- 27 Okt 2008, 12:54
Včeraj se mi je zgodilo, glede na prejšnje treinnge, na Ljubljanskem maratonu nekaj nenavadnega, če ima kdo podobne izkušnje. Namreč, tekel sem v svojem nameravanem tempu, ki sem ga nekako 'gulil' zadnje dva meseca. Potem pa sem na tekmi tekel podoben, ali celo malo slabši tempo, vendar s 15 uradci srčenga utripa več. Okoli 95% maksimalnega HRM sem imel v poprečju na tekmi.
Kar se mi zdi nenavadno je dejstvo, da sem imel tak pulz prej pri intervalnih treningih (minoto na km hitreje kot včeraj), včeraj pa na tekmi. Pulz mi ni hotel pasti in je bil od vsega začetka izredno visok (176). Bi bilo komu jasno zakaj (res je da sem zadnje tri tedne bolj slabo treniral, pa vendarle, po moje take razlike ne bi smelo biti)?
hvala in lp
S.
Kar se mi zdi nenavadno je dejstvo, da sem imel tak pulz prej pri intervalnih treningih (minoto na km hitreje kot včeraj), včeraj pa na tekmi. Pulz mi ni hotel pasti in je bil od vsega začetka izredno visok (176). Bi bilo komu jasno zakaj (res je da sem zadnje tri tedne bolj slabo treniral, pa vendarle, po moje take razlike ne bi smelo biti)?
hvala in lp
S.