Rožniku - navdušena, sam pri spustih je treba mal pazit, drgač pa :laola

zanimiva prireditev, pa še kri bom lahko darovala (poleg ostalga), tud če nisem med najbolj težkimi (manj k 50 kg), sam v LJ moram :clap:

tko da še en prispevek z moje strani for life :juhuhu:

sončen pozdrav s Primorske :wink:
Uporabniški avatar
 janezoreh
pozdravljeni

Tek fenomenalen (izpustim pa tek navzdol) spoznal veliko novih prijateljev.prireditev je bila na vrhuncu (čestitke organizatorju)
:lauf:
Uporabniški avatar
 Loni
*Dejan* napisal/-a:Pri teku sem spremljal in spodbujal mojo drago, ki jo je viroza kar prijetno zdelala. Zato je v klance sopihala kot lokomotiva :) Uspela sva jih vse premagati in bila s časom 57:07 zadovoljna.

U, zdaj pa vem, katera dva sta bila, sem šla mimo na zadnjem spustu. je pa res fajn, ko greš laufat po zmagi nad virusi. Si nisem mislila, da ti poberejo toliko moči. Ker včeraj sem končno spet dobila "feeling" za laufanje nazaj. :lol:
Uporabniški avatar
 Fotr
:D :D Že dolgo nisem tekel po Tivoliju. To ni bil edini vzrok, da sem prišel na tek Daj življenju priložnost. Drugi vzrok je bila dobrodelnost teka, ki je bil posvečen evropskemu dnevu darovanja in transplantacij, tretji vzrok pa bržkone ta, da je čez dober teden Ljubljanski maraton in je bila tudi enkratna priložnost aklimatizacije. Še posebno, ker del trase maratona poteka po poti, ki smo jo danes pretekli. Tam blizu Živalskega vrta sva s Tonetom opazila na asfaltu že označene kilometre. Pisalo je 18 in pripomnil sem, da ko bomo polovičkarji v nedeljo pritekli do tu, smo takorekoč že skoraj na cilju.
:D :D
Organizacija je bila v redu, nekateri so malo dalj časa čakali na številke, nekateri, ki smo prišli bolj zgodaj, pa na številke nismo čakali, ampak nas je kar malo zeblo. Organizatorji so znali preganjati tudi mraz, saj so nam delili kavo, kavo z mlekom in čaj v neomejenih količinah.
Tokrat se mi je zdela ljubljanska megla manj prijazna kot teden prej na Ježici, bolj ostra in bolj brezkompromisna. A vseeno mi je za tek všeč hladna megla, ki jo Ljubljana vsakodnevno premore v velikih količinah. Če bo na dan maratona tako vreme, da nas bo hladila jutranja megla, na cilju pa nas pozdravljalo sonce izza oblakov, potem bo skoraj tako idealno kot je bilo včeraj.
Potem pa nas je, po številkah sodeč, več kot pet stotnij, ali več kot pol tisočnije steklo. Meni je najhujše, da se tek začne s kakšnim dolgim ali strmim klancem, na tej trasi sta bila pa dva taka, tako, da smo hropeče dihali, se ustavljali, hodili počivali, no najhitrejši so tudi tekli v tiste klance. Moje skromno mnenje je, da bi kot dobrodelni tek zares imele lahko manjšo težavnostno stopnjo. Zdi se mi tudi da je bila razdalja večja od 8 km, vsaj devet jih je moralo biti. Vendar to ne navajam zato, da bi oponašal organizatorjem, oni so bili na nivoju, saj je bil tek brezplačen in še marsikakšno darilo smo dobili, to opozarjam zato, da ne bodo nekateri preveč slabe volje nad rezultatom.
So pa organizatorji zamudili izjemno priložnost. Upam, da ne bo nihče zameril, če to priložnost obelodanim. Tam na vrh Cankarjevega doma ali Rožnika, ko so preobremenjena pljuča hotela uiti skozi grlo na plano in ko nam je ultravisok srčni utrip hotel iztrgati srce iz prsi, bi lahko člani Slovenija transplanta nastavili nekaj navijačev, ki bi nas toliko bolj vzpodbujali, da bi zdrava športna pljuča in dobra tekaška srce iztrgalo iz teles, kjer bi jih lahko mirne duše pobrali v kakšno košaro in jih koristno uporabili. Saj se hecam, res pa je bilo, da so pljuča in srce tako širila naše prsne koše kot bi hotele na plan. Pljuča so to kazala s hropenjem in kašljanjem, srce pa z divjim razbijanjem, pa še na ekranu Polar ure je prikazoval krizno območje.
Ker taki vzponi človeka užejajo, smo med tekom iskali kakšne mize, kjer bi delili vodo. Že od daleč sem zagledal pred neko hišo mize, na mizah razne steklenice, različna hrana, na lesenem stojalu so visele zvite preste, ki sicer niso predmet, ki bi prispeval k zmanjšanju žeje. Ampak vseeno sem si rekel, tukaj pa so poskrbeli za nas. Čudno sem mi je zdelo, da si nihče od tekačev pred mano ne postreže, ko sem pritekel do tja in tik preden sem hotel vzeti zeleno steklenico tekočine, sem spoznal, da je to gostilna, ne pa tekaška okrepčevalnica.
Tivoli in Rožnik sta prekrasna kraja za tek. Tam se lahko najdejo lahke tekaške trase in tudi težke, kakršno smo tekli včeraj. Prvi klanec sem s pomočjo Toneta še pretekel, drugi pa me je kljub lepi spremljevalki prisilil, da sem po njemu samo hodil. Mislim, da je bila Niki, ki me je potem prehitela in še dobro da me je, ker mi je pogled na njen lepi geštelček dajal motiv, da sem toliko časa tekel za njo, dokler ni izginila v mojem horizontu. Nič ne zamerim Niki, le kako naj in le zakaj bi? Še bi si želel takih prehitevanj.
Ogromno bi še lahko napisal o tem teku, a že to je predolgo poročilo, ker mi je tek ostal v lepem spominu tudi zaradi novih znancev in znank, zaradi prijaznosti vseh, zaradi medsebojnega vzpodbujanja. In če smo z udeležbo pripomogli k izboljšanju dejavnosti transplantacij organov, potem je dan imel svoj smisel.
S Tonetom pa sva potem še vse popoldne briljirala po Ljubljani. :D
:evil: :evil:

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA