Prostor za debato o teku, tekačih, željah, upih, občutkih, vzpodbudi, nasvetih, ... karkoli vam pade na pamet ob in o teku - povejte, vprašajte, razpišite se ...
 spela*
Da ne bi še naprej smetila teme o Palmanovi, debato prenašam sem.

spela napisal/-a:Raf, glede na to, da imava na tekmah približno enak tempo, me zanima, kakšen cilj imaš za naslednje leto. 1:50?
(A bi bilo to preambiciozno zame?)

raf napisal/-a:Špelca bereš mi mislil.
Moj domet je okrog te časovnice. Seveda bom moral malo povečat kilometrino, da bom lahko tudi v 15 in naprej kilometrih pospeševal in ne tako, kot sedaj, ko me na 15 malo zmanjka in se do 19 vlečem kot meggla in šele v zadnjih dveh km spet nakako padem v ritem.

Raje pišem o željah kot o načrtih. Želja za prihodnje leto: polmaraton preteči v času okrog 1:50, kar upam, da ni preveč ambiciozno zame. Jaz imam drugačen problem kot raf - mene "zmanjka" le malo pred ciljem, ne glede na dolžino proge. No, ne ravno zmanjka, ampak začenjam razmišljati o tem, ali bom zmogla do konca v enakem tempu ali naj se vdam skušnjavi in upočasnim.

Bi pa seveda rada izboljšala rekord tudi na desetki, kar mislim, da bi mi uspelo že zdaj. Vprašanje je edino, za koliko. V 50 minutah zdaj še ne bi zmogla preteči 10 km. Morda naslednje leto?

Čakam komentar bobra :lol: in tudi drugih.
Uporabniški avatar
 Laufer
:lol: , pobožne želje, moraš biti pridna pa bo bog dal. :rol:
ali pa pridno trenirati in rezultat bo prišel sam od sebe :wink:
pa še zajčku korenček pred nos, da bo bolj hiter
Uporabniški avatar
 bobr
Oboje si sposobna pretečt v željenem času. TF 10ko in polovičko v Ljubljani. Ti grem za zajčka :lol: ?
Sam poglej koliko je še časa do takrat. Vse se da če se hoče in seveda če se pridno trenira.
Uporabniški avatar
 bobr
Aja upam da je to odprta debata.

Moje skrite želje za naslednje leto so:
polovička pod 1:30
celega pod 3:30
10ko pod 40
Sem skromen ane :lol:
Uporabniški avatar
 klatez
@bobr:
Oboje si sposoben pretečt v željenem času. TF 10ko in polovičko v Ljubljani. Ti grem za zajčka :lol: ?
Sam poglej koliko je še časa do takrat. Vse se da če se hoče in seveda če se pridno trenira.
:roll: :wink: :lol:
 spela*
bobr napisal/-a:Aja upam da je to odprta debata.

10ko pod 40

Seveda je odprta debata, to sem pozabila dopisati. :wink:

Saj bi ti odgovorila enako kot ti meni, edino za zajčka se ti ne morem javiti. :lol:
Uporabniški avatar
 RoKo
bobr napisal/-a:Aja upam da je to odprta debata.

10ko pod 40

Podobno, le da se ne obremenjeujem z 10ko. pa kakšen daljši od 42.
res pa da so te želje dobro skrite. :lol:
Uporabniški avatar
 pajo
Želje za leto 2009? Ker sem bolj skromne narave :D 21km spraviti okoli 2h! Ah v nedeljo je bilo točno 1 leto brez cigarete - po 30 letih! Zato naj vam bo malo razumljivo zakaj mi še vedno jemlje sapo na pol maratonu :oops: . Bomo videli koliko bom spustil mejo čez eno leto.
Ups pozabil na zdravje - brez tega ni nič. Zdrava telesa tudi vam dragi tekači pa čim manj poškodb.
Nazadnje spremenil pajo, dne 26 Nov 2008, 07:23, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 mitjas
:D želje, želje ...

Glede na to, da se mi je velika želja maraton pod 3 ure že izpolnila letos, je želja za maraton izboljšava časa 2:57:00 oz čim bližje 2:52 :)
Polovičko bi rad vsaj eno odtekel v tempu 4:00/km (dobrih 1:24).
Končno pa mi je uspelo tudi Brdo pod 40min, tko da bo treba druge izzive poiskati :wink:
Uporabniški avatar
 Radolca
evo še moji cilji:
42-ke naj ne bi bilo preteči pod 3:30, na 21-ki bo pa vse, kar bo pod uro 33 minut perfektno. Na 21 sem lanski rezultat popravil za cca 4 in pol minute. 10-ka pa je prekratka za moje kratke noge :? :shock:
pod 42 minutami pa naj bo le šlo (ali pač ne :?: )
 kovit
zdravje...no ja 2:59:59 itak :lol:
Uporabniški avatar
 IČA
Najprej zdravje in uspešna rehabilitacija po letošnjih težavah. Nekateri cilji mi ostajajo od letos K-24 (Koroški izziv), krog Pohorje-Kozjak je nov za naslednje leto. Za "cestne" teke pa imam bolj skromne želje 10K 45min, 21K 1:40, pa spodoben tempo na 42km cca 5:00-5:10/km.
Brez zdravja pa bodo ti cilji ostali le želje.
Uporabniški avatar
 tae
Na splošno bi rekel, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji, predno se bom sploh lotil priprav na novo sezono:
:arrow: Splošno zdravje
:arrow: Nič poškodb
:arrow: Urejene razmere doma in v službi
:arrow: Dovolj časa in energije za treninge

Konkretni časovni plani v številkah (vseeno ali se bo premikalo za sekunde ali minute):

21km = pod 1:26:11
10km = pod 37:50
5km = pod 18:43
1km = pod 3:29 (tega že dlje časa nisem izboljšal)

Plani kilometraže:
- Povprečno mesečno 200km (treningi + tekme skupaj), posledično = 2.400 km letno
- Postaviti svoj rekord v tedenski kilometraži
- Postaviti svoj rekord v dnevni kilometraži
- Postaviti svoj rekord v ponavljajočem vzdržljivostnem teku (neizpolnjen plan od letos, nek lastni izziv)

Plani tekem:
- Udeležba na 30-ih tekmah
- Če mi bo sreča naklonjena se npr. 5x uvrstiti med prve tri v kategoriji

Še nekaj sem se spomnil (26.11.2008, 15:18 )
Stave:
- z Alešem morava izvesti stavno tekmo na 5 km razdalji (že letos sva se menila, pa nisva speljala zadeve)
- z Inotom revanš tekma na eni od razdalj (od 10-21)
Nazadnje spremenil tae, dne 26 Nov 2008, 15:23, skupaj popravljeno 2 krat.
Uporabniški avatar
 bobr
klatez napisal/-a:@bobr:
Oboje si sposoben pretečt v željenem času. TF 10ko in polovičko v Ljubljani. Ti grem za zajčka :lol: ?
:roll: :wink: :lol:

Hvala za spodbudne besede ;) Planiram Radence 10ko, Berlin celega in Palmanovo polovičko. Časa je ogrooomno. Če boš na teh tekih te res pocukam za zajca :).
Uporabniški avatar
 bobr
tae napisal/-a:Na splošno bi rekel, morajo biti izpolnjeni naslednji pogoji, predno se bom sploh lotil priprav na novo sezono:
:arrow: Splošno zdravje
:arrow: Nič poškodb
:arrow: Urejene razmere doma in v službi
:arrow: Dovolj časa in energije za treninge

Konkretni časovni plani v številkah (vseeno ali se bo premikalo za sekunde ali minute):

21km = pod 1:26:11
10km = pod 37:50
5km = pod 18:43
1km = pod 3:29 (tega že dlje časa nisem izboljšal)

Plani kilometraže:
- Povprečno mesečno 200km (treningi + tekme skupaj), posledično = 2.400 km letno
- Postaviti svoj rekord v tedenski kilometraži
- Postaviti svoj rekord v dnevni kilometraži
- Postaviti svoj rekord v ponavljajočem vzdržljivostnem teku (neizpolnjen plan od letos, nek lastni izziv)

Plani tekem:
- Udeležba na 30-ih tekmah
- Če mi bo sreča naklonjena se npr. 5x uvrstiti med prve tri v kategoriji

Olala to pa imaš hude plane :lol: Želim ti vso srečo in itak se vidimo na mnogo tistih 30 tekem ;).
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 8

VESELI BOMO VAŠIH KOMENTARJEV in PREDLOGOV GLEDE NOVEGA PORTALA